بررسی اثر شوری بر رشد و نمو و میزان اسانس درگیاه آویشن دنایی Thymus danensis Celak


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی اثر شوری بر رشد و نمو و میزان اسانس درگیاه آویشن دنایی Thymus danensis Celak دارای ۱۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی اثر شوری بر رشد و نمو و میزان اسانس درگیاه آویشن دنایی Thymus danensis Celak  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی اثر شوری بر رشد و نمو و میزان اسانس درگیاه آویشن دنایی Thymus danensis Celak،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی اثر شوری بر رشد و نمو و میزان اسانس درگیاه آویشن دنایی Thymus danensis Celak :

تعداد صفحات :۱۷

چکیده مقاله:

آویشن دنایی Celak danensis Thymus ، گیاهی علفی چند ساله، ساختار بوتهای و علفی یا چوبی، بومی ایران و متعلق به خانواده نعناعیان Lamiaceae است.گیاهی است که با سه جنبه کاربردی طبی، ادویهای و عطری مورد استفاده قرار میگیرد. این آزمایش به صورت گلدانی با سه تکرار(بلوک) و پنج تیمار ۰ ،۳ ،۶ ،۹ و۱۲ دسی زیمنس بر متر نمک طعام تحت شرایط مزرعهای در بهار وتابستان ۱۳۹۱ در شهرستان اردل استان چهارمحال و بختیاری انجام شد. صفات مورد آزمایش عبارت از اثر شوری بر روی رشد ونمو و میزان اسانس گیاه آویشن دنایی می باشد . اوایل مرحله گلدهی سرشاخهها برداشت و در سایه خشک گردید. از نمونههای خشک شده ،اسانس تهیه و توسط دستگاه MS/GC ،آنالیز صورت گرفت و در ترکیبات شناسایی شده تیمول غالب ترین ترکیب شناسایی شد. نتایج بدست آمده در این تحقیق نشان داد که با افزا یش درجه شوری میزان عملکرد وزن خشک وتر گیاه، تعداد شاخه های اصلی و فرعی و میزان اسانس کاهش می یابد. بیشتر ین عملکرد وزن خشک و ترگیاه مربوط به تیمار شاهد بود و بیشترین میزان اسانس در تیمار شاهد و غلظت ۳ دسی زیمنس بر متر مشاهده گردید. درصد تیمول با افزایش شوری، با اختلاف معنی دار ابتدا زیاد و سپس روند نزولی داشته است. بس یاری از پژوهشگران کاهش سطح برگ گیاه براثر تنش شوری را دلیل اصلی کاهش رشد گیاهان گزارش کرده اند. گیاهان تولید شده در شرایط شوری کوچکتر از تیمار شاهد بوده و حجم کمتری را اشغال می نمایند، بنابر این می توان با افزایش تراکم کاشت در شوری های تا حد ۶ دسی زیمنس بر متر، میزان کمبود عملکرد اسانس را نسبت به شرایط بدون تنش جبران کرد و به عملکرد قابل قبولی از اسانس دست یافت. کاهش تعداد و سطح برگها (در شوری های بالای ۳ دسی زیمنس بر متر) از مرگ و ریزش برگهای مسن و پایینی گیاه، در اثر شوری ناشی شده است. بدیهی است که با کاهش سطح برگ، گیاه آب کمتری را از طریق تعرق از دست می دهد. محدود شدن سطح برگ را شاید بتوان به عنوان یکی از مکانیسم های دفاعی گیاه آویشن دنایی برای کاهش تعرق و اجتناب از شوری در نظر گرفت.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.