ارزیابی منابع مقاومت به بیماری زنگ زرد در ژنوتیپ های منتخب گندم در برابر نژاد های Puccinia striiformis f. sp. Tritici


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 ارزیابی منابع مقاومت به بیماری زنگ زرد در ژنوتیپ های منتخب گندم در برابر نژاد های Puccinia striiformis f. sp. Tritici دارای ۱۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد ارزیابی منابع مقاومت به بیماری زنگ زرد در ژنوتیپ های منتخب گندم در برابر نژاد های Puccinia striiformis f. sp. Tritici  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی ارزیابی منابع مقاومت به بیماری زنگ زرد در ژنوتیپ های منتخب گندم در برابر نژاد های Puccinia striiformis f. sp. Tritici،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن ارزیابی منابع مقاومت به بیماری زنگ زرد در ژنوتیپ های منتخب گندم در برابر نژاد های Puccinia striiformis f. sp. Tritici :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : ژنتیک نوین

تعداد صفحات :۱۶

زنگ زرد گندم با عامل قارچی Puccinia striiformis f. sp. tritici، مهم ترین بیماری از لحاظ میزان خسارت وارده به محصول گندم در سراسر جهان می باشد. مطمئن ترین روش جهت کنترل این بیماری استفاده از ارقام مقاوم است. لذا تعیین نژاد عامل بیماری و بررسی مقاومت میزبان در مراحل مختلف رشدی جهت تهیه ارقام مقاوم، کاملا ضروری است. به منظور بررسی منابع مقاومت، ۱۹ ژنوتیپ گندم به همراه بولانی به عنوان شاهد حساس، در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار کشت و در مرحله گیاهچه ای با ۲۰ نژاد ۶E158A+، ۲۳۰E158A+، ۱۹۸E150A+، ۱۳۴E150A+، ۶E150A+، ۱۶۶E150A+، ۱۹۸E130A+، ۱۶۶E158A+، ۷۰E0A+، ۶E16A+، ۱۰۲E134A+، ۶E134A+، ۶E130A+، ۶E150A+، ۶E6A+، ۷۰E50A+، ۶E18A+، ۱۳۴E22A+، ۱۶۶E254A+ و ۱۶۶ E134A+ ارزیابی شدند. در بررسی اجزای مقاومت به زنگ زرد، صفات دوره کمون و تیپ آلودگی در گلخانه ثبت شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که در شرایط این نژادها بین ژنوتیپ های گندم برای هر دو صفت اختلاف بسیار معنی داری وجود دارد. ۳۰ درصد ژنوتیپ ها (Mv17، M-85-7، Aflak، Morvarid، Sivand و Parsi) نسبت به تمام نژادهای مورد مطالعه دارای مقاومت کامل بودند. در ژنوتیپ های مقاوم مذکور احتمال می رود هر یک از ژن های مقاومت Yr1، Yr3، Yr4، Yr5، Yr10، Yr15، Yr24 و یا ژن های مقاومت گیاهچه ای ناشناخته دیگری که تاکنون شناسایی نشده اند به تنهایی و یا ترکیبات مختلف از یکدیگر وجود داشته باشند. از ژنوتیپ های مقاوم می توان به عنوان منابع مقاومت نسبت به نژادهای مورد مطالعه در برنامه-های اصلاحی استفاده نمود.

کلید واژه: تیپ آلودگی، دوره کمون، زنگ زرد، مقاومت گیاهچه ای نژاد، Puccinia striiformis f. sp. tritici

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.