عنوان عربی: المضامین الاجتماعیه فی روایه «لیل و قضبان» لنجیب الکیلانی (عنوان فارسی: بررسی مسائل اجتماعی در رمان «لیل و قضبان» نجیب کیلانی)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 عنوان عربی: المضامین الاجتماعیه فی روایه «لیل و قضبان» لنجیب الکیلانی (عنوان فارسی: بررسی مسائل اجتماعی در رمان «لیل و قضبان» نجیب کیلانی) دارای ۲۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد عنوان عربی: المضامین الاجتماعیه فی روایه «لیل و قضبان» لنجیب الکیلانی (عنوان فارسی: بررسی مسائل اجتماعی در رمان «لیل و قضبان» نجیب کیلانی)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی عنوان عربی: المضامین الاجتماعیه فی روایه «لیل و قضبان» لنجیب الکیلانی (عنوان فارسی: بررسی مسائل اجتماعی در رمان «لیل و قضبان» نجیب کیلانی)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن عنوان عربی: المضامین الاجتماعیه فی روایه «لیل و قضبان» لنجیب الکیلانی (عنوان فارسی: بررسی مسائل اجتماعی در رمان «لیل و قضبان» نجیب کیلانی) :

سال انتشار : ۱۴۳۴

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : بحوث فی اللغه العربیه و آدابها

تعداد صفحات :۲۶

چکیده عربی:للأدب والأدیب علاقه وثیقه بالمجتمع والأحوال الاجتماعیه والسیاسیه. والأدب لا یکون أدبا إلا فی ظل ظروف اجتماعیه محدده، فإن الأدب بهذا المعن ی لا یؤدی الوظیفه المنوطه به إلا إذا کان مرآه تنعکس فیها الحیاه الاجتماعیه بمختلف أبعادها، وأن یحرض الناس عل ی إصلاح المجتمع واستخدام قواهم لمحاربه الفقر، والجهل، والاستعمار، وإقامه العداله الاجتماعیه والحریه. فإن الأدب القصصی، ومن أنواعه الروایه ذو مجال واسع جدا لعرض الأفکار بکافه أنواعها، الفلسفیه منها، والسیاسیه، والاجتماعیه، والثقافیه، و غیرها. ولاشک فی أن روایه «لیل و قضبان» من الآثار الخالده لنجیب الکیلانی، الکاتب الروائی والمفکرالإسلامی المصری فی الأدب العربی المعاصر، ولذلک ترجمت إل ی اللغات الأجنبیه الکثیره فی العالم، وأنتجت منها أفلام فی بعض البلدان العربیه. أما روایه «لیل و قضبان» فتدور وقائعها فی السجن، ومحیط خارج السجن. و فی الواقع إن هذا السجن هو رمز للمجتمع الذی یعکس من خلال حوادثه وقائع ذلک المجتمع بأکمله. یتکلم نجیب الکیلانی فی هذه الروایه عن بعض وجوه الحیاه فی مصر، لاسیما السجن بما فیه من المظالم، وصور القهر والتعذیب، وانقلاب الإنسان إل ی الوحش. واستطاع أن یقدم فی صوره دقیقه، المشاعر التی تضطرم بها جوانحهم، الآمال الضائعه، والأحلام المیته، والآلام النفسیه التی تطحنهم طحنا، وما یعانیه السجناء من صنوف الذل والمهانه، وما یصدر عن المساجین من الشغب علی الحیاه داخل المستعمره الکئیبه. کذلک استطاع الکیلانی أن یصور الحیاه داخل السجن، بجانبها المادی والنفسی بحیث أشعرنا أننا نعیش فعلا مع المساجین. فإن موضوع السجن بکل ما فیه من الحوادث، والشخصیات، والصور النفسیه والإنسانیه، والمشکلات الفکریه والاجتماعیه والسیاسیه، کان من الموضوعات التی استأثرت باهتمام الکاتب. و أما المضامین الاجتماعیه التی تحتل مکانا واسعا فی روایته فهو موضوع تحریر المرأه، وحقها فی التعلیم، وحریتها فی اختیار الزوج والطلاق. و علی عکس هذا، نری فی الروایه قد صور الکیلانی المرأه علی أنها ماکره وهی فی الحقیقه الشیطان الجمیل. تسعی هذه المقاله أن ترسم تصویرا موجزا من حیاه نجیب الکیلانی، و أفکاره، و آثاره، و أهم وجوه المضامین الاجتماعیه فی روایته «لیل و قضبان»، ومعالجه بعضها علی قدر المستطاع.

