پهنه بندی خطر زمین لغزش با استفاده از مدل های فازی چندمعیاره در محیط GIS (مطالعه موردی: حوزه ی آبخیز ایذه – خوزستان)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 پهنه بندی خطر زمین لغزش با استفاده از مدل های فازی چندمعیاره در محیط GIS (مطالعه موردی: حوزه ی آبخیز ایذه – خوزستان) دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پهنه بندی خطر زمین لغزش با استفاده از مدل های فازی چندمعیاره در محیط GIS (مطالعه موردی: حوزه ی آبخیز ایذه – خوزستان)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پهنه بندی خطر زمین لغزش با استفاده از مدل های فازی چندمعیاره در محیط GIS (مطالعه موردی: حوزه ی آبخیز ایذه – خوزستان)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پهنه بندی خطر زمین لغزش با استفاده از مدل های فازی چندمعیاره در محیط GIS (مطالعه موردی: حوزه ی آبخیز ایذه – خوزستان) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : پژوهشنامه مدیریت حوزه آبخیز

تعداد صفحات :۱۳

مخاطرات محیطی همواره به عنوان یکی از عوامل تهدیدکننده ی جوامع بشری محسوب می شوند. شناسایی نواحی مستعد خطر وقوع زمین لغزش یکی از گام های اساسی در ارزیابی مخاطرات طبیعی و مدیریت حوزه های آبخیز شهری محسوب می شود. هدف از این پژوهش، پهنه بندی خطر وقوع زمین لغزش در حوزه ی آبخیز شهر ایذه واقع در شرق استان خوزستان می باشد. در این پژوهش، ابتدا هشت لایه موثر در وقوع زمین لغزش شامل جنس زمین، شیب، جهت شیب دامنه، ارتفاع، بارش، فاصله از آبراهه، کاربری اراضی و فاصله از گسل در محیط ArcGIS رقومی و طبقه بندی شده سپس با استفاده از روش CRITIC مورد وزن دهی قرار گرفتند. در مرحله بعد، فازی سازی داده ها با استفاده از توابع فازی صورت گرفت. در نهایت نقشه های پهنه بندی خطر وقوع زمین لغزش با استفاده از مدل های فازی چند معیاره (TOPSIS و WLC) تهیه شد. این نقشه های پهنه بندی شده هر کدام به لحاظ حساسیت به وقوع زمین لغزش به پنج طبقه تقسیم شدند و مناطق با خطربسیار کم تا بسیار زیاد شناسایی شدند. نتایج نشان می دهد که در مدل TOPSIS، ۱۲۲.۹۹ کیلومتر مربع از منطقه در معرض خطر بالا تا بسیار بالا و ۸۹.۵ کیلومتر مربع در معرض خطر بسیار کم تا کم قرار دارد. در حالی که در مدل WLC، ۷۶.۱۳ کیلومتر مربع از منطقه در معرض خطر بالا تا بسیار بالا و ۱۴۳.۰۳ کیلومتر مربع در معرض خطر کم تا بسیار کم است. نتایج مقایسه مدل ها هم نشان می دهد که مدل TOPSIS، پهنه بیش تری از منطقه را در معرض خطر زمین لغزش نسبت به مدل WLC نشان می دهد. اما با توجه به پژوهش های میدانی و مطالعات صورت گرفته در منطقه ایذه به نظر می رسد که مدلWLC به واقعیت نزدیک تر می باشد. در نتیجه می توان گفت که بر اساس این یافته ها و مقایسه آماری مدل ها، مدل WLC دارای کارایی بهتری نسبت به مدل TOPSIS جهت پهنه بندی خطر وقوع زمین لغزش در این منطقه می باشد.

کلید واژه: زمین لغزش، مخاطرات محیطی، فنون چند معیاره، وزن دهی CRITIC، حوزه آبخیز شهر ایذه

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.