بررسی اثر ال- کارنیتین خوراکی بر پروفایل لیپیدی و وضعیت آنتی اکسیدانی در بیماران تحت درمان با همودیالیز: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی اثر ال- کارنیتین خوراکی بر پروفایل لیپیدی و وضعیت آنتی اکسیدانی در بیماران تحت درمان با همودیالیز: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی اثر ال- کارنیتین خوراکی بر پروفایل لیپیدی و وضعیت آنتی اکسیدانی در بیماران تحت درمان با همودیالیز: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی اثر ال- کارنیتین خوراکی بر پروفایل لیپیدی و وضعیت آنتی اکسیدانی در بیماران تحت درمان با همودیالیز: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی اثر ال- کارنیتین خوراکی بر پروفایل لیپیدی و وضعیت آنتی اکسیدانی در بیماران تحت درمان با همودیالیز: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد

تعداد صفحات :۱۲

مقدمه: دیس لیپیدمی و استرس اکسیداتیو در بیماران همودیالیزی امری شایع است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر مکمل خوراکی ال- کارنیتین بر پروفایل لیپیدی و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی بیماران تحت درمان با همودیالیز طراحی و اجرا گردید.روش بررسی: مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده بود که با مشارکت ۵۰ نفر بیمار تحت همودیالیز مداوم، در مراکز همودیالیز شهر یزد در فاصله زمانی سال های ۹۲ تا ۹۳ انجام شده است. بیماران در گروه مداخله روزانه ۱ گرم مکمل خوراکی ال- کارنیتین به صورت شربت خوراکی مصرف می کردند. بیمارانی که در گروه کنترل قرار گرفتند هیچگونه مکملی حاوی ال- کارنیتین دریافت نمی کردند. در ابتدا و پایان هفته دوازدهم، تری گلیسرید، کلسترول تام، کلسترولLDL و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم (TAC) در دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفت.نتایج: میانگین تری گلیسرید و کلسترول تام در بین گروه ها و درون گروه ها تفاوت معنی داری نداشت. از سوی دیگر میانگین کلسترولLDL در گروه ال- کارنیتین تغییر معنی داری نداشت ولی در گروه کنترل افزایش معنی دار داشت (p=0.02) و میانگین تغییرات کلسترول LDL بین دو گروه تفاوت معنی دار داشت (p=0.05). نتایج همچنین نشان داد که مکمل یاری با ال- کارنیتین تغییری در سطح سرمی ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم(TAC) در گروه ال- کارنیتین نسبت به گروه کنترل ایجاد نمی کند (p=0.76). بعد از اتمام مطالعهTAC در هر دو گروه افزایش جزئی داشت ولی این تغییرات از لحاظ آماری معنی دار نبود (p=0.62).نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد مصرف ال- کارنیتین به صورت شربت به میزان یک گرم در روز در بیماران همودیالیزی به مدت ۱۲ هفته بر سطح تری گلیسرید، کلسترول تام سرم و وضعیت تام آنتی اکسیدانی سرم بی تاثیر است ولی کلسترول LDL را کاهش داده است.

کلید واژه: ال- کارنیتین، همودیالیز، پروفایل لیپیدی، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.