تاثیر برنامه طراحی شده پیاده روی بر سلامت روان و توانایی عملکردی و علایم قلبی بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تاثیر برنامه طراحی شده پیاده روی بر سلامت روان و توانایی عملکردی و علایم قلبی بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تاثیر برنامه طراحی شده پیاده روی بر سلامت روان و توانایی عملکردی و علایم قلبی بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تاثیر برنامه طراحی شده پیاده روی بر سلامت روان و توانایی عملکردی و علایم قلبی بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تاثیر برنامه طراحی شده پیاده روی بر سلامت روان و توانایی عملکردی و علایم قلبی بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مراقبت مبتنی بر شواهد (EVIDENCE BASED CARE)

تعداد صفحات :۱۳

مقدمه: تالاسمی شایع ترین بیماری ارثی ایران است، که عوارض قلبی ناشی از افزایش آهن، به عنوان اصلی ترین مشکل این بیماران، اثر منفی بر سلامت روان آن ها دارد. یکی از روش های مراقبتی در زمینه کاهش این عوارض، به کارگیری برنامه های ورزشی است. هدف: تعیین تاثیر برنامه طراحی شده پیاده روی بر سلامت روان و توانایی عملکردی و علایم قلبی بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور.روش: در این مطالعه شبه تجربی، ۷۵ بیمار تالاسمی ماژور ۱۸ سال به بالا به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمون قرار گرفتند. گروه آزمون برنامه پیاده روی طراحی شده را به مدت ۸ هفته اجرا نمودند. سلامت روان با پرسشنامه گلدبرگ و توانایی عملکردی با تست پیاده روی ۶ دقیقه ای (۶MWt) در ابتدا و انتهای مداخله در دو گروه سنجیده شد. علایم قلبی با پرسشنامه محقق ساخته که روایی محتوی و پایای همزمان آن با (۰.۹۶=a) به دست آمده بود هر هفته ارزیابی شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ و آزمون های مجذورکای، تی مستقل و زوجی و آنالیز واریانس استفاده گردید.یافته ها: مقایسه میانگین نمره سلامت روان بعد از مداخله در گروه آزمون ۶.۲۷±۳۹.۷۲ و در گروه کنترل ۶.۲۷±۵۴.۶۷ بود (p=0.001). میانگین مسافت طی شده تست پیاده روی ۶ دقیقه ای بعد از مداخله در گروه آزمون ۱۰۳.۴۶±۴۴۰.۶۵ و در گروه کنترل ۹۰.۲۵±۳۹۵.۵۰ بود (p=0.04). آزمون آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر با (p=0.001) اختلاف معنی داری را از نظر الگوی تغییر میانگین نمره علایم قلبی بین دو گروه نشان می دهد. نتیجه گیری: فعالیت های ورزشی از قبیل برنامه طراحی شده پیاده روی باعث بهبود سلامت روان و نیز توانایی عملکردی و کاهش علایم قلبی بیماران تالاسمی می گردد و اجرای آن به بیماران تالاسمی توصیه می شود.

کلید واژه: تالاسمی، سلامت روان، پیاده روی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.