تحقیق کرج


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تحقیق کرج دارای ۵۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق کرج  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز تحقیق کرج۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق کرج،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق کرج :

کرج

۱- شناخت وضع موجود روستا

۱-۱ شناخت شهرستان

۲-۱ شناخت روستا

-۱ معرفی اجمالی شهرستان

۱-۱-۱ شناخت محیط طبیعی

۱-۱-۱-۱ موقعیت جغرافیایی و تقسیمات سیاسی

شهرستان کرج یکی از شهرستانهای استان تهران به شمار می رود که با وسعتی معادل ۲۴۵۷ کیلومتر مربع در موقعیت جغرافیایی ۳۵ درجه و ۴۸ دقیقه عرض شمالی و ۵۱ درجه و ۳۰ دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرار دارد. این شهرستان ازشمال به استان مازنداران ، از جنوب به شهریار ، از شــرق بـــه تهران و شمیرانات و از غــرب بــه شهرستان ساوجبلاغ محــدود می گردد.

براساس آخرین تقسیمات کشوری این شهرستان دارای ۳ بخش – 7 دهستان ، ۱۹۵ آبادی دارای سکنه و ۶ شهر بوده است.

۲-۱-۱-۱-ساختار زمین شناسی شهرستان ، زلزله و گسل ها

تشکیلات زمین شناسی مناطق غربی استان تهران ناشی از فعالیت دوران سوم و چهارم می باشد. در قسمت جنوب و جنوب غربی شهرستان تشکیلات آندریتی وجود دارد که قابلیت نفوذ آنها کم می باشد. در منطقه شمالی نیز تشکیلاتی دیده می شود که بواسطه وجود شکافهائی دارای مقداری آب ذخیره می باشد.

در نواحی غرب دشت کرج تشکیلات دوره میوسن واقع شده که قابلیت نفوذ آن

خیلی کم و بافت طبقات آن از ماسه و مازونها گچ و نمک دار است.

برطبق شواهد و آمارها در سال ۱۹۶۲ میلادی زلزله ای به شدت ۱۰ درجه مرکالی و بزرگی ۲۵/۷ درجه ماگینیتی و با یک گسل در جهت شمال غربی شهرکرج به طول ۱۰۰ کیلومتر حادث گردیده که این گسل با گسل عمومی شمالی – تهران – کرج – قزوین متفاوت است.

  • منابع آبی شهرستان

بطورکلی دو منبع مهم در تامین آب شهرستان نقش دارند. یکی منابع آب های سطح الارضی و دیگر منابع آبهای تحت الارضی

الف : منابع آبی سطح الارضی:

مهمترین منبع آب سطح الارضی شهرستان . رودخانه کرج می باشد. این رودخانه یکی از مهمترین رودخانه های دائمی منطقه بوده که از ارتفاعات دامنه جنوبی البرز سرچشمه گرفته و پس از الحاق رودهای دیگر نظیر ولایت ورد ، و ارنگ رود ، شهرستانک و مسیر ارود در ناحیه واریان ، به دریاچه سدامیرکبیر (سدکرج) ملحق شده و سر ریز آن پس از عبور از شهرکرج درقسمت جنوب غربی به رودخانه شور متصل می شود و پس از آن به دریاچه حوض سلطان در قم می ریزد.

رودخانه کردان دومین منبع تامین آبهای سطح الارضی بشمار می رود. که در قسمــت غربـی حوزه رودخانه کرج و در شمال شرقی دشت قزوین قرار گرفته

است.

رودخانه شور از دیگر منابع آبی منطقه بشمار می رود که از ارتفاعات آوج سرچشمه می گیرد و دربستری عمیق و با آبی فراوان در جنوب شهرکرج به شهریار می رسد. رود شور پس از گذشتن از جلگه های هموار و کویری به دریاچه نمک می ریزد.

همچنین رودخانه های کوچک و فصلی در محدود شهرستان وجود دارد که غالباً در مواقع بارندگی آب در آن جریان پیدا کرده و وارد دشت های جنوبی می شود.

ب : منابع آبی تحت الارضی :

مهمترین منبع تغذیه آبهای زیرزمینی در شهرستان کرج دو رودخانه کردان و کرج می باشد. عمق آبهای زیرزمینی در نواحی جنوبی شهرستان (حوالی رودخانه شورآباد) ۳ متر، در نواحی مرکزی ۶۰ متر و در نواحی شمالی و اطراف جاده تهران کرج به حدود ۱۰۰ متر می رسد. نحوه استحصال آبهای زیرزمینی عمدتاً از طریق چاههای عمیق می باشد.

