مقایسه نتایج ۱۸ساله برنامه ید دار نمودن نمک ها در کشور، چهارمین پایش ملی شیوع گواتر و میزان ید ادرار دانش آموزان دبستانی (۱۳۸۷-۱۳۸۶)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقایسه نتایج ۱۸ساله برنامه ید دار نمودن نمک ها در کشور، چهارمین پایش ملی شیوع گواتر و میزان ید ادرار دانش آموزان دبستانی (۱۳۸۷-۱۳۸۶) دارای ۱۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقایسه نتایج ۱۸ساله برنامه ید دار نمودن نمک ها در کشور، چهارمین پایش ملی شیوع گواتر و میزان ید ادرار دانش آموزان دبستانی (۱۳۸۷-۱۳۸۶)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقایسه نتایج ۱۸ساله برنامه ید دار نمودن نمک ها در کشور، چهارمین پایش ملی شیوع گواتر و میزان ید ادرار دانش آموزان دبستانی (۱۳۸۷-۱۳۸۶)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقایسه نتایج ۱۸ساله برنامه ید دار نمودن نمک ها در کشور، چهارمین پایش ملی شیوع گواتر و میزان ید ادرار دانش آموزان دبستانی (۱۳۸۷-۱۳۸۶) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران

تعداد صفحات :۱۶

مقدمه: اجرای برنامه کنترل و حذف اختلال های ناشی از کمبود ید که یک مشکل قدیمی کشور بوده، منجر به شناخته شدن ایران به عنوان یک کشور عاری از کمبود ید در منطقه خاورمیانه گردیده است. هدف پژوهش حاضر ارزیابی پایایی کفایت یدرسانی ۱۸ سال پس از یددار نمودن نمک ها و وضعیت جاری تغذیه ید در کشور بود.مواد و روش ها: در مطالعه مقطعی حاضر ۳۶۰۰۰ دانش آموز دبستانی ۸ تا ۱۰ ساله در پاییز سال ۱۳۸۶ به صورت تصادفی و به روش نمونه گیری خوشه ای از کل کشور انتخاب شدند. شیوع گواتر و غلظت ید ادرار آن ها و مقدار ید موجود نمک خانوارها، کارخانجات و مراکز توزیع نمک در سطح کشور بررسی شدند.یافته ها: میزان کلی گواتر ۶.۵% (۶% درجه یک و ۰.۵% درجه دو) بود که پس از تعدیل برای وزن جمعیت استان ها، ۵.۷% برآورد گردید. شیوع در استان های همدان، زنجان، کرمانشاه، مازندران و گیلان بالاتر از ۱۰% بود. میانه ید ادرار ۱۴۰ میکروگرم در لیتر بوده و غلظت ید ادرار ۵۰-۲۰، ۹۹-۵۰ و بیشتر یا مساوی ۱۰۰ میکروگرم در لیتر به ترتیب ۱۵.۳، ۱۹.۸ و ۶۴.۹% بود. میانه ید ادرار چهار استان کمتر از ۱۰۰ میکروگرم در لیتر بود. میانگین و انحراف معیار و میانه ید نمک ها در سطح تولید به ترتیب (۱۳.۸±) ۲۳.۲ و ۳۴.۷ و در سطح توزیع به ترتیب (۱۴.۷±)۳۲.۴ و ۳۲.۳ گاما به دست آمد. ۹۸% از خانوارها از نمک یددار استفاده می کردند و نحوه نگهداری نمک در ۵۸% از خانوارها مناسب بود.نتیجه گیری: پیشرفت های کشور در یددار نمودن نمک ها قابل ملاحظه بوده و به تمام شاخص های برنامه کنترل کمبود ید در جامعه دست یافته، اما عدم دریافت ید کافی در برخی از استان ها توجه خاص و پایش مناسب را ایجاب می نمایند.

کلید واژه: گواتر، ید، نمک ید دار، ید ادرار، ایران

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.