مقاله مقایسه فنتانیل و سوفنتانیل داخل نخاعی همراه لیدوکائین برای انجام اعمال جراحی سزارین الکتیو


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله مقایسه فنتانیل و سوفنتانیل داخل نخاعی همراه لیدوکائین برای انجام اعمال جراحی سزارین الکتیو دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مقایسه فنتانیل و سوفنتانیل داخل نخاعی همراه لیدوکائین برای انجام اعمال جراحی سزارین الکتیو  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مقایسه فنتانیل و سوفنتانیل داخل نخاعی همراه لیدوکائین برای انجام اعمال جراحی سزارین الکتیو،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مقایسه فنتانیل و سوفنتانیل داخل نخاعی همراه لیدوکائین برای انجام اعمال جراحی سزارین الکتیو :

مقاله مقایسه فنتانیل و سوفنتانیل داخل نخاعی همراه لیدوکائین برای انجام اعمال جراحی سزارین الکتیو که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در ۱۳۸۸ در مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه از صفحه ۳۳ تا ۴۰ منتشر شده است.
نام: مقایسه فنتانیل و سوفنتانیل داخل نخاعی همراه لیدوکائین برای انجام اعمال جراحی سزارین الکتیو
این مقاله دارای ۸ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله سوفنتانیل
مقاله فنتانیل
مقاله بی حسی نخاعی
مقاله سزارین
مقاله عوارض

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
مقدمه: مصرف مخدرهای داخل نخاعی برای کاهش درد ناشی از اعمال جراحی سزارین به طور روزافزونی افزایش یافته است؛ اما متاسفانه این داروها باعث بروز عوارضی همانند تهوع،‌ استفراغ و خارش می شوند.
هدف از مطالعه حاضر مقایسه دو داروی فنتانیل و سوفنتانیل داخل نخاعی برای عمل جراحی سزارین است. در این راستا متغیرهای فشار خون، اختلال تنفسی که به صورت هیپوکسی مشخص شود، تهوع و استفراغ و خارش در طی ۲۴ ساعت پس از عمل، آپگار نوزادان و مدت زمان بی دردی موثر و شدت درد مورد ارزیابی قرار گرفت.
مواد و روش ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسویه کور بر روی ۱۲۹ بیمار باردار در کلاس ۱ و ۲ ASA که برای سزارین الکتیو به بیمارستان امام خمینی اهواز مراجعه کرده بودند صورت گرفت. بیماران به طور تصادفی به سه گروه ۴۳ نفره تقسیم شدند. دو گروه مورد به ترتیب با لیدوکائین ۶۰ میلی گرم، ۵ میکروگرم سوفنتانیل و لیدوکائین ۶۰ میلی گرم، فنتانیل ۲۵ میکروگرم داخل نخاعی و گروه شاهد با ۶۰ میلی گرم لیدوکائین داخل نخاعی قبل از شروع عمل مورد بی حسی داخل نخاعی قرار گرفتند و در طی عمل و تا ۲۴ ساعت بعد از عمل از نظر وجود تهوع، استفراغ، خارش و مدت زمان بی دردی موثر و شدت درد تحت نظر قرار داشتند.
نتایج: مدت زمان بی دردی موثر به طور متوسط برای گروه شاهد ۷۲±۳۷ دقیقه بود در حالی که این زمان برای گروه سوفنتانیل ۹۷۸±۴۲ دقیقه و برای گروه فنتانیل ۹۹±۲۳ دقیقه بود (p<0.05). میانگین شدت درد به ترتیب در گروه شاهد با VAS=4.58±۰۸۲ و پس از آن گروه فنتانیل با VAS=4.51±۱۸ بود و نهایتا گروه سوفنتانیل کمترین شدت درد را با VAS=3.25±۰۸۱ داشت (p<0.05). بیشترین میزان تهوع و استفراغ چه در طول عمل و یا پس از آن مربوط به گروه فنتانیل بود که نسبت به گروه شاهد معنی دار (p<0.05) بود، در حالی که نسبت به گروه سوفنتانیل تفاوت معنی داری نداشت (p>0.05). از نظر میزان خارش تفاوت معنی داری بین گروه ها وجود نداشت. از نظر سایر عواض بین گروه ها تفاوت معنی دار وجود نداشت (p>0.05).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه و انجام تست های آماری، تجویز داخل نخاعی فنتانیل و سوفنتانیل سبب افزایش کیفیت و طول مدت بی دردی طی و پس از عمل جراحی می شود. از طرفی عوارضی همچون خارش و اختلال تنفسی مشاهده نشد. تهوع و استفراغ به دنبال تجویز اینتراتکال این دو دارو بیشتر رخ می دهد که با استفاده از داروهای ضد استفراغ می توان عوارض مزبور را برطرف کرد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.