۴-۱-۱-۱- وضعیت اقلیمی :

اقلیم هرمنطقه نتیجه ترکیب عناصر متنوع آب و هوائی است که در زمان طولانی و در تطابق با موقعیت جغرافیایی هر ناحیه پدیدار می شود. عناصری چـون گرمـا ، رطوبــت ، فشار هوا ، باد ، قدرت و کمبود تبخیر و بخار آب و …

از جمله پدیده های تاثیر گذار برشرایط اقلیمی محسوب می شوند.

اقلیم شهرستان متأثراز موقعیت توپوگرافی و جریانات جوی دارای تابستانهای گرم و خشک و زمستانهای سرد است. این شهرستان از نظر اقلیم به سه منطقه آب و هوائی تقسیم می شود.

الف) تقسیمات توپوگرافی شهرستان و درجه حرارت :

۱) منطقه کوهستانی : این منطقه نواحی شمالی شهرستان و ارتفاعات البرز را شامل می شود که در اغلب ماهها پوشیده از برف می باشد. حداکثر درجه حرارت سالانه در این ناحیه ۴/۱۲ درجه و معدل حداقل درجه ۶/۰ سانتی گراد و نیز حداکثر مطلق حرارت در اول تابستان ۳۱ درجه و حداقل مطلق در اول تابستان ۲/۲۴ درجه گزارش شده است.

۲) منطقه مرکزی : ایــن منطقــه کــه اغلـــب نقـاط شهـــری و روستائــــی را شامـــل می شود ، دارای آب و هوای گرمتـــری نسبت به نواحی شمالی می باشد. معدل درجه حرارت ماهیانه در این ناحیه بین ۱۰ تا ۱۴ درجه متغیر است.

۳) منطقه جنوبی : این منطقه دشتهای جنوبی شهرستان را شامل می شود که آب و هوای آن گرمتر و خشک تر ازنواحی مرکزی و کوهستانی می باشد. درجه حرارت در این نواحی طی روزهای اول فصل تابستان تا ۴۲ درجه افزایش می یابد.

ب – بارندگی :

میزان بارش سالانه منطقه تحت تأثیر عواملی چون جریانات جوی و ارتفاعات در نقاط مختلف متفاوت است. بیشترین میزان بارش در نواحی شمالی و در ارتفاعات اتفاق می افتد که متوسط آن حدود ۳۹۵ میلی متر گزارش شده است همچنین کمترین میزان بارش در نواحــی جنوبــی و دشتــی شهرستان اتفــاق

می افتد که متوسط آن ۱۸۲ میلی متر می باشد.

از نظــر میـزان بارندگی شهرستان کــرج بین خطوط همبــاران ۲۰۰ تـــا ۴۰۰

میلی متر واقع گردیده و بیشترین میزان بارش آخرین اطلاعات در ماه فروردین و کمترین آن در مرداد است.

ج – باد : بطورکلی دو نوع جریان هوایی در منطقه کرج موثر می باشد :

۱ – جریانهای عمومی که بیشتر تحت تأثیر مکان قرارگیری و بادهای محلی و موقتی منطقه می باشد.

۲ – جریانهای غربی که این بادها شاخه ایی از بادهای اقیانوس اطلس است که پس از عبور از شمال غرب وارد ایران شده و پس از عبور از گیلان و طوالش از تنگه منجیل وارد دشت قزوین و کرج می گردد و نقش موثری در میزان بارندگی و برف خصوصاً در پاییز تا اواخر بهار دارد.

د : پوشش گیاهی و باغی :

از نظر پوشش گیاهی شهرستان کرج به سه قسمت کوهستانی ، جنگلداری و شوره زار تقسیـــم می گــردد که در این میان با توجه به آمارهای دراختیار از

سال ۱۳۸۰ جمع کل عرصه های جنگلی شهرستان ۸۱۰ هکتار و ذخیره گاههای جنگلی ۱۰۹۲ هکتار می باشد. ضمن آنکه ۶۸% سطح زیر کشت محصولات زراعی بصورت آبی و ۳۲% بصورت باغات مثمر بوده اند.

