عنوان فارسی: بررسی رویکرد عقلانی معتزله در اعتقادات (عنوان عربی: تحلیل المنهج العقلی المعتزلی فی العقائدیات)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
6 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 عنوان فارسی: بررسی رویکرد عقلانی معتزله در اعتقادات (عنوان عربی: تحلیل المنهج العقلی المعتزلی فی العقائدیات) دارای ۳۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد عنوان فارسی: بررسی رویکرد عقلانی معتزله در اعتقادات (عنوان عربی: تحلیل المنهج العقلی المعتزلی فی العقائدیات)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی عنوان فارسی: بررسی رویکرد عقلانی معتزله در اعتقادات (عنوان عربی: تحلیل المنهج العقلی المعتزلی فی العقائدیات)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن عنوان فارسی: بررسی رویکرد عقلانی معتزله در اعتقادات (عنوان عربی: تحلیل المنهج العقلی المعتزلی فی العقائدیات) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : کلام اسلامی

تعداد صفحات :۳۲

چکیده فارسی:روش معتزلیان در بحث، روش عقلی بود. این روش به دو قسم فلسفی و غیر فلسفی تقسیم می گردد. سوال این است که معزلیان به کدام یک از این دو پایبند بودند؟ بررسی آثار به جای مانده از معتزله حکایت از این دارد که آنها در این مساله یکسان عمل نکرده اند، گروهی از آنها از روش عقلی غیر فلسفی و گروهی دیگر از روش عقلی فلسفی بهره جسته اند. به عقیده برخی از متفکران، معتزله عقل را فراتر از مسلمات دینی می نشاندند، اما این سخن با واقعیات مطابقت ندارد. چه اینکه معتزله در عین حال که به عقل و عقلگرایی اعتماد کامل داشتند، اما هرگز آن را بر مسلمات دینی مقدم نمی داشتند. آنها عقل را فقط در مواردی که هیچ راهی جز تمسک به عقل در میان نباشد بر نقل مقدم می داشتند و در همین عرصه اگر تعارضی بین عقل و نقل حاصل می شد، عقل را مقدم کرده و در حد امکان ظاهر نقل را تاویل می بردند تا با حکم صریح عقل سازگار افتد. اما آنجا که وحی نظر مسلم دین را بیان کرده، این چنین نبوده که معتزلیان فهم عقل را بر امر مسلم وحیانی مقدم بدارند.

چکیده عربی:یعتمد المعتزله فی دراساتهم المنهج العقلی، و الذی ینقسم بدوره الی المنهج الفلسفی و غیر الفلسفی. و هنا یثار السؤال التالی: أی منهج یعتمده المعتزله فی ابحاثهم و دراستهم العقلیه؟ و انهم الی أی المذهبین أشد وفاء؟ الملاحظ من خلال رصد التراث المعتزلی الذی تحت أیدینا، أنهم لم یتفقوا علی مذهب خاص بعینه، فمنهم من اعتمد المنهج العقلی غیر الفلسفی و فی الوقت نفسه اختارت طائفه منهم المنهج الفلسفی فی دراساتها. الا ان بعض الباحثین نسب الی المعتزله تقدیم العقل علی المسلمات الدینیه و انها تضع العقل فوق تلک المسلمات. لکنه ادعاء لا یدعمه الواقع، و إن کانت المعتزله تعتمد اعتمادا کاملا علی العقل و العقلانیه فی ابحاثها، و لکن هذا لا یعنی بحال من الاحوال إحلال العقل محل المسلمات الدینیه و تقدیمه علیها عندهم. نعم، هو یؤمنون بمرجعیه العقل فی الموارد التی لا سبیل للخوض فیها الا العقل و أن العقل مرجح علی النقل هنا، فاذا تعارض العقل و النقل قدموا العقل، و أولوا النص اذا کان هناک مبرر للتأویل للجمع بین العقل و النقل و لینسجم النقل مع صریح حکم العقل. أما الابحاث التی تکون الکلمه فیها للوحی فی بیان الرأی القاطع للدین، فلا تجد من بین المعتزله من یرجح العقل علی المسلمات الدینیه الوحیانیه.

کلید واژه: کلیدواژه فارسی: معتزله، روش عقلی فلسفی، روش عقلی غیر فلسفی، تعارض عقل و نقل، تاویل (کلیدواژه عربی: المعتزله، المنهج العقلی الفلسفی، المنهج العقلی غیر الفلسفی، تعارض العقل و النقل، التأویل)

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.