تاثیر تنش شوری بر برخی پارامترهای عملکردی و خصوصیات مورفولوژیک گیاه نعناع سبز (.Mentha spicata L) در شرایط هیدروپونیک


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تاثیر تنش شوری بر برخی پارامترهای عملکردی و خصوصیات مورفولوژیک گیاه نعناع سبز (.Mentha spicata L) در شرایط هیدروپونیک دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تاثیر تنش شوری بر برخی پارامترهای عملکردی و خصوصیات مورفولوژیک گیاه نعناع سبز (.Mentha spicata L) در شرایط هیدروپونیک  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تاثیر تنش شوری بر برخی پارامترهای عملکردی و خصوصیات مورفولوژیک گیاه نعناع سبز (.Mentha spicata L) در شرایط هیدروپونیک،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تاثیر تنش شوری بر برخی پارامترهای عملکردی و خصوصیات مورفولوژیک گیاه نعناع سبز (.Mentha spicata L) در شرایط هیدروپونیک :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم و فنون کشت های گلخانه ای

تعداد صفحات :۱۳

نعناع جزو سبزی های برگی و یکی از گیاهان دارویی مهم است که در نقاط مختلف جهان کشت می گردد. به منظور بررسی تاثیر تنش شوری بر خصوصیات مورفولوژیک گیاه نعناع سبز (Mentha spicata L.) آزمایشی در سال ۱۳۹۲ در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در قالب طرح کاملا تصادفی در شرایط هیدروپونیک انجام گرفت. تیمارهای شوری حاصل از کلرید سدیم دارای پنج سطح (صفر، ۳۰، ۶۰، ۹۰ و ۱۲۰ میلی مولار) و چهار تکرار بودند. بستر کشت از جنس کوکوپیت و پرلایت به نسبت ۲ به ۱ بود و از محلول غذایی کود کامل استفاده شد. تغذیه گیاهان هفته ای دوبار همراه با آب آبیاری اعمال گردید. زمانی که ارتفاع گیاهان به حدود ۳۰ سانتی متر رسید، تیمارهای شوری اعمال شدند و تا مرحله گل دهی کامل ادامه یافتند. در پایان آزمایش، صفات مورفولوژیک شامل ارتفاع گیاه، تعداد ساقه اصلی، تعداد شاخه فرعی، سطح برگ، وزن ویژه برگ، قطر ساقه، تعداد گره، طول میانگره چهارم و طول سنبله اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که شوری تاثیر معنی داری بر صفات سطح برگ، وزن تر برگ، وزن خشک برگ، ساقه، ریشه، ارتفاع بوته، تعداد ساقه فرعی، تعداد گره، طول میانگره چهارم و طول سنبله داشت. بیشترین سطح برگ، وزن خشک برگ، ارتفاع بوته و تعداد ساقه فرعی در تیمار شاهد، کمترین میزان سطح برگ و وزن خشک برگ در تیمار ۱۲۰ میلی مولار و کمترین میزان ارتفاع بوته و تعداد ساقه فرعی در تیمارهای ۹۰ و ۱۲۰ میلی مولار مشاهده شد. شوری اثر معنی داری بر نسبت وزن تر اندام هوایی به ریشه، نسبت وزن تر برگ به ریشه، وزن ویژه برگ، تعداد ساقه اصلی و قطر ساقه نداشت. بر طبق نتایج به دست آمده، به نظر می رسد گیاه نعناع سبز حساس به شوری است و نمی تواند شوری بیشتر از ۳۰ میلی مولار کلرید سدیم را تحمل کند.

کلید واژه: تنش های محیطی، گلیکوفیت ها، ویژگی های فیزیولوژیک

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.