بررسی لاین های برنج متحمل به تنش گرمای ایری با استفاده از روش های آماری چندمتغیره


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی لاین های برنج متحمل به تنش گرمای ایری با استفاده از روش های آماری چندمتغیره دارای ۲۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی لاین های برنج متحمل به تنش گرمای ایری با استفاده از روش های آماری چندمتغیره  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی لاین های برنج متحمل به تنش گرمای ایری با استفاده از روش های آماری چندمتغیره،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی لاین های برنج متحمل به تنش گرمای ایری با استفاده از روش های آماری چندمتغیره :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی

تعداد صفحات :۲۴

سابقه و هدف: مطالعه عملکرد دانه و اجزای عملکرد و همچنین صفات مرفولوژیکی می توانند به شناخت راهکارهایی برای انتخاب ارقام متحمل و افزایش عملکرد در شرایط متنوع محیطی از جمله شرایط تنش گرمایی کمک کنند. به همین منظور، این آزمایش به منظور بررسی عملکرد دانه و اجزای عملکرد، ۴۲ لاین ارسالی متحمل به گرما از موسسه تحقیقات بین المللی برنج (ایری) انجام شد.مواد و روش ها: آزمایش در سال زراعی ۹۳-۱۳۹۲ در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار به همراه یک رقم شاهد (هویزه) در مزرعه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان اجرا گردید. در این تحقیق هشت صفت شامل: درجه رسیدگی، دوره رشد، تعداد پنجه در متر مربع، تعداد دانه در خوشه، تعداد دانه پوک در خوشه، وزن هزار دانه، درصد باروری و عملکرد دانه بر اساس سیستم استاندارد ارزیابی موسسه تحقیقات بین المللی برنج اندازه گیری شد. صفت درجه رسیدگی از حاصل ضرب دو صفت درصد باروری و وزن هزار دانه در هر واحد آزمایشی ارزیابی شدند.یافته ها: تجزیه واریانس ساده صفات نشان داد اثر رقم برای کلیه صفات به جز تعداد پنجه در متر مربع معنی دار بود که حاکی از وجود تنوع بین لاین ها و رقم مورد مطالعه بود. تعداد پنجه در متر مربع و تعداد دانه در خوشه در برابر عملکرد دانه وارد معادله رگرسیونی شدند که این صفات دارای همبستگی مثبت و معنی داری با عملکرد دانه بودند. تجزیه علیت نشان داد که صفت تعداد دانه در خوشه با ضریب همبستگی ۰.۳۳۷ بصورت مستقیم بیشتر از صفت تعداد پنجه در واحد که ضریب همبستگی ۰.۱۸۶ را به خود اختصاص داد، بر عملکرد موثر است. در تجزیه به مولفه های اصلی دو مولفه ی اول ۷۴ درصد از کل تنوع داده ها را توجیه نمودند. با توجه به حضور صفات مطلوب درصد باروری، عملکرد دانه و درجه رسیدگی در مولفه ی اول و داشتن ضرایب عاملی مثبت برای این صفات باید در جهت افزایش مولفه اول تلاش کرد، همچنین با حضور صفت مطلوب وزن هزار دانه با ضریب عاملی منفی در مولفه دوم، جهت افزایش این صفت باید در راستای کاهش مولفه ی دوم تلاش کرد. تجزیه خوشه ای، رقم و لاین های مورد بررسی را در سه گروه قرار داد، کلاستر اول شامل لاین های ۱، ۳۴، ۵۴، ۳۵، ۳۹، ۲۱، ۳۳، ۴۰، ۲۵، ۲۸، ۹، ۱۰، ۱۵، ۲۹، ۳۲، ۳۱، ۳۰، ۳۶ و ۴۴ و کلاستر دوم لاین های ۳، ۲۴، ۴، ۱۹، ۵، ۷، ۶، ۵۵، ۱۴، ۲۳، ۱۶، ۱۷، ۱۸، و ۲۰ و در کلاستر سوم لاین های ۸، ۵۰، ۵۲، ۴۳، ۴۱، ۴۵، ۱۱، ۱۳، ۱۲ و ۲۶ قرار گرفتند. در کلاستر اول لاین های مطلوبی مانند ۴۰، ۳۵، ۳۴ و ۲۵ و در کلاستر سوم لاین های نامطلوبی مانند ۱۲، ۱۱، ۱۳، ۲۶، ۴۱ و ۴۵ قرار گرفتند.نتیجه گیری: اثر رقم برای کلیه صفات به جز تعداد پنجه در متر مربع معنی دار بود که حاکی از وجود تنوع بین لاین ها و رقم مورد مطالعه بود. بر اساس نمودار بای پلات، خوشه اول به عنوان بهترین خوشه و خوشه سوم به عنوان نامطلوب ترین بود. تابع تشخیص صحت گروه بندی را ۹۵ درصد نشان داد.

کلید واژه: برنج، تجزیه علیت، تجزیه به مولفه های اصلی، تجزیه خوشه ای، تابع تشخیص

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.