مقاله بررسی اثر شدت چرای دام بر برخی خصوصیات شیمیایی خاک در منطقه نیمه خشک (مطالعه موردی: پارک ملی خبر و مراتع اطراف)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی اثر شدت چرای دام بر برخی خصوصیات شیمیایی خاک در منطقه نیمه خشک (مطالعه موردی: پارک ملی خبر و مراتع اطراف) دارای ۲۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی اثر شدت چرای دام بر برخی خصوصیات شیمیایی خاک در منطقه نیمه خشک (مطالعه موردی: پارک ملی خبر و مراتع اطراف)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی اثر شدت چرای دام بر برخی خصوصیات شیمیایی خاک در منطقه نیمه خشک (مطالعه موردی: پارک ملی خبر و مراتع اطراف)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی اثر شدت چرای دام بر برخی خصوصیات شیمیایی خاک در منطقه نیمه خشک (مطالعه موردی: پارک ملی خبر و مراتع اطراف) :

مقاله بررسی اثر شدت چرای دام بر برخی خصوصیات شیمیایی خاک در منطقه نیمه خشک (مطالعه موردی: پارک ملی خبر و مراتع اطراف) که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در پاییز ۱۳۸۸ در مرتع از صفحه ۳۹۸ تا ۴۱۲ منتشر شده است.
نام: بررسی اثر شدت چرای دام بر برخی خصوصیات شیمیایی خاک در منطقه نیمه خشک (مطالعه موردی: پارک ملی خبر و مراتع اطراف)
این مقاله دارای ۱۵ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله شدت چرا
مقاله خاک،‌ خصوصیات شیمیایی
مقاله پارک ملی خبر
مقاله کرمان

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
ارزیابی اثرات ناشی از چرای دام جهت یافتن خط مشی مدیریتی صحیح و اتخاذ یک استراتژی مناسب جهت دام گذاری در مراتع کشور، امری ضروری است. این تحقیق به منظور تعیین اثر شدت چرای دام بر خصوصیات شیمیایی خاک در منطقه خبر استان کرمان طی دو سال انجام شد. رویشگاه های مرتعی تحت سه سطح شدت چرایی (بدون چرا، متعادل و سنگین) که از نظر شرایط اکولوژیک همگن بودند از پارک ملی خبر و مجاور آن انتخاب شدند. نمونه گیری خاک در دو عمق ۰-۱۵ و ۱۵-۳۰ سانتی متر و سه دوره (قبل،‌ اواسط و بعد از چرا)، در قالب طرح بلوک های خردشده انجام و خصوصیات شیمیایی خاک (شامل مواد الی خاک، نیتروژن کل، فسفر قابل جذب، پتاسیم قابل جذب، اسیدیته و هدایت الکتریکی خاک) بررسی شد. میزان اسیدیته و نیتروژن کل خاک در اواسط دوره چرایی نسبت به قبل و بعد از چرا کاهش معنی دار داشتند و مواد آلی خاک قبل از چرا حداکثر بود. میزان فسفر قابل دسترس در دوره اواسط و بعد از چرا در مقایسه با قبل از چرا، به ترتیب ۶ و ۷۸۳ میلی گرم در هر کیلوگرم خاک کاهش داشت. با افزایش عمق خاک میزان نیتروژن کل، پتاسیم قابل دسترس، فسفر قابل دسترس و مواد آلی خاک، برعکس اسیدیته سیر افزایشی داشتند. سه منطقه مطالعاتی از نظر میزان فسفر و اسیدیته خاک اختلاف معنی داری نداشتند. بیشترین مقدار مواد آلی (معادل ۱۲۲ درصد) و پتاسیم (معادل (۲۵۴۹۵mg/kg در منطقه چرایی متوسط مشاهده شد که فقط در این منطقه با دو منطقه دیگر مطالعاتی اختلاف معنی دار داشتند. نیتروژن خاک در منطقه چرای شدید در مقایسه با منطقه بدون چرا کاهش ۱۸۸۴ درصد را نشان داد، در حالی که در منطقه چرای متوسط نسبت به منطقه بدون چرا اختلافی مشاهده نشد. طبق یافته های این پژوهش چرای متوسط باعث بهبود وضعیت خصوصیات شیمیایی خاک مخصوصا افزایش مواد آلی و پتاسیم نسبت به منطقه چرای سنگین و حتی قرق شده است. لذا چرای متعادل جهت بهبود اکوسیستم های مرتعی تخریب شده با پوشش غالب درمنه دشتی پیشنهاد می شود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.