بررسی وضعیت تغذیه ای و شاخص های خونی در بیماران مبتلا به بتا تالاسمی ماژور مراجعه کننده به بیمارستان سیدالشهدا (ع) شهرستان اصفهان


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی وضعیت تغذیه ای و شاخص های خونی در بیماران مبتلا به بتا تالاسمی ماژور مراجعه کننده به بیمارستان سیدالشهدا (ع) شهرستان اصفهان دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی وضعیت تغذیه ای و شاخص های خونی در بیماران مبتلا به بتا تالاسمی ماژور مراجعه کننده به بیمارستان سیدالشهدا (ع) شهرستان اصفهان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی وضعیت تغذیه ای و شاخص های خونی در بیماران مبتلا به بتا تالاسمی ماژور مراجعه کننده به بیمارستان سیدالشهدا (ع) شهرستان اصفهان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی وضعیت تغذیه ای و شاخص های خونی در بیماران مبتلا به بتا تالاسمی ماژور مراجعه کننده به بیمارستان سیدالشهدا (ع) شهرستان اصفهان :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان

تعداد صفحات :۱۲

زمینه و هدف: تالاسمی یکی از شایع ترین بیماری های ارثی در ایران می باشد، اکثر بیماران مبتلا به تالاسمی به دلیل شرایط نامطلوب اقتصادی، درمانی و تغذیه ای دارای اختلال رشد می باشند و معمولا به دلیل ابتلا به دیابت و یا بیماری های قلبی- عروقی جان خود را از دست می دهند. تغذیه صحیح و آموزش های لازم می تواند مدت زندگی و کیفیت زندگی آن ها را به طور قابل توجهی افزایش دهد. لذا مطالعه حاضر به هدف بررسی وضعیت تغذیه و شاخص های خونی در افراد مبتلا به تالاسمی ماژور انجام گردید.روش بررسی: این مطالعه به صورت مقطعی- توصیفی و بر روی ۶۱ بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور انجام گردید. نمونه ها به صورت تصادفی از بیمارستان سید الشهدای اصفهان انتخاب شدند. اطلاعات مربوط به دریافت های غذایی (دریافت ریز مغذی و درشت مغذی) با استفاده از یادآمد ۲۴ ساعته خوراک جمع آوری گردید و داده های آن با استفاده از نرم افزار تغذیه ای FP2 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. اطلاعات دموگرافی با استفاده از پرسشنامه عمومی جمع آوری گردید. از آزمون Student T Test و همبستگی پیرسون استفاده گردید.یافته ها: طبق نتایج به دست آمده میانگین میزان دریافت کربوهیدرات، پروتئین و چربی در گروه مورد مطالعه به ترتیب ۲۳.۲، ۱۴۴.۶ و ۱۷.۴ گرم بود که در مقایسه با میزان استاندارد (۱۳۰ گرم کربوهیدرات، ۴۹ گرم پروتئین و ۳۰ گرم چربی) دریافت هر سه درشت مغذی کمتر از میزان استاندارد بود. دریافت اکثر ریز مغذی ها شامل ویتامین A، D، کلسیم و روی کمتر از میزان استاندارد بود. همچنین در افراد مورد مطالعه میانگین هموگلوبین، هماتوکریت و فریتین به ترتیب ۱۱.۲±۳.۵ و ۳۲.۵±۸.۶ و ۱۸۰±۴۵ بود و مقایسه این میانگین ها با میزان استاندارد نشان داد که سطح هموگلوبین به طور معنی دار با p<0.05 و سطح هماتوکریت و فریتین با p<0.01 کمتر از میزان استاندارد بود.نتیجه گیری: نتایج مطالعه کنونی نشان داد که دریافت درشت مغذی ها و اکثر ریز مغذی ها در افراد مورد مطالعه کمتر از میزان استاندارد توصیه شده بوده، انجام مداخلات تغذیه ای جهت بهبود شرایط تغذیه ای افراد مبتلا به تالاسمی ضروری به نظر می رسد.

کلید واژه: وضعیت تغذیه، تالاسمی ماژور، شاخص های خون

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.