۲-۱-۱- شناخت محیط انسانی

۱-۲-۱-۱- نرخ جمعیت و رشد آن

براساس سرشماری عمومی و نفوس و مسکن سال ۱۳۷۵ تعداد ۱۱۶۱۱۷۲ نفر در شهرستان کرج سکونت داشته اند. همچنین جمعیت این شهرستان در سرشماری سالهای ۵۵ و ۶۵ به ترتیب ۴۳۹۰۱۹ و ۱۱۷۱۰۵۳ نفر گزارش شده است. بررسی نرخ رشد جمعیت شهرستان کرج طی سه دهه سرشماری گذشته تغییرات قابــل ملاحظـــه ای را نشـــان می دهد. به طوریکه در فاصله سالهای

۶۵-۱۳۵۵ با ۷۳۲۰۳۴ نفر افزایش نرخ رشدی معادل ۳/۱۰ درصد داشته در حالیکه در فاصله سالهای ۷۵-۱۳۶۵ با ۹۸۸۰ نفر کاهش با نرخ رشد ۰۸/۰ – درصد مواجه بوده است.

در فاصله سالهای ۶۵-۱۳۵۵ تأثیر سیاستهای کلان کشوری مبنی برفقدان کنترل موالید و همچنین اثرات ناشی از جنگ تحمیلی برافزایش قابل ملاحظه ای جمعیت در این شهرستان موثر بوده است. از سوی دیگر در فاصله سالهای ۷۵-۱۳۶۵ تأثیر سیاست های کنترلی جمعیت و تفکیک برخی نقاط شهری و روستائـــی از شهرستان کـــرج و الحـاق آن به شهرستان های دیگر برکاهش

قابل ملاحظه جمعیت در این شهرستان تأثیر گذار بوده است.

در سرشماری سال ۱۳۷۵ تعداد ۲۵۳۹۰ خانوار در شهرستان کرج ساکن بوده که ۴/۸۴ درصد در نقاط شهری و ۶/۱۵ درصد آنان در نقاط روستائی سرشماری گردیدند. بُعد خانوار در نقاط شهری این شهرستان ۵/۴ و در نقاط روستائی ۷/۴ بوده است.

۲-۲-۱-۱ ساختار سنی و جنسی

ساختارسنی و جنسی در هر جامعه ای متأثر از عوامل اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی ، بهداشتی و سیاسی و وقوع جنگها و بلایای طبیعی از دوره ای به دوره دیگر متفاوت است. در کشور ایران بعد از وقوع انقلاب اسلامی به دلیل فقدان سیاستهای کنترل موالید و کاهش مرگ و میر در گروههای سنی پائین تر متأثر از گسترش بهداشت در سطح جامعه ، ساختار سنی جمعیت به جوانی سیر نموده است ، بطوریکه براساس سرشماری عمومی و نفوس و مسکن سال ۱۳۷۵ بیش از ۵/۳۹ درصد از جمعیت کشور در گروههای سنی کمتر از ۱۵ سال (سنین جوانی) قرار داشته اند. سهم جمعیت شهرنشین در گروههای سنی کمتر از ۱۵ سال به دلیل مهاجرت نیروی کار از روستا به نقاط شهری کمتر از روستا بوده است.

براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۷۵ از مجموع جمعیت شهرستـــان کــــرج ۲۸/۳۶ درصد در گروههای سنی کمتر از ۱۵ سال ۵۱/۶۰

درصد در گروههای سنی ۶۴-۱۵ سال و ۱۹/۳ درصد در گروههای سنی بالای

۶۴ سال قرار داشتند.

درشرایط طبیعی به ازاء هر ۱۰۰ زن ۱۰۴ مرد در جامعه وجود دارد که در کشور ما پس از کاهش محسوس این شاخص در سال ۷۵ این رقم به ۱۰۳ مرد در مقابل ۱۰۰ زن رسیده است. در مناطق شهری به دلیل اینکه بیشتر جاذب مردان جوان و جویای کار و تحصیل می باشند معمولاً نسبت به جنسی بالاتر از روستاست ، به همین دلیل در نقاط روستائی کشور در این سال به ازاء هر ۱۰۰ زن ۱۰۲ مرد وجود داشته است. در شهرستان کرج نسبت جنسی در نقاط شهری ۲/۱۰۵ و در نقاط روستائی ۲/۱۱۶ گزارش شده است که این نسبت با ارقــام متناظر مربوط بـــه نقاط شهری برابر و از نقاط روستائی استان بیشتر

می باشد.(نسبت جنسی برای نقاط روستائی و شهری استان در سال ۷۵ به ترتیب ۳/۱۰۵ و ۲/۱۰۹ می باشد.)

