اوزان شعری و ساختارشکنی های عروضی مولانا (نگاهی به وزن ها و برخی از شگردهای عروضی مولانا به همراه بحثی در خطاهای جامعان اشعار نسخه قونیه و مصحح آن)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 اوزان شعری و ساختارشکنی های عروضی مولانا (نگاهی به وزن ها و برخی از شگردهای عروضی مولانا به همراه بحثی در خطاهای جامعان اشعار نسخه قونیه و مصحح آن) دارای ۲۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد اوزان شعری و ساختارشکنی های عروضی مولانا (نگاهی به وزن ها و برخی از شگردهای عروضی مولانا به همراه بحثی در خطاهای جامعان اشعار نسخه قونیه و مصحح آن)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی اوزان شعری و ساختارشکنی های عروضی مولانا (نگاهی به وزن ها و برخی از شگردهای عروضی مولانا به همراه بحثی در خطاهای جامعان اشعار نسخه قونیه و مصحح آن)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن اوزان شعری و ساختارشکنی های عروضی مولانا (نگاهی به وزن ها و برخی از شگردهای عروضی مولانا به همراه بحثی در خطاهای جامعان اشعار نسخه قونیه و مصحح آن) :

تعداد صفحات :۲۲

چکیده مقاله:

آثار مولوی از منظر تصرفات هنری او در ساحات معنی (Content) و شکل (Form) دارای تفاوت های جدیای با آثار دیگر شعرای فارسیزبان است؛ تا بدانجا که تصرفات و عادت گریزی های فکری و شکلی را می توان از خصایص سبک فردی وی دانست. یکی از حیطه های شکلی آثار او وزن شعر است که دقت در این زمینه شگردهای هنری و تفاوتهای سبکی آثار او را (در لایه بلاغی ) به گونه ای دیگر باز می نمایاند. مولانا با آنکه در عصری می زید که با ظهور شعرایی همچون سعدی دست کم درقالب غزل از دوره های اوج سبک عراقی محسوب می شود، آثار او از نظر زبانی به سبک خراسانی (از منظر لایه واژگانی و نحوی ) بسیار نزدیکتر است تا سبک عراقی. یکی از جنبه های قرابت آثار مولانا به سبک خراسانی، نحوه کاربردهای وزنی و عروضی اوست.برای نمونه جایگاه به کارگیری و بسامد قاعده تسکین در غزل های مولانا، به شیوه قصاید سبک خراسانی نزدیکتر است تا غزل های سبک عراقی که کاربرد تسکین در آنها به حداقل می رسد. اوزان اشعار فارسی مولانا را ۴۸ وزن برشمرده اند، اما نگارنده در این مقالهپس از به دست دادن فهرستی از اوزان مولوی (که با احصای اوزان عربی، شامل ۵۳ وزناست)، برخی از شگردها و نوآوری ها و نیز برخی جنبه های سبکی غزلیات او را از منظروزنی به کوتاهی نشان خواهد داد. نقد برخی از خطاهای گردآورندگان اشعار مولانا درنسخه قونیه و نیز برخی لغزشهای مصحح آن، از دیگر مطالب این مقاله خواهد بود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.