مطالعه اثربخشی مصرف روزانه دوغ غنی شده با ویتامین D به تنهایی و توام ویتامین D و کلسیم بر غلظت های سرمی آپوپروتئین B A1 و لیپوپروتئین a در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مطالعه اثربخشی مصرف روزانه دوغ غنی شده با ویتامین D به تنهایی و توام ویتامین D و کلسیم بر غلظت های سرمی آپوپروتئین B A1 و لیپوپروتئین a در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مطالعه اثربخشی مصرف روزانه دوغ غنی شده با ویتامین D به تنهایی و توام ویتامین D و کلسیم بر غلظت های سرمی آپوپروتئین B A1 و لیپوپروتئین a در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مطالعه اثربخشی مصرف روزانه دوغ غنی شده با ویتامین D به تنهایی و توام ویتامین D و کلسیم بر غلظت های سرمی آپوپروتئین B A1 و لیپوپروتئین a در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مطالعه اثربخشی مصرف روزانه دوغ غنی شده با ویتامین D به تنهایی و توام ویتامین D و کلسیم بر غلظت های سرمی آپوپروتئین B A1 و لیپوپروتئین a در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
تعداد صفحات :۸
سابقه و هدف: بیماری های قلبی عروقی (CVD) علت اصلی مرگ در بیماران مبتلا به دیابت هستند. مطالعات مشاهده ای، ارتباط بین وضعیت نامطلوب ویتامین D و اختلال قندخون، اختلال چربی های خون و CVD را نشان داده اند. مطالعه حاضر به منظور بررسی ارتباط مصرف دوغ غنی شده با ویتامین D یا توام ویتامین D و کلسیم بر غلظت های آپوپروتئین های سرم و لیپوپروتئین a انجام شد.مواد و روش ها: نود بیمار مبتلا به دیابت نوع ۲، ۶۰-۳۰ ساله از هر دو جنس، به صورت تصادفی به ۳ گروه تقسیم شدند: ۱) دوغ ساده (حاوی ۱۵۰ میلی گرم کلسیم بدون ویتامین D در هر ۲۵۰ میلی لیتر)، ۲) دوغ غنی شده با ویتامین D (دارای ۱۵۰ میلی گرم کلسیم و ۵۰۰ IU ویتامین D در هر ۲۵۰ میلی لیتر)، ۳) گروه دوغ غنی شده با ویتامین D و کلسیم (حاوی ۲۵۰ میلی گرم کلسیم و ۵۰۰ IU ویتامین D در هر ۲۵۰ میلی لیتر). به بیماران آموزش داده شد روزانه ۲ بطری ۲۵۰ میلی لیتری دوغ را به مدت ۱۲ هفته مصرف کنند. ارزیابی های تن سنجی، رژیمی و بیوشیمیایی، از جمله Apo A1، Apo B و Lp(a) در ابتدا و انتهای دوره انجام شد.یافته ها: بهبود وضعیت ویتامین D در گروه های ۲ و ۳ در مقایسه با گروه ۱ با افزایش معنی دار غلظت Apo A1 (میانگین تغییرات به ترتیب ۰.۲۲±۰.۳۸، ۰.۲۰±۰.۲۷ و ۰.۰۱±۰.۳۵ میلی گرم در لیتر، p=0.047) و کاهش معنی دار غلظت Lp(a) (میانگین تغییرات به ترتیب -۰.۰۸±۰.۳۰، -۰.۰۸±۰.۳۱ و ۰.۱۴±۰.۲۵ میکرومول در لیتر، p=0.011) همراه بود. تفاوت معنی داری بین گروه های ۲ و ۳ مشاهده نشد. غلظت Apo B سرم نیز تغییر معنی داری را نشان نداد.نتیجه گیری: بهبود وضعیت ویتامین D در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ و به دنبال آن بهبود غلظت های Apo A1 و Lp(a) ممکن است در پیشگیری از عوارض طولانی مدت دیابت به ویژه CVD تاثیر داشته باشد.
کلید واژه: ویتامین D، دیابت نوع ۲، آپوپروتئین ها، لیپوپروتئین (a)، دوغ
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.