مقاله تعیین ارتباط غلظت آلاینده های استنشاقی (ذرات معلق، ازون و سولفید هیدروژن)، با ظرفیت های ریوی در شهرهای اراک و خمین


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله تعیین ارتباط غلظت آلاینده های استنشاقی (ذرات معلق، ازون و سولفید هیدروژن)، با ظرفیت های ریوی در شهرهای اراک و خمین دارای ۱۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تعیین ارتباط غلظت آلاینده های استنشاقی (ذرات معلق، ازون و سولفید هیدروژن)، با ظرفیت های ریوی در شهرهای اراک و خمین  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تعیین ارتباط غلظت آلاینده های استنشاقی (ذرات معلق، ازون و سولفید هیدروژن)، با ظرفیت های ریوی در شهرهای اراک و خمین،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تعیین ارتباط غلظت آلاینده های استنشاقی (ذرات معلق، ازون و سولفید هیدروژن)، با ظرفیت های ریوی در شهرهای اراک و خمین :

مقاله تعیین ارتباط غلظت آلاینده های استنشاقی (ذرات معلق، ازون و سولفید هیدروژن)، با ظرفیت های ریوی در شهرهای اراک و خمین که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در زمستان ۱۳۸۸ در فیض از صفحه ۲۸۵ تا ۲۹۳ منتشر شده است.
نام: تعیین ارتباط غلظت آلاینده های استنشاقی (ذرات معلق، ازون و سولفید هیدروژن)، با ظرفیت های ریوی در شهرهای اراک و خمین
این مقاله دارای ۹ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله آلاینده های هوا
مقاله ظرفیت حیاتی
مقاله حجم ریوی
مقاله ازون

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
سابقه و هدف: در این تحقیق سطح آلاینده های استنشاقی مانند ذرات معلق، سولفید هیدروژن و ازون در هوای شهر اراک و خمین تعیین و چگونگی اثر آن بر عملکرد ریه مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: مطالعه در فاصله زمانی ۸۶-۱۳۸۵ در اراک و خمین انجام شد و دو شهر به ترتیب به ۱۰ و ۵ منطقه مختلف طبق تقسیم بندی مرکز بهداشت و محیط زیست تقسیم شده و ذرات معلق، ازون و سولفید هیدروژن در مناطق مذکور به صورت تصادفی بر اساس کد خانوار در فصول مختلف سال اندازه گیری شد. تعداد ۱۰۶۹ نفر در مطالعه شرکت کردند که از این تعداد ۵۲۲ نفر از خمین و بقیه از اراک بودند. از شاخص کیفیت هوا (PSI) برای ارزیابی کیفیت هوا و از شاخص های اسپیرومتری برای ارزیابی حجم ها و ظرفیت های ریوی استفاده شد. میانگین غلظت آلاینده ها و شاخص پراکندگی ظرفیت های ریوی با آنالیز رگرسیون بررسی شدند.
نتایج: بر اساس مقایسهPSI ، میانگین PSI اراک (۵۴/۱۴±۸۳/۱۰۱) بالاتر از خمین (۵۸/۱۸±۱۷/۸۹) بود (P<0.05). میزان سطوح قابل پیش بینیFVC ، FEV 1،FEF 25-75 % ،MEF 50 % ، PEF به ترتیب در اراک در ۲/۱۰ درصد، ۷/۱۱ درصد، ۵/۳۵ درصد، ۹/۳۰ درصد، ۴۰ درصد و در خمین در ۸/۸ درصد، ۳/۱۱ درصد، ۴/۳۵ درصد، ۹/۳۳ درصد و ۶/۴۰ درصد موارد مختل بود. این تفاوت ها در دو شهر معنادار نبود. میانگین آلاینده H۲S در دو شهر اراک و خمین بالاتر از حد استاندارد بود. غلظت آلاینده H۲S و O3 در خمین بالاتر از اراک بود، ولی این اختلاف فقط در مورد H۲S معنی دار بود. به طور کلی، بین آلاینده های H۲S؛ O3 و PM10 ارتباط معناداری با ظرفیت حیاتی به دست نیامد، اما ارتباط معنی داری بین میانگین FEF و ۷۵% -۲۵FEF- با ازون وجود داشت. در اراک ارتباط میزان پیش بینی شده FVC با غلظت ازون، معکوس بود. در خمین میزان پیش بینی شده ظرفیت حیاتی و FVC با غلظت H۲S و PM10 به صورت معکوس همبستگی داشت.
نتیجه گیری: میانگین PSI اراک بالاتر از خمین بوده و آلاینده عمده آن ذرات معلق و در خمین آلاینده عمده، H۲S و O3 بود. در اراک رابطه FVC با غلظت ازون معکوس اما معنی دار نبوده و در خمین رابطهVC و FVC با غلظت H۲S و PM10 معکوس بود. لذا، توصیه می شود که آلاینده های مذکور سالیانه مورد پایش قرار گیرد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.