بررسی عملکرد و اجزای عملکرد و تنوع ژنتیکی و قابلیت توارث آنها در نخود


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی عملکرد و اجزای عملکرد و تنوع ژنتیکی و قابلیت توارث آنها در نخود دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی عملکرد و اجزای عملکرد و تنوع ژنتیکی و قابلیت توارث آنها در نخود  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی عملکرد و اجزای عملکرد و تنوع ژنتیکی و قابلیت توارث آنها در نخود،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی عملکرد و اجزای عملکرد و تنوع ژنتیکی و قابلیت توارث آنها در نخود :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی

تعداد صفحات :۱۳

در این پژوهش، به منظور بررسی عملکرد و اجزای عملکرد و میزان تنوع ژنتیکی و قابلیت توارث آنها در ۱۹ ژنوتیپ نخود زراعی، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی ۱۳۹۱- ۱۳۹۰ در مزرعه پژوهشی دانشگاه بوعلی سینا انجام شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تفاوت ژنوتیپ ها برای صفات عدد اسپد، تعداد شاخه فرعی در بوته، تعداد نیام در بوته، وزن ۱۰۰ دانه، عملکرد اقتصادی، زیست توده و شاخص برداشت در سطح آماری ۱ درصد معنی دار بود. نتایج مقایسه میانگین صفات نشان داد که ژنوتیپ های شماره ۱۴، ۱۲، ۴ و ۱۹ (با به ترتیب ۲۵۹.۴، ۲۵۰.۳، ۲۴۰ و ۲۳۴.۷ کیلوگرم دانه در هکتار) دارای بیشترین و ژنوتیپ های ۱۸، ۸، ۱۵ و ۶ (با به ترتیب ۱۵۱.۰۱، ۱۶۱.۶، ۱۶۷.۸ و ۱۸۹ کیلوگرم دانه در هکتار) هم دارای کمترین میزان عملکرد دانه بودند. محاسبه همبستگی فنوتیپی نشان داد که همبستگی مثبت و معنی داری (P<0.01) بین عملکرد با صفات تعداد نیام در بوته (۰.۶۲۳**)، ارتفاع بوته (۰.۴۳۲**)، شاخص برداشت (۰.۴۲۵**) و زیست توده (۰.۳۴۹**) وجود دارد. نتایج تجزیه رگرسیون گام به گام نیز نشان داد که مهم ترین صفات تاثیرگذار بر عملکرد اقتصادی به ترتیب تعداد نیام در بوته، شاخص برداشت، زیست توده، تعداد شاخه فرعی در بوته و ارتفاع بودند که در کل ۸۴.۶۸ درصد از تغییرات عملکرد را توجیه کردند. هم چنین بیشترین و کمترین درصد وراثت پذیری به ترتیب متعلق به صفات شاخص برداشت و تعداد دانه در بوته بود. بنابراین با توجه به وجود تنوع کافی در صفات، می-توان از این صفات به عنوان یک منبع مهم تنوع جهت افزایش عملکرد و انتخاب ژنوتیپ های برتر استفاده نمود.

کلید واژه: نخود زراعی، تنوع ژنتیکی، وراثت پذیری، گزینش

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.