عنوان فارسی: ادله اعتبار اجتهاد در قاضی و نقد آنها (عنوان عربی: دراسه عن أدله اعتبار الاجتهاد فی القاضی)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 عنوان فارسی: ادله اعتبار اجتهاد در قاضی و نقد آنها (عنوان عربی: دراسه عن أدله اعتبار الاجتهاد فی القاضی) دارای ۲۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد عنوان فارسی: ادله اعتبار اجتهاد در قاضی و نقد آنها (عنوان عربی: دراسه عن أدله اعتبار الاجتهاد فی القاضی)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی عنوان فارسی: ادله اعتبار اجتهاد در قاضی و نقد آنها (عنوان عربی: دراسه عن أدله اعتبار الاجتهاد فی القاضی)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن عنوان فارسی: ادله اعتبار اجتهاد در قاضی و نقد آنها (عنوان عربی: دراسه عن أدله اعتبار الاجتهاد فی القاضی) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : پژوهش های فقه و حقوق اسلامی (فقه و مبانی حقوق اسلامی)

تعداد صفحات :۲۶

چکیده فارسی:با توجه به اینکه قضاوت یکی از مباحث مهم و ضروری فقه و حقوق محسوب می شود، شرایط قاضی از اهمیت بالایی برخوردار است و از این جهت اسلام نسبت به اهلیت و صلاحیت متصدیان قضا و داوری تاکید مضاعف نموده است. این موضوع از زمان شیخ طوسی مطرح بوده ولی در چند قرن اخیر فقهایی که بسط ید داشته اند و عملا به فصل خصومت پرداخته اند با توجه بیشتری زوایای این موضوع را بررسی کرده اند. از جمله شرایطی که برای صلاحیت قاضی، خصوصا در فقه، حائز اهمیت دانسته شده، اجتهاد می باشد. مشهور فقها قائل به لزوم اجتهاد در قضاوت هستند و درباره شرطیت اجتهاد در قاضی، ادله نقلی و عقلی بیان کرده اند. مرحوم صاحب جواهر بر این عقیده است که تنها مجتهدان جامع الشرایط بر تصدی قضاوت، مجاز و مأذون می باشند. در مقابل؛ گروهی از فقها که اغلب از معاصرین هستند بر خلاف قول مشهور، شرط اجتهاد در قضاوت را لازم نمی دانند و قائل اند با توجه به قصور ادله ای که اجتهاد را شرط می دانند، غیرمجتهد هم می تواند قضاوت کند.
چکیده عربی:
بالنظر إلی أن القضاء من المباحث الهامه فی الفقه و الحقوق الاسلامه، فلشروط القاضی أهمیه کبیره، و لهذا أکد الاسلام تأکیدا علی أهلیه من یتصدی منصب القضاء. کان هذا الموضوع یطرح منذ عصر الشیخ الطوسی، لکن بعض الفقهاء فی القرون الأخیره قد تطرقوا إلی نقطه الارتکاز فی علاقات الطرفین و فصل الخصومه بینهما. و من شروط القاضی، خاصه فی الفقه، الاجتهاد، والفقهاء المشهورون یعتقدون بلزوم الاجتهاد فی القضاء و الحکم و لیستندون بالأدله النقلیه و العقلیه. و منهم صاحب جواهر الکلام یعتقد أن المجتهد جامع الشروط أهل للقضاء و هو مأذون فیه فقط، بینما فئه من الفقهاء المتأخرین یقولون إن الاجتهاد لیس من شروط القضاء، خلافا علی القول المشهور. فی هذه المقاله، بعد بیان آرا الفقهاء، عالج الباحثان عن المبانی النظریه فی اجتهاد القاضی، ثم ترجحان عدم لزوم الاجتهاد فی القاضی مع الادله المعتبره.

کلید واژه: کلیدواژه فارسی: قضاوت، اجتهاد، قاضی منصوب، قاضی مقلد، قضاء (کلیدواژه عربی: القضاء، الاجتهاد، القاضی المصنوب، القاضی المقلد)

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.