تنوع ژنتیکی ژنوتیپ های سیب زمینی حاصل از پرتوتابی با اشعه گاما در رقم کایزر


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تنوع ژنتیکی ژنوتیپ های سیب زمینی حاصل از پرتوتابی با اشعه گاما در رقم کایزر دارای ۲۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تنوع ژنتیکی ژنوتیپ های سیب زمینی حاصل از پرتوتابی با اشعه گاما در رقم کایزر  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تنوع ژنتیکی ژنوتیپ های سیب زمینی حاصل از پرتوتابی با اشعه گاما در رقم کایزر،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تنوع ژنتیکی ژنوتیپ های سیب زمینی حاصل از پرتوتابی با اشعه گاما در رقم کایزر :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)

تعداد صفحات :۲۱

این پژوهش به منظور ایجاد تنوع ژنتیکی در ژنوتیپ های سیب زمینی حاصل از پرتوتابی با اشعه گاما در رقم کایزر برای برخی صفات کمی و رنگ گوشت غده، در پژوهشکده تحقیقات کشاورزی هسته ای کرج، شرکت بهپرور سبلان اردبیل و ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل در طی سال های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ اجرا گردید. پس از پرتوتابی گیاهچه ها با دز ۲۵ گری اشعه گاما، سه نسل در محیط MS واکشت گردیده و سپس به گلخانه انتقال داده شدند. تعداد ۳۰۰۰ گیاهچه در گلدان های پلاستیکی ۱۰´۱۰ سانتی متر محتوی پیت ماس میکسکار و پوکه معدنی به نسبت ۱:۱ در گلخانه کشت شدند. از ۳۰۰۰ گیاهچه پرتوتابی شده، تعداد ۱۷۵ ژنوتیپ با ۱۴۲۴ عدد مینی تیوبر به وزن ۴۸۲۱.۷ گرم با شدت گزینش ۵.۸ درصد انتخاب گردیدند. میانگین تعداد و وزن مینی تیوبر در بوته به ترتیب برابر ۸.۱۴ عدد و ۲۷.۵۵ گرم و در شاهد ۴ عدد و ۱۷.۴۰ گرم بودند. در سال ۱۳۹۲، ژنوتیپ های انتخابی به همراه شاهد (ارقام کایزر و آگریا) براساس طرح آماری آگمنت کشت و مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس صفات مورد مطالعه نشان داد که بین ژنوتیپ ها از لحاظ کلیه صفات مورد مطالعه، اختلاف معنی داری وجود دارد. عملکرد غده در والد (رقم کایزر) ۲۷.۴۲ تن در هکتار و در ژنوتیپ ها بین ۶۰-۳ تن در هکتار، تعداد و وزن غده در بوته در والد، ۵۵۵ گرم و ۶ عدد و در ژنوتیپ ها ۱۲۰۰-۶۰ گرم و ۲۸-۲ عدد مشاهده شدند. صفات عملکرد غده، تعداد و وزن غده در بوته، متوسط وزن غده و تعداد ساقه اصلی در بوته دارای تنوع بالایی بودند. در تجزیه عامل ها، ۳ عامل مستقل از هم مجموعا ۸۳.۰۷ درصد از تنوع را توجیه نمودند. عامل اول، عملکرد و اجزای آن (صفات عملکرد غده، تعداد و وزن غده در بوته)، عامل دوم، یکنواختی غده (صفت متوسط وزن غده) و عامل سوم، ساختار بوته (صفات ارتفاع بوته و تعداد ساقه اصلی در بوته) نام گذاری شدند. ژنوتیپ های انتخابی (به تعداد ۴۶ ژنوتیپ) دارای عملکرد غده بالا، تعداد و وزن غده در بوته بیشتر، غده های یکنواخت، عمق چشم سطحی و رنگ پوست و گوشت غده زرد تا زرد تیره بودند.

کلید واژه: پرتوتابی، تجزیه عامل ها، تنوع ژنتیکی، Solanum tuberosum

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.