تاثیر بذر و پیش تیمار آن بر عملکرد و صفات دو رقم پیاز خوراکی (.Allium cepa L)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
6 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تاثیر بذر و پیش تیمار آن بر عملکرد و صفات دو رقم پیاز خوراکی (.Allium cepa L) دارای ۲۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تاثیر بذر و پیش تیمار آن بر عملکرد و صفات دو رقم پیاز خوراکی (.Allium cepa L)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تاثیر بذر و پیش تیمار آن بر عملکرد و صفات دو رقم پیاز خوراکی (.Allium cepa L)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تاثیر بذر و پیش تیمار آن بر عملکرد و صفات دو رقم پیاز خوراکی (.Allium cepa L) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)

تعداد صفحات :۲۵

سابقه و هدف: پیاز خوراکی با نام علمی (.Allium cepa L) گیاهی است دو ساله که در سال اول رشد رویشی و در سال دوم رشد زایشی دارد. یکی از روش های ساده ای که قدرت و استقرار گیاهچه ها را در مزارع بهبود می بخشد پرایمینگ بذر است. این پژوهش به منظور بررسی تاثیر پرایمینگ و اندازه بذر بر عملکرد زیست توده، صفات رویشی و فنولوژی ژنوتیپ های پیاز خوراکی انجام شد.مواد و روش ها: به منظور ارزیابی تاثیر پرایمینگ و اندازه بذر بر عملکرد بیولوژیکی و صفات رویشی و فنولوژی ژنوتیپهای پیاز خوراکی این پژوهش در دو سال زراعی (۱۳۹۱ و ۱۳۹۲) به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی اجرا گردید. فاکتورهای آزمایش شامل پرایمینگ در چهار سطح (هیدرو پرایمینگ با آب مقطر اسموپرایمینگ با نیترات پتاسیم، پرایمینگ با استفاده از ماده فولامین و شاهد) اندازه بذر در سه سطح (ریز، متوسط و درشت) و ارقام در دو سطح (قرمزآذرشهر و زرقان) بود.ویژگی های عملکرد بیولوژیک، تعداد، طول، سطح و شاخص سطح برگ، نسبت سوخ دهی، نسبت برگ، درصد بولتینگ، شمار روز تا سوخ دهی، رسیدگی فیزیولوژیکی و برداشت مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: نتایج نشان داد که اثر پیش تیمار و اندازه بذر از نظر تمام ویژگی های مورد بررسی از لحاظ آماری تفاوت معنی دار نشان داد. پرایمینگ بذر موجب بهبود عملکرد بیولوژیکی و صفات رویشی و فنولوژی گردید به طوری که بیشترین عملکرد بیولوژیکی، سطح برگ، شاخص سطح برگ و شاخص سوخ دهی به ترتیب ۱۰۵.۹۸ تن در هکتار ۱۲۳.۷۷ سانتی مترمربع، ۸.۲۵ و ۴.۹۹ به پرایمینگ با فولامین تعلق داشت و کمترین آنها از تیمار شاهد به دست آمد. همچنین مقایسه میانگین ها نشان داد که بیشترین عملکرد بیولوژیکی، سطح برگ، شاخص سطح برگ و شاخص سوخ دهی به ترتیب ۱۰۰.۳۳ تن در هکتار ۱۱۹.۳۸ سانتی مترمربع، ۷.۹۶ و ۴.۹۸ از بذرهای درشت و کمترین آنها از بذر ریز به دست آمد. اثر سودمند پرایمینگ و بذر درشت بر عملکرد بیولوژیکی و صفات رویشی و فنولوژی به سبز شدن و استقرار سریع گیاهچه ها و در نهایت استفاده بهتر از نور، رطوبت خاک و عناصر غذایی به وسیله گیاهان حاصل از بذرهای درشت و بذرهای پرایمینگ شده نسبت داده شد. لذا جهت کشت پیاز استفاده ازبذرهای درشت و پرایمینگ با اسید آمینه فولامین در شرایط مشابه آزمایش قابل توصیه است.نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش پرایمینگ بذر باعث بهبود عملکرد بیولوژیکی و صفات رویشی و فنولوژی گردید. تیمار بذر با استفاده از اسید آمینه فولامین ۲ درصد نسبت به سایر روش های پیش تیمار و اندازه درشت نسبت به سایر اندازه های بذر باعث بهبود ویژگی های مورد بررسی گردید. بیشترین عملکرد بیولوژیکی، سطح و شاخص سطح برگ و شاخص سوخ دهی ازبذرهای درشت و پرایمینگ با ماده فلامین به دست آمد. بنابر این اهمیت پرایمینگ و درجه بندی بذر در این مطالعه آشکار شد، به طوری که برای تضمین عملکرد بیولوژیکی و بهبود صفات رویشی و فنولوژی در پیاز بهتر است ازبذرهای درشت و پرایمینگ با ماده فولامین (۲ درصد) استفاده شود.

کلید واژه: بولتینگ، شاخص سوخ دهی، شاخص سطح برگ، فولامین

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.