ارزیابی مکانی مناطق مناسب جمع آوری رواناب پتانسیل در سیستم حوزه آبخیز (مطالعه موردی حوزه آبخیز گلبهار خراسان رضوی) (گزارش کوتاه علمی)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
6 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 ارزیابی مکانی مناطق مناسب جمع آوری رواناب پتانسیل در سیستم حوزه آبخیز (مطالعه موردی حوزه آبخیز گلبهار خراسان رضوی) (گزارش کوتاه علمی) دارای ۱۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد ارزیابی مکانی مناطق مناسب جمع آوری رواناب پتانسیل در سیستم حوزه آبخیز (مطالعه موردی حوزه آبخیز گلبهار خراسان رضوی) (گزارش کوتاه علمی)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی ارزیابی مکانی مناطق مناسب جمع آوری رواناب پتانسیل در سیستم حوزه آبخیز (مطالعه موردی حوزه آبخیز گلبهار خراسان رضوی) (گزارش کوتاه علمی)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن ارزیابی مکانی مناطق مناسب جمع آوری رواناب پتانسیل در سیستم حوزه آبخیز (مطالعه موردی حوزه آبخیز گلبهار خراسان رضوی) (گزارش کوتاه علمی) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : پژوهش های حفاظت آب و خاک (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)

تعداد صفحات :۱۴

سابقه و هدف: به دلیل محدودیت منابع آبی، از مجموع ۱۶۵ میلیون هکتار از کل مساحت ایران فقط ۸ هکتار برای کشت محصولات فاریاب مورد استفاده قرار می گیرد. افزایش روز افزون جمعیت و کمبود منابع آبی سبب توجه بیش از پیش به جمع آوری آب باران شده است. روش های جمع آوری آب باران بر حسب شرایط آب و هوایی، توپوگرافی، جنس خاک، نفوذپذیری خاک سطحی و نوع محصولات کشاورزی متفاوت است. جمع آوری آب باران برای کشت درختان مثمر در بارندگی ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلی متر در سال به کار برده شده است و نتایج مناسبی به دست آمده است. همچنین جمع آوری آب باران سبب افزایش قدرت استقرار بذر گونه های مرتعی شده است. بنابراین جمع آوری آب باران می تواند به عنوان یک روش مناسب برای افزایش منابع آبی مورد نیاز در بخش منابع طبیعی و کشاورزی مورد توجه قرار گیرد. مهم ترین مرحله در به کارگیری سیستم های جمع آوری رواناب، مکان یابی عرصه های مناسب است. با شناسایی محل های مناسب برای این منظور صرفه جویی قابل ملاحظه ای در زمان و هزینه صورت می گیرد. هدف از انجام این پژوهش، تدوین چار چوبی جهت مکان یابی عرصه های دارای توان استحصال رواناب است.مواد و روش ها: به منظور ارزیابی مکانی رواناب، در ابتدا از یک مدل مفهومی ارتباط بین بارندگی و پتانسیل رواناب استفاده شده است. با استفاده از این مدل، مقدار رواناب پتانسیل به دست آمد، سپس با استفاده از تجزیه و تحلیل رستری در محیط نرم افزار ARC GIS 9.3 نقشه رواناب پتانسیل تهیه گردید. در مرحله بعد اولویت بندی مناطق دارای پتانسیل جمع آوری رواناب بر اساس شاخص اقتصادی در هر زیرحوزه انجام شد. جهت ارزیابی اقتصادی از روش سود به هزینه استفاده شده است. می توان گفت ارزیابی مکانی انجام شده در این پژوهش با استفاده از بانک اطلاعاتی وسیعی انجام شده است.یافته ها: پژوهش حاضر نشان داد که جمع آوری آب باران می تواند به عنوان یک راه حل مناسب و اقتصادی برای بهره گیری هرچه بیش تر از آب باران مورد استفاده قرار گیرد.نتیجه گیری: این روش توانایی بهبود مدیریت منابع آبی در حوزه آبخیز گلبهار و حوزه های مشابه را دارد. روش ارائه شده در این مطالعه، سیستم اطلاعات جغرافیایی را به عنوان یک ابزار قدرتمند و مفید جهت تهیه، پردازش، تلفیق لایه ها و استخراج داده ها از لایه های تهیه شده و آنالیز و مدیریت داده های مکانی معرفی می نماید.

کلید واژه: جمع آوری رواناب، ارزیابی مکانی، ارزیابی اقتصادی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.