بررسی تنوع ژنتیکی برخی صفات زراعی در سه توده بومی گندم دوروم به منظور استفاده از آنها در برنامه های اصلاحی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی تنوع ژنتیکی برخی صفات زراعی در سه توده بومی گندم دوروم به منظور استفاده از آنها در برنامه های اصلاحی دارای ۲۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی تنوع ژنتیکی برخی صفات زراعی در سه توده بومی گندم دوروم به منظور استفاده از آنها در برنامه های اصلاحی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی تنوع ژنتیکی برخی صفات زراعی در سه توده بومی گندم دوروم به منظور استفاده از آنها در برنامه های اصلاحی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی تنوع ژنتیکی برخی صفات زراعی در سه توده بومی گندم دوروم به منظور استفاده از آنها در برنامه های اصلاحی :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : پژوهش در علوم زراعی

تعداد صفحات :۲۴

ارزیابی توده های بومی و استفاده از ژن های مطلوب موجود در این منابع، در اصلاح گیاهان زراعی امری مهم و اساسی است. این مطالعه به منظور بررسی تنوع ژنتیکی در درون سه توده بومی گندم دوروم (زردک، گردیش و چهل دانه) و در نهایت خالص سازی توده های مذکور و انتخاب لاین های برتر از نظر صفات و خصوصیات زراعی در طی سه سال زراعی (۱۳۸۶-۱۳۸۳) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم مراغه اجرا شد. در سال اول از هر توده ۲۰۰ سنبله به طور تصادفی انتخاب گردید. در سال دوم سنبله های انتخابی از هر توده روی ردیف های جداگانه کشت شده و از شش صفت مورفولوژیکی و زراعی (تحمل سرمای زمستانه، تاریخ ظهور سنبله، تاریخ رسیدن دانه، ارتفاع بوته، رنگ سنبله، رنگ ریشک و تعداد پنجه ها) یادداشت برداری گردید. با توجه به خسارت سرمای زمستان در سال دوم و از بین رفتن تعدادی از لاین های هر توده، در سال سوم (۸۶-۱۳۸۵)، از توده های گردیش و چهل دانه ۶۴ لاین و از توده زردک ۴۹ لاین در قالب طرح آماری لاتیس مربع (۸×۸ و ۷×۷) با دو تکرار در شرایط مزرعه ای کشت گردید. نتایج بررسی صفات و خصوصیات زراعی و عملکرد دانه (۱۵ صفت مختلف) در سال سوم نشان داد که در هر سه توده مورد بررسی، بیشترین تنوع مربوط به صفت های تحمل سرمای زمستانه، زاویه سنبله با گیاه، خمیدگی دم سنبله، دوام برگ پرچم، عملکرد دانه و قدرت رشد در مرحله ظهور برگ پرچم بوده و کمترین تنوع در بین صفات و خصوصیات مورد بررسی در هر سه توده مربوط به تاریخ ظهور سنبله و تاریخ رسیدن دانه بود. با توجه به نتایج حاصله و وجود تنوع مناسب در صفت تحمل سرمای زمستانه، می توان از لاین های متحمل بطور مستقیم و یا دورگ گیری و ایجاد لاین های متحمل به سرما در برنامه اصلاح گندم دوروم مناطق سردسیر دیم، بهره برداری کرد.

کلید واژه: تنوع ژنتیکی، توده بومی، صفات زراعی، گندم دوروم

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.