عنوان فارسی: میزان تطبیق تبیین های حکمی فلاسفه با دیدگاه قرآن و روایات، درباره حدوث و قدم نفس (عنوان عربی: مدی تطابق جوانب التبیین الحِکمی للفلاسفه مع رأی القرآن والأحادیث حول حدوث أو قِدَم النفس)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 عنوان فارسی: میزان تطبیق تبیین های حکمی فلاسفه با دیدگاه قرآن و روایات، درباره حدوث و قدم نفس (عنوان عربی: مدی تطابق جوانب التبیین الحِکمی للفلاسفه مع رأی القرآن والأحادیث حول حدوث أو قِدَم النفس) دارای ۲۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد عنوان فارسی: میزان تطبیق تبیین های حکمی فلاسفه با دیدگاه قرآن و روایات، درباره حدوث و قدم نفس (عنوان عربی: مدی تطابق جوانب التبیین الحِکمی للفلاسفه مع رأی القرآن والأحادیث حول حدوث أو قِدَم النفس)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی عنوان فارسی: میزان تطبیق تبیین های حکمی فلاسفه با دیدگاه قرآن و روایات، درباره حدوث و قدم نفس (عنوان عربی: مدی تطابق جوانب التبیین الحِکمی للفلاسفه مع رأی القرآن والأحادیث حول حدوث أو قِدَم النفس)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن عنوان فارسی: میزان تطبیق تبیین های حکمی فلاسفه با دیدگاه قرآن و روایات، درباره حدوث و قدم نفس (عنوان عربی: مدی تطابق جوانب التبیین الحِکمی للفلاسفه مع رأی القرآن والأحادیث حول حدوث أو قِدَم النفس) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : فصلنامه اندیشه نوین دینی

تعداد صفحات :۲۵

چکیده فارسی:یکی از سوالات اساسی درباره نفس انسان این است که آیا قبل از تعلق به بدن و افاضه به آن، وجودی مفارق و قائم به ذات داشته که با حدوث بدن به آن می پیوندد، یا اینکه مانند بدن بوده، همراه هر بدن یا به واسطه آن (مع البدن) حادث می گردد. در بین حکیمان مسلمان، سه دیدگاه درباره حدوث و قدم نفس وجود دارد و هر دیدگاه برای اثبات مدعای خود، به دسته ای از آیات و روایات متوسل شده و با مبنا قرار دادن دیدگاه عقلی خود، سعی در توجیه آیات و روایات موید نظریه مقابل داشته است. ملاصدرا نیز با توجه به رویه اش در سازگار نمایاندن اندیشه های فلسفی خویش با متون دینی و باور عمیق به یگانگی عقل و نقل و شهود، بر آن شده تا اقوال حکما و مضمون برخی آیات و روایات دال بر وجود پیشین نفس را به نفع نظریه خود توجیه نماید. با توجه به اهمیت این بحث و عدم تبیین آن از نگاه کتاب و سنت، در این نوشتار تلاش بر آن است تا هر آنچه درباره این موضوع در آیات و روایات آمده، جمع آوری و بررسی شود و سازگاری یا عدم سازگاری آن با دیدگاه های فلسفی ارزیابی گردد.
چکیده عربی:أحد الأسئله الأساسیّه حول نفس الانسان هو: هل کان للنفس وجود مفارق و قائم بذاته قبل الاقتران بالبدن والافاضه علیه، و عند حدوث البدن ارتبطت به؟ ام انها ـ مثلما هو الحال بالنسبه إلی البدن ـ تحدث مع کل بدن أو بواسطته (مع البدن). یطرح الحکماء المسلمون ثلاثه آراء حول حدوث أو قِدم النفس وکل رأی یستدل بمجموعه من الآیات القرآنیّه والأحادیث الشریفه لأجل اثبات صحّه ما یدّعیه. و هو یضع رأیه العقلی کأساس یحاول توجیه الآیات والأحادیث بالشکل الذی یدعم فیه آراءه. و هکذا الحال بالنسبه إلی صدر الدین الشیرازی المعرف باسم الملا صدرا؛ ففی ضوء منهجه الذی یحاول فیه اثبات ان تطابق آرائه الفلسفیّه مع النصوص الدینیّه، والاعتقاد الراسخ بوحده العقل والنقل والشهود، سعی لتوظیف أقوال الحکماء و مضامین بعض الآیات والروایات الدالّه علی قِدم وجود النفس، و جعلها تصب فی صالح نظریته. و نظراً إلی أهمیّه هذا الموضوع و عدم تبیینه من وجهه نظر الکتاب والسنّه، یحاول هذا البحث جمع و دراسه کل ما جاء حول هذا الموضوع فی الآیات والأحادیث، وتبیین مدی و توافقها أو عدم توافقها مع الآراء الفلسفیّه.

کلید واژه: کلیدواژه فارسی: حدوث، قدم، نفس، قرآن، حدیث (کلیدواژه عربی: الحدوث، القِدَم، النفس، القرآن، الحدیث)

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.