مقاله مقایسه روشهای مولکولی با دیگر روشهای متداول آزمایشگاهی در ردیابی انگل لیشمانیا در مخازن حیوانی بیماری لیشمانیوز جلدی روستایی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله مقایسه روشهای مولکولی با دیگر روشهای متداول آزمایشگاهی در ردیابی انگل لیشمانیا در مخازن حیوانی بیماری لیشمانیوز جلدی روستایی دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مقایسه روشهای مولکولی با دیگر روشهای متداول آزمایشگاهی در ردیابی انگل لیشمانیا در مخازن حیوانی بیماری لیشمانیوز جلدی روستایی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مقایسه روشهای مولکولی با دیگر روشهای متداول آزمایشگاهی در ردیابی انگل لیشمانیا در مخازن حیوانی بیماری لیشمانیوز جلدی روستایی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مقایسه روشهای مولکولی با دیگر روشهای متداول آزمایشگاهی در ردیابی انگل لیشمانیا در مخازن حیوانی بیماری لیشمانیوز جلدی روستایی :

مقاله مقایسه روشهای مولکولی با دیگر روشهای متداول آزمایشگاهی در ردیابی انگل لیشمانیا در مخازن حیوانی بیماری لیشمانیوز جلدی روستایی که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار ۱۳۸۸ در بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران از صفحه ۱۳ تا ۱۹ منتشر شده است.
نام: مقایسه روشهای مولکولی با دیگر روشهای متداول آزمایشگاهی در ردیابی انگل لیشمانیا در مخازن حیوانی بیماری لیشمانیوز جلدی روستایی
این مقاله دارای ۷ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله لیشمانیا میجر
مقاله لیشمانیا تروپیکا
مقاله جوندگان
مقاله مخازن حیوانی
مقاله مقایسه روشهای مولکولی با روشهای متداول آزمایشگاهی
مقاله روشهای تشخیص
مقاله ITS-ribosomal DNA

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
سابقه و هدف: بیماری لیشمانیوز نوع روستایی یکی از بیماریهای مهم گرمسیری و عفونی در ایران و در بسیاری از کشورهای دیگر جهان می باشد که پشه های خاکی ناقلین و جوندگان گروه چربیلیده مخازن بیماری می باشند، تشخیص دقیق و قطعی انگل لیشمانیا در مخازن بیماری از اهمیت خاصی برخوردار است. گاهی در مخازن حیوانی در جوندگان هیچگونه علامت و نشانه ای از بیماری مشاهده نمی شود و تعداد انگل در جونده محدود و کم است. هدف از این تحقیق مقایسه روشهای مولکولی با روشهای متداول آزمایشگاهی و تعیین مزیت احتمالی روشهای مورد اشاره در تشخیص دقیق و قطعی انگل لیشمانیا در مخازن بیماری لیشمانیوز جلدی در منطقه آندمیک بیماری در آقا علی عباس نظنز بود.
روش کار: دو روش استخراج DNA از گوش جوندگان با سه روش متداول آزمایشگاهی لام مستقیم، کشت و تزریق به حیوان آزمایشگاهی مقایسه گردید. با استفاده از روش (Nested PCR) یک قطعه از ژن ITS-rDNA، بطوریکه این قطعه شامل (ITS1) با (۵۸s rRNA gene) بوده است، تکثیر یافت که توالی این قطعه برای گونه های لیشمانیا اختصاصی، قابل تفکیک و تشخیص با یکدیگر بوده است.
یافته ها: از سه روش متداول آزمایشگاهی مورد استفاده در ۶۹ سرجونده، فقط یک مورد مثبت با استفاده از روش تزریق به حیوان آزمایشگاهی مشاهده گردید و روشهای لام مستقیم و محیط کشت برای تمام نمونه ها منفی بود. هر دو روش استخراج DNA از گوش جوندگان خوب ولی روش ISH-Horovize برای همه ۶۹ سرجونده استخراج DNA مثبت بود. در نهایت این روش حساس برای استخراج DNA انتخاب گردید. با استفاده از Nested PCR و از ژن ITS-rDNA انگل لیشمانیا در مخازن حیوانی بیماری لیشمانیوز جلدی روستایی ردیابی گردید که از ۶۹ سر جونده، ۱۰ جونده آلودگی لیشمانیایی داشتند. پس از تعیین توالی برای ۹ جونده، لیشمانیا میجر و یک جونده، لیشمانیا تروپیکا تشخیص داده شد.
نتیجه گیری: روش های متداول آزمایشگاهی و روشهای مولکولی در تشخیص و ردیابی انگل لیشمانیا در مخازن حیوانی لیشمانیوز جلدی روستایی با جزییات و مفصل در مقاله بحث و بررسی گردیده است. روش های تشخیصی مولکولی در مقایسه با روش های متداول آزمایشگاهی حساس تر و نیز اختصاصی تر هستند. همچنین روشهای مولکولی از نظر تشخیص قطعی گونه های لیشمانیا در جوندگان به روش های متداول آزمایشگاهی ارجحیت دارند. آلودگی های لیشمانیایی در مخازن به علت وحشی بودن جوندگان و مشکلات خاص نمونه برداری در میدان و انتقال به آزمایشگاه و نیز کم بودن تعداد انگل لیشمانیا در مخازن می توانند از محدودیت های تشخیص انگل با روش های متداول آ‍زمایشگاهی باشد. استفاده از این روشها در مخازن حیوانی صحرایی، بسیار مشکل و امکان یافتن انگل دشوار است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.