چکیده فارسی:میان ادبیات و هنرمند با جامعه و مسائل اجتماعی و سیاسی موجود در آن رابطه ای تنگاتنگ وجود دارد. این ارتباط زنده و پویا گویای این است که ادبیات تنها تحت تاثیر شرایط اجتماعی به منصه ظهور می رسد. بر این اساس ادبیات تنها زمانی به رسالت خویش عمل نموده است که آیینه تمام نمای زندگی اجتماعی مردم عصر خویش بوده و ایشان را بمنظور اصلاح جامعه به مقابله با فقر، جهل، استعمار، ایجاد عدالت اجتماعی و آزادی تهییج و تشویق نماید. ادبیات داستانی و از جمله رمان، کاربرد گسترده ای در گسترش افکار فلسفی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و غیره دارد. رمان «لیل و قضبان» از جمله آثار به یاد ماندنی نجیب کیلانی، رمان نویس و متفکر اسلامی ادبیات معاصر مصر می باشد که این اثر به زبان های مختلف جهان ترجمه شده است و در برخی کشورهای عربی به صورت فیلم سینمائی بر روی پرده سینما به نمایش درآمده است. این رمان بازگوی حوادثی است که در محیط زندان و فضای بیرون از آن رخ داده است و زندان نمادی از جامعه نویسنده با حوادث و اتفاقات موجود در آن می باشد. نجیب کیلانی در رمان خود ویژگی های زندگی مردم مصر، به ویژه جلوه های آشکار ظلم و بیداد، شکنجه، و شورش زندانیان بر نظام حاکم را بیان می کند. او همچنین توانسته است تصویر دقیقی از احساسات سرکوب شده، آرزوهای برباد رفته، و درد و رنج های زندانیانی را که تحت سلطه استعمارگران قرار گرفته اند را ترسیم نماید. کیلانی فضای مادی و معنوی درون زندان را به گونه ای ترسیم کرده که به خواننده این امکان را می دهد تا حس کند او نیز به اعمالی مشابه زندانیان مشغول است. بنابراین زندان و حوادث و شخصیت های مرتبط با آن، امور معنوی و انسانی، مشکلات فکری، اجتماعی و سیاسی از جمله موضوعاتی بوده که ذهن نویسنده را به خود جلب کرده است.آزادی زن، تعلیم، آزادی انتخاب در ازدواج، و طلاق از جمله مسائلی که جایگاه ویژه ای را در این رمان به خود اختصاص داده است. و از سوی دیگر نویسنده تصویر زن را به صورت انسانی نیرنگ پیشه که در قالب شیطانی زیبا جلوه گر است به نمایش کشیده است. این مقاله سعی بر آن دارد، در آغاز سخن خلاصه ای از زندگی نجیب کیلانی، افکار و آثار وی و پیدایش نثر اجتماعی در عصر معاصر را بیان کرده و پس از آن، مهم ترین مسائل اجتماعی که در رمان «لیل و قضبان» مطرح شده است را در حد نیاز مورد بررسی و توجه قرار دهد تا در آخر هدف مورد نظر که بررسی مسائل اجتماعی موجود در رمان «لیل و قضبان» از نجیب کیلانی است، حاصل شود.

کلید واژه: کلیدواژه عربی: المضامین الاجتماعیه، نجیب الکیلانی، الروایه، لیل و قضبان (کلیدواژه فارسی: مسائل اجتماعی، نجیب کیلانی، رمان، لیل و قضبان)

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.