مقایسه میزان قند خون در قطع یا عدم قطع قرص متفورمین تا روز عمل جراحی بای پاس عروق کرونر، در بیماران دیابتی تیپ II


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقایسه میزان قند خون در قطع یا عدم قطع قرص متفورمین تا روز عمل جراحی بای پاس عروق کرونر، در بیماران دیابتی تیپ II دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقایسه میزان قند خون در قطع یا عدم قطع قرص متفورمین تا روز عمل جراحی بای پاس عروق کرونر، در بیماران دیابتی تیپ II  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقایسه میزان قند خون در قطع یا عدم قطع قرص متفورمین تا روز عمل جراحی بای پاس عروق کرونر، در بیماران دیابتی تیپ II،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقایسه میزان قند خون در قطع یا عدم قطع قرص متفورمین تا روز عمل جراحی بای پاس عروق کرونر، در بیماران دیابتی تیپ II :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان

تعداد صفحات :۱۰

مقدمه و هدف: در زمینه اثر متفورمین در بیماران مبتلا به سندرم حاد کرونری شواهد موجود از تاثیرات حمایتی قلبی این دارو حکایت دارند، با اینحال، همچنان در مورد فواید ادامه مصرف یا قطع متفورمین حین جراحی های ماژور تردید وجود دارد. هدف از اجرای مطالعه حاضر، ارزیابی اثرات ادامه مصرف متفورمین بر سطح گلوکز پلاسما، شاخص های عملکرد کلیوی و pH خون شریانی در بیماران دیابتی تحت جراحی بای پاس عروق کرونر بود.روش کار: در یک مطالعه کارآزمایی بالینی، ۹۰ بیماردیابتی نوع ۲ با ASA class II کاندید جراحی بای پس عروق کرونری بستری در بیمارستان اکباتان همدان در سال ۱۳۹۳ در طرح وارد شدند و به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده درمان انسولین همراه با تداوم مصرف متفورمین و درمان انسولین با قطع مصرف متفورمین تقسیم شدند. در ابتدا شاخص های سن، جنس و (شاخص توده بدنی) BMI با هم مقایسه شدند که در این موارد اختلاف معنی داری بین دو گروه وجود نداشت وسپس شاخص های قند خون، BUN، کراتینین، pH خون شریانی، آریتمی های قلبی و نیاز به اینوتروپ بین دو گروه مقایسه شد. اینوتروپهای مورد استفاده دراین مطالعه شامل: دوپامین، دوبوتامین، اپی نفرین، نوراپی نفرین و میلرینون تا حصول فشارخون سیستولیک بالای ۱۰۰ میلیمتر جیوه بود.نتایج: میانگین BUN سرم بعد از عمل جراحی و همچنین طی یک روز بعد از آن در گروه با قطع متفورمین به طور معنی داری بالاتر از گروه ادامه دهنده متفورمین بود اما تفاوت در میانگین BUN در روزهای دوم و سوم بعد از جراحی بین دو گروه وجود نداشت. طی سه روز بعد از جراحی، میانگین کراتینین در گروه با ادامه مصرف متفورمین به طور معنی داری پایین تر از گروه فاقد تداوم مصرف متفورمین بود. هرچند تفاوتی بین دو گروه مطالعه از لحاظ pH قبل از جراحی وجود نداشت اما میانگین pH در گروه با تداوم مصرف متفورمین پایین تر از گروه شاهد بود. تفاوت معنی داری در میانگین گلوکز خون قبل و طی ۳ روز بعد از جراحی بین دو گروه با و بدون ادامه درمان با متفورمین مشاهده نشد. میانگین موارد نیاز به اینوتروپ حین عمل در گروه با ادامه مصرف متفورمین برابر ۱.۵۷ نفر و در گروه قطع مصرف دارو برابر ۱.۰۵ نفر بود که تفاوت از لحاظ آماری معنی دار نبود. در هیچیک از گروه های مطالعه چه قبل از جراحی و چه بعد از آن، آریتمی های قلبی گزارش نشد. همچنین در مدت زمان نیاز به لوله تراشه در ICU و نیاز به اینوتروپ نیز اختلاف معنی داری مشاهده نشد.نتیجه نهایی: علیرغم عدم تغییر در سطح سرمی قند خون بیماران، تداوم و قطع مصرف متفورمین در بیماران تحت CABG با افزایش سطح BUN و کراتینین و همچنین کاهش pH در روزهای اول و دوم بعد از جراحی همراه بود، قابل توجه اینکه، تغییرات BUN و کراتینین (Cr) در بیماران ادامه دهنده قرص متفورمین بصورت معنی داری کمتر بوده ولی در هر دو گروه، این موارد برگشت پذیر میباشند و طی روزهای بعد به محدوده طبیعی باز می گردند. تجویز این دارو با افزایش نیاز به اینوتروپ قلبی و افزایش خطر وقوع آریتمی های بعد از عمل جراحی همراه نیست.

کلید واژه: بای پس عروق کرونر، دیابت شیرین، کراتینین، متفورمین

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.