مقایسه عملکردهای پنج سیستم مغزی و تغییرات خلقی (اضطراب و افسردگی) با میزان استروژن در زنان یائسه و غیر یائسه شهر اصفهان


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
14 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقایسه عملکردهای پنج سیستم مغزی و تغییرات خلقی (اضطراب و افسردگی) با میزان استروژن در زنان یائسه و غیر یائسه شهر اصفهان دارای ۱۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقایسه عملکردهای پنج سیستم مغزی و تغییرات خلقی (اضطراب و افسردگی) با میزان استروژن در زنان یائسه و غیر یائسه شهر اصفهان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقایسه عملکردهای پنج سیستم مغزی و تغییرات خلقی (اضطراب و افسردگی) با میزان استروژن در زنان یائسه و غیر یائسه شهر اصفهان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقایسه عملکردهای پنج سیستم مغزی و تغییرات خلقی (اضطراب و افسردگی) با میزان استروژن در زنان یائسه و غیر یائسه شهر اصفهان :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : ارمغان دانش

تعداد صفحات :۱۷

زمینه و هدف: یائسگی یکی از بحرانی ترین مراحل زندگی زنان است که بدنبال قطع عملکرد تخمدان ها و کاهش سطح استروژن ایجاد می شود. یائسگی، یک سری عوارض جسمانی و روان شناختی دارد. تحقیق های عصب روان شناسان نشان داده که عملکرد سیستم عصبی مرکزی و قسمت هایی از مغز به واسطه استروژن تعدیل می شود. مطالعه حاضر، با هدف مقایسه عملکردهای پنج بخش مهم مغز (لوب پره فرونتال، شکنج سینگولیت، سیستم لیمبیک، هسته های قاعده ای و لوب تمپورال)، تغییرات خلقی (اضطراب و افسردگی) با میزان استروژن در زنان یائسه و غیر یائسه شهر اصفهان انجام شد.روش بررسی: این پژوهش، توصیفی از نوع علی- مقایسه ای بود. آزمودنی های این پژوهش ۲۰۰ نفر (۱۰۰ زن یائسه ۴۵ الی ۶۵ ساله و ۱۰۰ زن غیر یائسه ۲۰ الی ۴۰ ساله) بودند که به روش غیرتصادفی در دسترس از مراکز بهداشتی درمانی مطهری و سجاد، بیمارستان امین و عسگریه انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه ۱۰۱ سوالی سیستم های مغزی (Brain systems) با ضریب پایایی ۰.۸۹ برای ارزیابی عملکردهای پنج سیستم مهم مغزی (لوب پره فرونتال، شکنج سینگولیت، سیستم لیمبیک، هسته های قاعده ای و لوب تمپورال) و پرسشنامه افسردگی بک با ضریب پایایی ۰.۹۳ و اضطراب بک با ضریب پایایی ۰.۹۲ برای ارزیابی میزان ابتلا به افسردگی و اضطراب در آزمودنی ها بودند. داده های جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (تحلیل واریانس چند متغیری مانوا) تجزیه و تحلیل و تحلیل شدند.یافته ها: بین دو گروه زنان یائسه و غیر یائسه از نظر عملکردهای پنج سیستم مغزی (لوب پره فرونتال، شکنج سینگولیت، سیستم لیمبیک، هسته های قاعده ای و لوب تمپورال) و میزان استروژن و اضطراب تفاوت معنی دار وجود داشت (p<0.001). اما از نظر افسردگی تفاوت معنی دار وجود نداشت.نتیجه گیری: به نظر می رسد که استروژن علاوه بر نقش جنسی و تولید مثلی در زنان، بر روی سیستم عصبی و قسمت های مختلف آن هم تاثیر می گذارد و به دنبال کاهش استروژن در زنان یائسه، عملکرد مغز و تعدیل کارکرد آن به وسیله این هورمون تحت تاثیر قرار می گیرد. به نحوی که ارتباط دو سویه و همگرایی را می توان میان ترشح هورمون ها و عمکلرد مغزی و تغییرات خلقی مانند اضطراب و افسردگی تبیین نمود.

کلید واژه: استروژن، افسردگی، اضطراب، سیستم های مغزی، زنان یائسه

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.