مقاله تعیین تاثیر مواجهه شغلی با مخلوط حلال های آلی آروماتیک بر آنزیم های کبدی در کارگران یک کارخانه خودروسازی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله تعیین تاثیر مواجهه شغلی با مخلوط حلال های آلی آروماتیک بر آنزیم های کبدی در کارگران یک کارخانه خودروسازی دارای ۱۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تعیین تاثیر مواجهه شغلی با مخلوط حلال های آلی آروماتیک بر آنزیم های کبدی در کارگران یک کارخانه خودروسازی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تعیین تاثیر مواجهه شغلی با مخلوط حلال های آلی آروماتیک بر آنزیم های کبدی در کارگران یک کارخانه خودروسازی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تعیین تاثیر مواجهه شغلی با مخلوط حلال های آلی آروماتیک بر آنزیم های کبدی در کارگران یک کارخانه خودروسازی :

مقاله تعیین تاثیر مواجهه شغلی با مخلوط حلال های آلی آروماتیک بر آنزیم های کبدی در کارگران یک کارخانه خودروسازی که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در پاییز ۱۳۸۸ در ارمغان دانش از صفحه ۹۱ تا ۱۰۱ منتشر شده است.
نام: تعیین تاثیر مواجهه شغلی با مخلوط حلال های آلی آروماتیک بر آنزیم های کبدی در کارگران یک کارخانه خودروسازی
این مقاله دارای ۱۱ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله مواجهه شغلی
مقاله حلال های آلی
مقاله آنزیم های کبدی

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
مقدمه و هدف: حلال های آلی کاربرد وسیعی در صنعت دارند. هپاتوتوکسیسیتی حلال های آلی هالوژنه مانند تتراکلرید کربن در مطالعه های مختلف تایید شده است. اما در مورد ارتباط مواجهه شغلی با حلال های آلی آروماتیک از جمله؛ بنزن، تولوئن و زایلن با سمیت کبدی آنها مطالعه های کمتری انجام شده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرات مواجهه طولانی مدت با مخلوط حلال های آلی آروماتیک در سطح بالاتر از حد مجاز بر روی سیستم کبدی بود.
مواد و روش ها: این یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی – تحلیلی است که در سال ۱۳۸۷ در یکی از کارخانه های بزرگ خودروسازی کشور واقع در حومه شهر تهران انجام شد. گروه مورد کارگران شاغل در سالن رنگ کارخانه و گروه شاهد کارگران شاغل در سالن مونتاژ همان کارخانه بودند. ابتدا پرسشنامه ای حاوی اطلاعات مورد نیاز مانند؛ سن و سابقه کار برای کلیه ۳۴۹ کارگر تحت بررسی تکمیل شد و پس از لحاظ کردن معیارهای خروج، ۱۶۳ کارگر گروه مورد با ۱۸۶ کارگر گروه شاهد از نظر سطح آنزیم های کبدی شامل؛ آلانین آمینو ترانسفراز، آسپارتات آمینو ترانسفراز و آلکالین فسفاتاز مقایسه شدند. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری تی، کای دو و رگرسیون خطی تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: میانگین سطح آلکالین فسفاتاز در گروه مورد به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد بالاتر بود(p<0.001) . مقادیر آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز نیز در گروه مورد بالاتر از گروه شاهد بود، اما این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود. هم چنین افزایش آلکالین فسفاتاز با شاخص توده بدنی و مصرف سیگار ارتباط معنی داری داشت (به ترتیب p<0.001 و p<0.007)، اما ارتباط معنی داری میان سن و سابقه کاری با افزایش آلکالین فسفاتاز مشاهده نشد.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که مواجهه با مقادیر بیش از حد مجاز مخلوط حلال های آلی آروماتیک می تواند باعث بروز اختلال خفیف عملکردی کبد از نوع کلستاتیک شود. بنابراین توصیه می شود برای غربالگری کارگران مواجهه یافته با مخلوط حلال های آلی آروماتیک از تست های عملکردی کبد (به ویژه سنجش آلکالین فسفاتاز) که در دسترس، ارزان و غیرتهاجمی می باشند، جهت تشخیص زودرس اختلال کبدی استفاده شود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.