۳-۲-۱-۱- سواد وآموزش :

براساس سرشماری عمومی و نفوس و مسکن سال ۱۳۷۵ از مجموع جمعیت ۶ سال و بالاتر شهرستان کرج ۹/۸۷ درصد با سواد بوده اند. نسبت با سوادی برای افراد لازم التعلیم (۶-۱۴ سال) ۵/۹۷ درصد برای افراد ۱۵ تا ۲۴ سال ۲۷/۹۷ ، برای افراد ۲۵ تا ۶۴ سال معادل ۵۹/۸۱ و برای بزرگسالان ۶۵ و بیشتر۵/۳۲ درصد گـزارش شده است و بر پایه همین گزارش در سال ۱۳۷۵ از مجموع جمعیت ۶ تا ۲۴ ساله شهرستان کرج ۴۶/۷۳ درصد در حال تحصیل بوده اند که ایـــن نسبت برای کودکان ۶ تا ۱۰ ساله ۶/۹۵ درصد ، نوجوانان ۱۱ تا ۲۴ ساله ۳۵/۹۵ درصد و جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله ۹۹/۴۵ درصد می باشد.

۴-۲-۱-۱- مهاجرت :

براساس آخرین اطلاعات مربوط به مهاجرت در شهرستان کرج (سرشماری سال ۷۵) تعداد کل افرادی که طی سالهای ۱۳۶۵ تا ۷۵ به این شهرستان وارد و یا در داخل شهرستان جابجا شده اند برابر ۳۵۹۷۷۲ نفرمی باشند. مقایسه محل اقامت قبلی مهاجران با محلی که در آن سرشماری شده اند. نشان می دهد ۶/۸ درصد از روستا به شهر، ۵۷/۷۳ درصد از شهر به شهر، ۳۲/۵ درصد از روستا به روستا و ۲/۱۱ درصد از شهر به روستا مهاجرت کرده اند. همچنین براساس همین سرشماری محل اقامت قبلی ۶۴/۲۹ درصد مهاجران سایر استانها ۳۷/۴۰ درصد شهرستانهای دیگر استان محل سرشماری و ۷/۲۸ درصد نیز از شهر و آبادیهای همین شهرستان بوده است.

۵-۲-۱-۱- نیروی انسانی و ا شتغال

نظام اقتصادی هرجامعه یکی از ارکان اصلی در ساختار آن جامعه بوده و نقش اساسی را در تحولات این ساختار ایفا می نماید ، لذا شناخت صحیح از ظرفیتهای اقتصادی و توانمندیهای نیروی کار می تواند در استفاده بهینه از منابع و امکانات موثر باشد.

براســاس سرشمـاری عمومی و نفوس و مسکن سال ۱۳۷۵ از مجموع جمعیت

۱۰ سال و بالاتر شهرستان تعداد ۳۰۳۳۴۶ نفر معادل ۲۳/۳۳ درصد فعال و تعداد ۶۰۹۵۰۰ نفر معادل ۷۷/۶۶ درصد غیرفعال بوده اند همچنین از مجموع فعال ۲۷۸۵۰۹ نفر معادل ۸/۹۱ درصد شاغل و ۲۴۸۳۷ نفر معادل ۲/۸ درصد بیکار بوده اند. همچنین توزیع اشتغال در بخشهای مختلف اقتصادی نشانگر اهمیـــت و نقش هریـــک از بخشهـا در ایجاد اشتغال می باشد که براساس آن

می توان به نقش هریک از بخشها در اقتصاد منطقه پی برد. براساس سرشماری عمومی و نفوس و مسکن سال ۱۳۷۵ از مجموع شاغلین شهرستان ۴۲۷/۳ درصد در گروههای عمده کشاورزی ، شکار ، جنگلداری ، ماهیگیری ، ۸/۱۶ درصد در گروههـــای عمــده فروشی ، خرده فروشی ، تعمیر وسایل نقلیه موتوری ، موتورسیکلت و کالاهای شخصی و خانگی ، ۲۴ درصد در گروههای عمده صنعــت و ۹/۵۵ درصد نیز در سایر گروههای عمده فعالیت می نمایند.

۳-۱-۱- شناخت محیط کالبدی :

۱-۳-۱-۱– کشاورزی :

الف – زراعت و باغداری :

شهرستان کرج با دارا بودن ۱۳۸۲۱ هکتار اراضی کشاورزی حدود ۵۵/۱ درصد از کــل اراضی کشـــاورزی استـان را به خود اختصاص داده است. از مجموع اراضی کشاورزی در شهرستان کرج حدود ۵۵۷۰ هکتار معادل ۳/۴۰ درصد به کشت محصولات زراعی ، ۵۴۲۱ هکتار معادل ۲/۳۹ درصد به کشت محصولات باغی و قلمستان و ۲۸۳۰ هکتار معادل ۵/۲۰ درصد آن بصورت آیش می باشد.

