مقاله بررسی وضعیت ذخایر آهن و شیوع کم خونی فقر آهن در مبتلایان به بیماری مزمن کلیوی در مراحل پیش از دیالیز (pre-dialysis) و همودیالیز نگهدارنده


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی وضعیت ذخایر آهن و شیوع کم خونی فقر آهن در مبتلایان به بیماری مزمن کلیوی در مراحل پیش از دیالیز (pre-dialysis) و همودیالیز نگهدارنده دارای ۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی وضعیت ذخایر آهن و شیوع کم خونی فقر آهن در مبتلایان به بیماری مزمن کلیوی در مراحل پیش از دیالیز (pre-dialysis) و همودیالیز نگهدارنده  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی وضعیت ذخایر آهن و شیوع کم خونی فقر آهن در مبتلایان به بیماری مزمن کلیوی در مراحل پیش از دیالیز (pre-dialysis) و همودیالیز نگهدارنده،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی وضعیت ذخایر آهن و شیوع کم خونی فقر آهن در مبتلایان به بیماری مزمن کلیوی در مراحل پیش از دیالیز (pre-dialysis) و همودیالیز نگهدارنده :

مقاله بررسی وضعیت ذخایر آهن و شیوع کم خونی فقر آهن در مبتلایان به بیماری مزمن کلیوی در مراحل پیش از دیالیز (pre-dialysis) و همودیالیز نگهدارنده که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در تیر ۱۳۸۸ در دانشور از صفحه ۱۷ تا ۲۲ منتشر شده است.
نام: بررسی وضعیت ذخایر آهن و شیوع کم خونی فقر آهن در مبتلایان به بیماری مزمن کلیوی در مراحل پیش از دیالیز (pre-dialysis) و همودیالیز نگهدارنده
این مقاله دارای ۶ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله فریتین،کم خونی فقر آهن
مقاله نارسایی مزمن کلیوی
مقاله همودیالیز

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
مقدمه و هدف: کم خونی یکی ازعوارض اصلی بیماری مزمن کلیوی (CKD) است و علل متعددی دارد. تولید ناکافی اریتروپویتین، علت اصلی کم خونی است و کمبود آهن، عامل مهم دیگر است. هدف این مطالعه بررسی ذخایر آهن و شیوع کم خونی در CKD، در مراحل pre-dialysis و انجام همودیالیز است.
مواد و روش ها: این مطالعه به صورت مقطعی و توصیفی – تحلیلی بر روی۹۰ بیمار مبتلا به CKD (54 بیمار همودیالیزی و ۳۶ بیمار(pre-dialyzed) ) در بیمارستان شهید مصطفی خمینی تهران انجام گرفت. هموگلوبین، اشباع ترانسفرین (TSAT)، فریتین، آهن سرم (SI)و شاخص های گلبول قرمز (RCI) جهت بررسی آنمی فقر آهن (IDA) اندازه گیری شدند. اطلاعات مورد نظر با استفاده از نرم افزار SPSS, 16 تجزیه و تحلیل گردیدند.
نتایج: فراوانی آنمی در بیماران همودیالیزی و pre-dialyzed،۷۹۶ و ۷۵ درصد بود. IDA در بیماران همودیالیزی و pre-dialyzed در ۱۱۱ و ۵۶ درصد موارد وجود داشت و فقر آهن مطلق به ترتیب در ۱۱۱ و ۸۳ درصد و فقر آهن عملکردی، در ۲۴۱ و ۳۰۶ درصد موارد مشاهده گردیدند. ارتباط آماری معناداری بین علایم آنمی، عللCKD، مدت زمان دیالیز و IDA یافت نشد (۰۷/p=0). فقر آهن عملکردی در هر دو گروه با دریافت اریتروپویتین، رابطه معناداری داشت (۰۰۱/p<0). بیمارانی که آهن تزریقی دریافت می کردند در مقایسه با آهن خوراکی،هموگلوبین،TSAT و SI بالاتری داشتند (۰۰۱/p<0). دامنه توزیع حجمی گلبول قرمز و RCI به تنهایی معیارهای مناسبی برای تشخیص IDA در CKD نبودند.
نتیجه گیری: درمان IDA با آهن تزریقی نسبت به آهن خوراکی، ارجحیت دارد. SI و فریتین (حساسیت۴۳۹۰، ۴۶۳۴ درصد) و RCI به تنهایی معیار مناسبی جهت بررسی ذخایر آهن نیستند ولی TSAT (حساسیت ۷۳۱۷ درصد) معیار مناسبتری است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.