مقاله پایایی و روایی فرم ۲۸ سوالی مقیاس سلامت روانی در جمعیت ایرانی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
15 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله پایایی و روایی فرم ۲۸ سوالی مقیاس سلامت روانی در جمعیت ایرانی دارای ۱۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله پایایی و روایی فرم ۲۸ سوالی مقیاس سلامت روانی در جمعیت ایرانی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله پایایی و روایی فرم ۲۸ سوالی مقیاس سلامت روانی در جمعیت ایرانی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله پایایی و روایی فرم ۲۸ سوالی مقیاس سلامت روانی در جمعیت ایرانی :

مقاله پایایی و روایی فرم ۲۸ سوالی مقیاس سلامت روانی در جمعیت ایرانی که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در تابستان ۱۳۸۸ در مجله علمی پزشکی قانونی از صفحه ۷۸ تا ۹۱ منتشر شده است.
نام: پایایی و روایی فرم ۲۸ سوالی مقیاس سلامت روانی در جمعیت ایرانی
این مقاله دارای ۱۴ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله سلامت
مقاله مقیاس سلامت روانی(MHI-28)
مقاله پایایی
مقاله روایی

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
زمینه و هدف: پرسشنامه های غربالگری معتبر در زمینه سلامت روانی ابزارهایی مفید برای پژوهش و اقدامات بالینی هستند. این ابزارها نقشی اساسی در شناسایی بیماران روانپزشکی مراجعه کننده به مراکز پزشکی دارند. هدف اصلی این پژوهش بررسی پایایی و روایی فرم کوتاه مقیاس سلامت روانی در جمعیت ایرانی بود.
روش بررسی: ۲۱۴ مراجعه کننده به مراکز مشاوره و دانشجویان دانشگاه های تهران و علم و صنعت ایران در دو گروه بیمار (n=۱۰۷؛ ۶۴ زن، ۴۳ مرد) و بهنجار (n=۱۰۷؛ ۶۴ زن، ۴۳ مرد) با اجرای مقیاس سلامت روانی، مقیاس افسردگی بک، مقیاس اضطراب بک و پرسشنامه سلامت عمومی در این پژوهش شرکت کردند. فرم ۲۸ سوالی مقیاس سلامت روانی (MHI-28) بر اساس ویژگی های روان سنجی فرم ۳۸ سوالی در مطالعات مقدماتی تهیه شد.
یافته ها: پایایی بازآزمایی مقیاس سلامت روانی بر حسب نتایج دو بار اجرای آزمون و همسانی درونی مقیاس بر حسب ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد و مورد تایید قرار گرفت. ضرایب آلفای کرونباخ برای بهزیستی و درماندگی روانشناختی در نمونه های بیمار و بهنجار از ۸۹/۰ تا ۹۴/۰ محاسبه شد. ضرایب پایایی بازآزمایی نیز به همین ترتیب از ۸۵/۰ تا ۹۱/۰ به دست آمد. همه ضرایب در سطح ۰۰۱/ P<0معنادار بودند. روایی همزمان مقیاس سلامت روانی بر حسب ضرایب همبستگی زیر مقیاس های این ابزار با نمره کلی پرسشنامه سلامت عمومی بررسی شد. این ضرایب برای بهزیستی روانشناختی ۸۷/۰- و برای درماندگی روانشناختی ۸۸/۰ محاسبه و در سطح ۰۰۱/P<0 تایید شد. نتایج مربوط به روایی تفکیکی مقیاس سلامت روانی نیز نشان داد که این مقیاس می تواند افراد دو گروه بیمار و بهنجار را متمایز کند.
نتیجه گیری: براساس یافته های این پژوهش، مقیاس سلامت روانی پرسشنامه ای معتبر محسوب می شود و می تواند برای هدف های پژوهشی و بالینی به وسیله پزشکان، روانپزشکان، روانشناسان بالینی و پژوهشگران حوزه سلامت مورد استفاده قرار گیرد
.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.