بررسی نمادهای نجومی نقوش سفالینه های اسگرافیاتو مجموعه موزه های بنیاد مستضعفان


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی نمادهای نجومی نقوش سفالینه های اسگرافیاتو مجموعه موزه های بنیاد مستضعفان دارای ۱۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی نمادهای نجومی نقوش سفالینه های اسگرافیاتو مجموعه موزه های بنیاد مستضعفان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی نمادهای نجومی نقوش سفالینه های اسگرافیاتو مجموعه موزه های بنیاد مستضعفان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی نمادهای نجومی نقوش سفالینه های اسگرافیاتو مجموعه موزه های بنیاد مستضعفان :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مطالعات تطبیقی هنر

تعداد صفحات :۱۴

پیشینه نمادهای تقویمی در هنر ایران که شامل صور فلکی و نشانه های نجومی است، به دوران پیش از تاریخ بازمی گردد. این نمادها در آثار باستانی ایران ظاهرشده و با اشکال فراوان در آثار هنری دوره اسلامی ظهور یافته اند. اواخر سده دوم هجری مباحث نجوم هندی نیز، به نجوم اسلامی راه یافت. توجه حاکمان زمانه به علم نجوم، سبب افزایش اهمیت آن در میان ساکنان گستره اسلامی و موجب نفوذ تحولات علائم رصدی در آثار هنری گردید که سفال و نقوش آن یکی از این موارد بود. هنرمندان مسلمان، بسیاری از نقش های نمادین هنر کهن ایران را تعدیل و با هماهنگ ساختن نقش مایه های دوره اسلامی از طریق جهان بینی اسلامی، آنها را زنده نگاه داشتند. بسیاری از نقوش بر جای مانده از دوره اسلامی، بر مبنای مفاهیم نمادینی شکل گرفته اند که مسائل مذهبی و اعتقادی را در خود بازتاب می دهند.بنابر آنچه بیان شد و نظر به اینکه سفالگران ایرانی در هر دوره ای از نقش مایه ای برای تزئین استفاده می کردند، چنین پرسش هایی زیر قابل طرح است، نخست اینکه هنرمندان نقش مایه ها را به غیر از تزئین در چه زمینه های دیگری به کار می بردند. دیگر آنکه، سفالگران به چه منظور از نمادهای نجومی بهره می جستند.این پژوهش دارای نظامی کیفی و راهبردی است که یافته اندوزی داده های آن با روش های پژوهشی، میدانی و اسنادی صورت پذیرفته است. هدف اصلی این مقاله هم شناخت نقوش نجومی سفالینه های اسگرافیاتو موسسه موزه های بنیاد مستضعفان، با استفاده از تطبیق نمادهای رصدی و آثار سفالی مجموعه های دیگر است.
بررسی های انجام شده در پژوهش حاضر بیانگر آن است که چون محبوبیت نجوم در سده های میانی دوره اسلامی برای تزئین اشیا با بروج فلکی و تجسم شخصیتی سیارات آغاز شد، سبب شد تا به این باور که اشیای نجومی با قدرت طلسمی تزئیناتی، فرد را قادر به قدرت غیبی ستاره ها و درنتیجه محافظت از فرد مورد نظر در برابر بیماری ها، شکست ها و بداقبالی ها می کنند، قوت بخشد.

کلید واژه: نمادهای نجومی، صور فلکی، سفال اسگرافیاتو

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.