بررسی برخی ویژگی های جوانه زنی گیاه مریم گلی سهندی (Boiss & Buhse Salvia sahendica) در شرایط تنش های خشکی و شوری


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی برخی ویژگی های جوانه زنی گیاه مریم گلی سهندی (Boiss & Buhse Salvia sahendica) در شرایط تنش های خشکی و شوری دارای ۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی برخی ویژگی های جوانه زنی گیاه مریم گلی سهندی (Boiss & Buhse Salvia sahendica) در شرایط تنش های خشکی و شوری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی برخی ویژگی های جوانه زنی گیاه مریم گلی سهندی (Boiss & Buhse Salvia sahendica) در شرایط تنش های خشکی و شوری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی برخی ویژگی های جوانه زنی گیاه مریم گلی سهندی (Boiss & Buhse Salvia sahendica) در شرایط تنش های خشکی و شوری :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : پژوهشهای زراعی ایران

تعداد صفحات :۹

جنس مریم گلی در ایران دارای ۵۸ گونه گیاهی علفی یکساله و چندساله است که ۱۷ گونه آن انحصاری بوده که یکی از آنها معروف به مریم گلی سهندی با نام علمی Salvia sahendica Boiss & Buhse است. به منظور بررسی عکس العمل جوانه زنی بذر این گیاه به تنش خشکی ناشی از پلی اتیلن گلایکول ۶۰۰۰ و همچنین تنش شوری ناشی از کلرید سدیم، دو آزمایش مستقل بر پایه طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. آزمایش اول شامل اثر سطوح مختلف خشکی (صفر، ۲-، ۴-، ۶-، ۸- و ۱۰- بار) و آزمایش دوم شامل اثر سطوح مختلف شوری (صفر، ۵۰، ۱۰۰، ۱۵۰، ۲۰۰ و ۲۵۰ میلی مولار) بر درصد و سرعت جوانه زنی، شاخص بنیه، طول ریشه چه و ساقه چه بود. نتایج نشان دهنده اثر معنی دار تیمارهای خشکی و شوری بر تمامی صفات مورد بررسی بود. در بررسی اثر تنش خشکی، بیشترین و کمترین درصد جوانه زنی در تیمار ۲- بار و ۱۰- بار (به ترتیب ۶۰.۱۱ و ۴۱.۵۵ درصد) و بیشترین شاخص بنیه در تیمار ۴- بار (۶۲.۰۷) مشاهده شد. در بررسی اثر تنش شوری، بیشترین و کمترین درصد جوانه زنی در تیمار ۵۰ میلی مولار و ۲۵۰ میلی مولار (به ترتیب ۵۵.۶۱ و ۱۴.۴۳ درصد) و بیشترین شاخص بنیه در تیمار شاهد (۵۴.۰۷) اندازه گیری گردید. طول ریشه چه کمتر از طول ساقه چه تحت تاثیر تنش ها قرار گرفت. با توجه به نتایج این تحقیق به نظر می رسد مریم گلی سهندی تحمل نسبتا خوبی به شرایط تنش خشکی و شوری در مرحله جوانه زنی دارد.

کلید واژه: مریم گلی سهندی، تنش های محیطی، درصد و سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه و ساقه چه

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.