اثر غلظت های متفاوت سالسیلیک اسید بر ویژگی های کمی و کیفی جو در شرایط تنش شوری


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 اثر غلظت های متفاوت سالسیلیک اسید بر ویژگی های کمی و کیفی جو در شرایط تنش شوری دارای ۱۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد اثر غلظت های متفاوت سالسیلیک اسید بر ویژگی های کمی و کیفی جو در شرایط تنش شوری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی اثر غلظت های متفاوت سالسیلیک اسید بر ویژگی های کمی و کیفی جو در شرایط تنش شوری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن اثر غلظت های متفاوت سالسیلیک اسید بر ویژگی های کمی و کیفی جو در شرایط تنش شوری :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی

تعداد صفحات :۱۴

پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر غلظت های متفاوت سالیسیلیک اسید بر تحمل به شوری جو به صورت یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در محیط کنترل شده در دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز در سال ۱۳۹۲ طراحی و اجرا شد. در این پژوهش تاثیر چهار غلظت متفاوت سالیسیلیک اسید (صفر، ۰.۵، ۱.۰ و ۱.۵ میلی مولار) بر رشد، عملکرد، اجزای عملکرد، محتوای عناصر و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی جو رقم ریحان در پنج سطح شوری (آب شهر به عنوان شاهد، ۵، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ دسی زیمنس بر متر) بررسی شد. نتایج نشان داد که تنش شوری سبب کاهش معنی دار ارتفاع بوته (۴۱.۱%)، سطح برگ (۲۳.۴%)، تعداد دانه در سنبله (۱۹.۵%)، وزن خشک شاخساره (۲۶.۸%)، عملکرد دانه (۳۴.۶%) و غلظت پتاسیم شاخساره (۲۸.۲%) گردید. به علاوه، شوری غلظت سدیم شاخساره (۲۳۹.۴%) و هم چنین فعالیت آنزیم های کاتالاز (۴۶.۰%)، سوپراکسیددیسموتاز (۲۵۶.۶%) و پراکسیداز (۷۶۰.۳%) را افزایش داد. سالیسیلیک اسید، بسته به غلطت کاربرد، تاثیر مثبتی بر رشد و سایر صفات اندازه گیری شده داشت، به طوری که در اغلب موارد بیشترین تاثیر مربوط به غلظت های ۱.۰ و ۱.۵ میلی مولار بود. برهمکنش ها نیز نشان داد که با کاربرد سالیسیلیک اسید و افزایش غلظت آن بخشی از تغییرات منفی شوری بر رشد، عملکرد، محتوای یون ها و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان جبران گردید، درحالی که غلظت ۰.۵ میلی مولار تاثیری معنی داری نداشت. به طورکلی نتایج این پژوهش نشان داد که کاربرد محلول پاشی سالیسیلیک اسید منجر به افزایش تحمل جو به تنش شوری، از راه تغییر نسبت جذب یون های سدیم و پتاسیم و هم چنین افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت گردید.

کلید واژه: آنزیم، آنتی اکسیدان، پتاسیم، سدیم

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.