بررسی فلزات روی، نیکل و وانادیوم در عضله ماهی های آلوزا (Alosa caspia) و سوف (Sander lucioperca) و ارزیابی ریسک غیرسرطان زایی ناشی از مصرف آن در جنوب شرقی دریای مازندران


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی فلزات روی، نیکل و وانادیوم در عضله ماهی های آلوزا (Alosa caspia) و سوف (Sander lucioperca) و ارزیابی ریسک غیرسرطان زایی ناشی از مصرف آن در جنوب شرقی دریای مازندران دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی فلزات روی، نیکل و وانادیوم در عضله ماهی های آلوزا (Alosa caspia) و سوف (Sander lucioperca) و ارزیابی ریسک غیرسرطان زایی ناشی از مصرف آن در جنوب شرقی دریای مازندران  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی فلزات روی، نیکل و وانادیوم در عضله ماهی های آلوزا (Alosa caspia) و سوف (Sander lucioperca) و ارزیابی ریسک غیرسرطان زایی ناشی از مصرف آن در جنوب شرقی دریای مازندران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی فلزات روی، نیکل و وانادیوم در عضله ماهی های آلوزا (Alosa caspia) و سوف (Sander lucioperca) و ارزیابی ریسک غیرسرطان زایی ناشی از مصرف آن در جنوب شرقی دریای مازندران :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : سلامت و محیط زیست

تعداد صفحات :۱۳

زمینه و هدف: طی سال های اخیر فعالیت های طبیعی و انسانی توانسته میزان زیادی آلاینده های فلزی را وارد اکوسیستم های آبی نماید. این آلاینده ها قادرند که در طول زنجیره غذایی بصورت تجمعی افزایش پیدا کنند. تحقیق حاضر به بررسی میزان فلزات نیکل، روی و وانادیوم در بافت عضله ماهی های آلوزا و سوف در جنوب شرقی دریای مازندران به دلیل اهمیت آن ها پرداخته است.روش بررسی: پس از زیست سنجی، نمونه های ماهی های آلوزا و سوف به روش هضم اسیدی تر آماده سازی شدند و میزان فلزات نیکل، روی و وانادیوم توسط دستگاه جذب اتمی قرائت گردیدند.یافته ها: نتایج آزمون های آماری نشان داد که میزان نیکل (۱.۱۸) و وانادیوم ۷۶.۱ (mg/g (wet weight)) در ماهی آلوزا به طور معنی داری بیش از ماهی سوف۰.۹۸ (mg/g (wet weight)) و ۰.۱۳ بوده است (P<0.05). بررسی تفاوت آماری تجمع فلزات در ماهی سوف به صورت: روی> نیکل» وانادیوم و در ماهی آلوزا همچنین به صورت: روی> نیکل» وانادیوم بود. در سوف بین فلزات وانادیوم و نیکل و در آلوزا بین فلزات روی و وانادیوم همبستگی وجود داشت (P<0.05). میزان فلز نیکل در بافت عضله هر دو گونه و نیز میزان فلز وانادیوم در بافت عضله آلوزا از میزان استاندارد WHO تجاوز کرد. بیشترین میزان THQ برای ماهی آلوزا مربوط به عنصر وانادیوم با میزان ۰.۰۵۹ و کمترین مربوط به عنصر روی با میزان ۰.۰۱۷ و همچنین برای ماهی سوف بیشترین میزان مربوط به عنصر روی با میزان ۰.۰۱۶ و کمترین مربوط به عنصر وانادیوم با میزان ۰.۰۰۴ است. میزان THQ برای فلزات نیکل، وانادیوم و روی در مطالعه حاضر و نیز THQ مجموع برای این فلزات کمتر از یک بدست آمد که نشان دهنده عدم وجود هر گونه خطر غذایی در اثر مصرف گونه های آلوزا و سوف با میزان مصرف کنونی (حدود(۲۱ g/day در اثر این فلزات است.نتیجه گیری: ارزیابی خطر غذایی مصرف گونه های مورد مطالعه نشان دهنده آن بوده است که مصرف این ماهی ها با میزان مصرف فعلی از نظر فلزات روی، نیکل و وانادیوم خطری برای مصرف کنندگان آن ندارد.

کلید واژه: فلزات سنگین، ارزیابی خطر، ماهی های دریایی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.