مطالعه ترکیب سفال کلینی دوره اشکانی منطقه همدان با استفاده از سه روش XRF ،PIXE و XRD با هدف تعیین میزان تشابه و تمایز


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مطالعه ترکیب سفال کلینی دوره اشکانی منطقه همدان با استفاده از سه روش XRF ،PIXE و XRD با هدف تعیین میزان تشابه و تمایز دارای ۲۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مطالعه ترکیب سفال کلینی دوره اشکانی منطقه همدان با استفاده از سه روش XRF ،PIXE و XRD با هدف تعیین میزان تشابه و تمایز  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مطالعه ترکیب سفال کلینی دوره اشکانی منطقه همدان با استفاده از سه روش XRF ،PIXE و XRD با هدف تعیین میزان تشابه و تمایز،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مطالعه ترکیب سفال کلینی دوره اشکانی منطقه همدان با استفاده از سه روش XRF ،PIXE و XRD با هدف تعیین میزان تشابه و تمایز :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : پژوهش های باستان شناسی ایران (نامه باستان شناسی)

تعداد صفحات :۲۶

در این مقاله تعداد ۱۶ قطعه سفال کلینکی شاخص دوره اشکانی در نیمه غربی مرزهای کنونی ایران با استفاده از سه روش:XRF ، PIXE و XRD مورد مطالعه قرار گرفته است. این سفال های کلینکی از هشت محوطه اشکانی در منطقه همدان که یکی از منطقه های توزیع این گونه سفال در بخش شرقی زاگرس مرکزی بوده، در طی بررسی های میدانی جمع آوری شده و مورد مطالعه قرار گرفت. آنالیز و بررسی ترکیب سفال کلینکی با استفاده از روش های سه گانه فوق نتایج قابل توجهی در ارتباط با نوع ترکیب و درصد عناصر موجود در آن، نحوه و تکنیک پخت و میزان حرارت مورد نیاز کوره در فرآیند تولید این گونه سفال در اختیار ما می گذارد. وجود سه ترکیبSiO2 ، Al2O3 و CaO دلیلی بر استفاده از خاک های آهکی و خاک های حاصل از سنگ های دگرگونی است که با زون ساختاری (زون ساختاری سنندج- سیرجان و زون ساختاری ایران مرکزی) منطقه مورد مطالعه قابل مقایسه بوده و شاید بتوان آن ها را به منطقه مذکور متعلق دانست. با توجه به تشابه میان ترکیبات زون ساختاری سنندج – سیرجان و ترکیب سفال های مورد مطالعه می توان احتمال داد که این داده های سفالین به صورت بومی (محلی) و با استفاده از گل حاصل از خاک موجود در منطقه تهیه گردیده اند. وجود CaO در نتایج حاصل از آزمایشات خود عامل محرزی بر وجود کلسیت (CaCO3) است. با توجه به این که تجزیه کلسیت و حصول CaO از آن به دمایی ما بین ۶۰۰-۱۰۰۰ درجه سانتی گراد نیاز دارد می توان دمای مورد نیاز برای پخت سفال کلینکی را از دمای ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ درجه سانتی گراد دانست. وجود ترکیباتی چون هماتیت (Fe2O3) در ارتباط با عمل اکسیداسیون و هم چنین فازهای وستیت (FeO)، مگنتیت و آنورتیت در رابطه با ایجاد شرایط احیا به خوبی تاثیر احیا و اکسیداسیون را در نحوه پخت سفال کلینکی نشان می دهد.

کلید واژه: سفال کلینی، دوره اشکانی، روش PIXE، روش XRD، روش XRF

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.