بررسی ویژگی های روانسنجی نسخه فارسی پرسشنامه های فعالیت های روزانه زندگی و فعالیت های ابزاری زندگی در سالمندان


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی ویژگی های روانسنجی نسخه فارسی پرسشنامه های فعالیت های روزانه زندگی و فعالیت های ابزاری زندگی در سالمندان دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی ویژگی های روانسنجی نسخه فارسی پرسشنامه های فعالیت های روزانه زندگی و فعالیت های ابزاری زندگی در سالمندان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی ویژگی های روانسنجی نسخه فارسی پرسشنامه های فعالیت های روزانه زندگی و فعالیت های ابزاری زندگی در سالمندان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی ویژگی های روانسنجی نسخه فارسی پرسشنامه های فعالیت های روزانه زندگی و فعالیت های ابزاری زندگی در سالمندان :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)

تعداد صفحات :۱۳

سابقه و هدف: ابزارهای فعالیت های روزمره زندگی (ADL) و فعالیت های ابزاری زندگی (IADL) به عنوان آزمون هایی آسان و سریع جهت ارزیابی سالمندان از لحاظ وابستگی یا عملکرد مستقل آنان مورد تایید قرار گرفته اند. با توجه به جمعیت رو به رشد سالمندان ایران، بومی سازی این ابزارها امری ضروری است.مواد و روش ها: نسخه های فارسی ADL و IADL با روش forward-backward آماده گردیدند. جهت سنجش روایی محتوا از شاخص CVI استفاده شد. پرسشنامه ها در اختیار ۳۰۰ نفر از سالمندان قرار گرفت. به منظور تعیین روایی ملاک، حساسیت و ویژگی ابزارها محاسبه گردید. در سنجش روایی سازه از روش همگرا و گروه های شناخته شده استفاه شد و میانگین نمرات ADL و IADL در دو سطح از توانمندی های شناختی، مطلوب و نامطلوب (روایی همگرا) و نیز درگروه های سنی مختلف با هم مقایسه شدند (روایی گروه های شناخته شده). ثبات داخلی و پایایی ابزارهای مورد پژوهش از طریق آلفای کرونباخ و آزمون مجدد مورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها: شاخص روایی محتوا برای هر دو ابزار بیش تر از ۰.۸۲ به دست آمد. نتایج روایی همگرا نشان داد که میانگین نمرات ADL و IADL در دو گروه سالمندان با وضعیت شناختی مطلوب و نامطلوب به طور معنی داری متفاوت است. نتایج روایی گروه های شناخته شده نیز نشان داد که ابزارهای مورد بررسی قادر به متمایز ساختن گروه های سنی مختلف می باشند. حساسیت و ویژگی برای ADL به ترتیب ۰.۷۵ و ۰.۹۶ و نیز برایIADL 0.71 و ۰.۷۷ به دست آمد. آلفای کرونباخ و همبستگی درون طبقه ای برای هر دو پرسشنامه بیش تر از ۰.۷۵ بود.استنتاج: نسخه های ایرانی ADL و IADL از روایی و پایایی مطلوبی برخوردار هستند و با توجه به سادگی به کارگیری آن ها توصیه می شود در پروژه های تحقیقاتی از این ابزارها استفاده گردد.

کلید واژه: سالمندان، پایایی، روایی، فعالیت های روزمره زندگی، فعالیت های ابزاری زندگی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.