تعیین ضریب انتقال برخی رادیونوکلیدها از خاک به دانه برنج و دز جذبی سالانه ناشی از مصرف دو رقم برنج (هاشمی و خزر) در شمال ایران (سیاهکل- گیلان)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تعیین ضریب انتقال برخی رادیونوکلیدها از خاک به دانه برنج و دز جذبی سالانه ناشی از مصرف دو رقم برنج (هاشمی و خزر) در شمال ایران (سیاهکل- گیلان) دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تعیین ضریب انتقال برخی رادیونوکلیدها از خاک به دانه برنج و دز جذبی سالانه ناشی از مصرف دو رقم برنج (هاشمی و خزر) در شمال ایران (سیاهکل- گیلان)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تعیین ضریب انتقال برخی رادیونوکلیدها از خاک به دانه برنج و دز جذبی سالانه ناشی از مصرف دو رقم برنج (هاشمی و خزر) در شمال ایران (سیاهکل- گیلان)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تعیین ضریب انتقال برخی رادیونوکلیدها از خاک به دانه برنج و دز جذبی سالانه ناشی از مصرف دو رقم برنج (هاشمی و خزر) در شمال ایران (سیاهکل- گیلان) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله علوم و فنون هسته ای

تعداد صفحات :۸

در این مطالعه، به منظور سنجش میزان جذب رادیونوکلیدها در محصول برنج رقم های هاشمی و خزر شهرستان سیاهکل- استان گیلان و تعیین دز موثر سالانه ناشی از مصرف این دو رقم برنج، ۱۶ نمونه از محصول برنج و ۱۶ نمونه از خاک شالیزارهای مربوطه برداشت شد. پس از آماده سازی نمونه ها، نوع و فعالیت ویژه رادیونوکلیدهای موجود در آن ها به روش طیف سنجی گاما تعیین شد. نهایتا ضریب انتقال و میزان دز موثر سالانه ناشی از استفاده این دو رقم برنج با استفاده از فرمول های مربوطه مشخص شد. خاک منطقه، حاوی رادیونوکلیدهای آکتینیم-(۲۲۸Ac)228، بیسموت-(۲۱۴Bi)214، سزیم-(۱۳۷Cs)317، سرب-(۲۱۴Pb)214، تالیم-۲۰۸ (۲۰۸Tl) و پتاسیم- (۴۰K)40 با فعالیت میانگین به ترتیب، ۴۹.۹۶، ۴۷.۷۳، ۲۳.۰۹، ۵۰.۶۳، ۱۸.۰۰ و Bq kg-1 711.30بود. دانه های برنج، حاوی تنها رادیوایزوتوپ طبیعی ۴۰K در رقم های هاشمی و خزر با فعالیت میانگین به ترتیب، برابر ۱۲۸.۲۳ و ۱۳۸.۲۸ Bq kg-1 بودند. میانگین ضریب انتقال ۴۰K از خاک به برنج برای رقم هاشمی برابر ۰.۱۹ و برای رقم خزر برابر ۰.۲۱ به دست آمد که نشان می دهد این ضریب در هر دو رقم برنج مذکور، تقریبا مشابه است. هم چنین دز موثر سالانه ناشی از مصرف رقم های هاشمی و خزر به ترتیب، ۰.۰۳۱ و ۰.۰۳۴mSv year-1 تعیین شد. بر اساس نتیجه های این پژوهش، دز موثر سالانه بسیار پایین تر از حد مجاز استاندارد (۱mSv year-1) برآورد شد. بنابراین استفاده از این دو رقم برنج، سلامت مصرف کننده را تهدید نخواهد کرد.

کلید واژه: ضریب انتقال، دز جذبی سالانه، برنج

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.