ب – دامداری و طیور :

پرورش دام و طیور در سطح شهرستان کرج از اهمیت زیادی برخوردار است. بطوریکه اغلب دامداریها در این شهرستان صنعتی بوده و محصولات آن به بازار عرضه می گردد. براساس اطلاعات حاصل از آمارنامه استان تعداد ۱۵۰ هزار رأس دام کوچک و تعداد ۵۷۸۹۲ رأس دام بزرگ در این شهرستان وجود دارد همچینن براساس همین آمار تعداد ۳۱۱ واحد دامداری صنعتی با ظرفیت پرورش ۴۳۰۰۰ رأس دام بزرگ در محدوده شهرستان فعالیت می نمایند.

۲-۳-۱-۱- صنعت و معدن :

بخش صنعت درشهرستان کرج با اختصاص ۲۴ درصد از کل شاغلین شهرستان نقش دوم را در ترکیب اشتغال شهرستان دارا می باشد. فعالیتهای صنعتی در این شهرستان بطورکلی در سه دسته قابل بررسی هستند:

دسته اول : صنایــع و کارگاههائــی کــه از اداره کـل صنایـع و معـادن پروانه بهره برداری اخذ نموده اند.

دسته دوم : صنایعــی که تحــت عنوان کارگاههای صنایع دستی تحت پوشش مدیریت صنایع دستی و خانگی استان فعالیت می نمایند.

دسته سوم : صنایـع خانگی را شامل می شود که تحت پوشش مدیریت صنایع دستی و خانگی فعالیت می نمایند.

۳-۳-۱-۱- خدمات :

فعالیتهای خدماتی در شهرستان کرج کارکنان ادارات و دوایر دولتی ، تعمیرکاران وسایل نقلیه موتوری ، کارکنان امور حمل و نقل ، انبارداری ، رستــوران داری ، هتلــداری ، واسطه گریهــای مالـــی ، عمــده فــروشــی و

خرده فروشی و … را شامل می شود که براساس سرشماری عمومی و نفوس و مسکن سال ۷۵ حدود ۵/۷۲ درصد از جمعیت شاغل شهرستان در این بخشها فعالیت می نمودند. بخش خدمات نقش اول را در ترکیب اشتغال شهرستان ایفا می نماید.

۴-۳-۱-۱- عمومی و اجتماعی :

الف – خدمات آموزشی :

شهرستان کرج دارای ۷۵۱ واحد آموزشی با ۲۷۱۰ کلاس درس فعال و در مقاطع ابتدائی ، راهنمائی ، متوسطه عمومی ، پیش دانشگاهی ، کار و دانش و هنرستان فنی حرفه ای می باشد که تعداد ۶۳۸۶۴ دانش آموز پسر و دختر در آن به تحصیل می پردازند.

ب – خدمات درمانی :

در شهرستان کرج تعداد ده بیمارستان دولتی و خصوصی ۶۵ مرکز بهداشتی و درمانــی ، ۲۴ مرکز رادیولــوژی ، ۱۷ واحــد فیزیوتراپــی ، ۳۷ آزمایشگــاه تشخیص طبی ، ۹۰ داروخانه و ۲۵ خانه بهداشت فعالیت می نماید.

۲-۱ شناخت روستا

۱-۲-۱ موقعیت جغرافیایی و تقسیمات سیاسی

روستــای ارنگـــه از توابـــع شهرستــان کرج ، بخش آسارا و دهستان آدران

می باشد که در فاصله تقریبی ۲۰ کیلومتری از مرکز شهرستان و در مسیر جاده چالوس واقع شده است.

در منطقه آدران که فاصله آن تا سد کرج نزدیک به ۵ کیلومتر است شاخه ای از جاده آسفالت پرپیچ و خمی از راه اصلی منشعب می گردد که پس از طی حدود ۵/۲ کیلومتر و عبور از چند کوهپایه به دره سرسبزی منتهی می گردد که هفت روستای کوچک را دربر گرفته است. این دهات به ترتیب از شمال شرقی به جنوب غربی عبارتند از : ارنگه ، ابهرک ، جوراب (گوراب) ، سرزیارت ، جی ، سیجان ، خور و ارتفاع این منطقه از سطح دریا حدود ۲۰۰۰ متر ودر طول و عرض جغرافیایی ۵۹/۳۵ و ۰۶/۵۱ واقع است.

بطورکلی ده ارنگه با مجموعه دهات هفت گانه تحت پوشش کشوری دهستان آدران از شهرستـــان کــرج می باشد. این منطقه در یک ناحیه کوهستانی قرار گرفتــه اســـت و از نقطه نظر دسترسی ، جاده نسبتاً کوتاه و مناسبی برای آن کشیده شده است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.