مطالعه فنولوژیکی روند و رشد ارقام کلزا نسبت به تجمع واحد حرارتی در سه تاریخ کاشت در شرایط آب و هوایی اهواز


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مطالعه فنولوژیکی روند و رشد ارقام کلزا نسبت به تجمع واحد حرارتی در سه تاریخ کاشت در شرایط آب و هوایی اهواز دارای ۲۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مطالعه فنولوژیکی روند و رشد ارقام کلزا نسبت به تجمع واحد حرارتی در سه تاریخ کاشت در شرایط آب و هوایی اهواز  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مطالعه فنولوژیکی روند و رشد ارقام کلزا نسبت به تجمع واحد حرارتی در سه تاریخ کاشت در شرایط آب و هوایی اهواز،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مطالعه فنولوژیکی روند و رشد ارقام کلزا نسبت به تجمع واحد حرارتی در سه تاریخ کاشت در شرایط آب و هوایی اهواز :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)

تعداد صفحات :۲۶

این پژوهش به منظور مطالعه عکس العمل فنولوژیکی و روند نمو ارقام کلزا نسبت به تجمع واحد حرارتی در سه تاریخ کاشت مناسب، دیر و خیلی دیر به مدت دو سال از ۸۷-۱۳۸۶ تا ۸۷-۱۳۸۷ در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا شد، که در آن تیمار اصلی عبارت از سه تاریخ کاشت (۲۰ آبان، ۲۰ آذر و ۲۰ دی) و تیمار فرعی شامل سه رقم کلزای بهاره (هایولا ۴۰۱، شیرالی و آر.جی.اس) بودند. نتایج نشان داد تاخیر در کاشت به دلیل کوتاه نمودن دوره رشد باعث کاهش ماده خشک کل گیاه گردید، این عامل باعث کاهش ارتفاع گیاه و عدم ذخیره مواد غذایی برای گیاه شد و در نهایت منجر به کاهش ماده خشک ساقه، برگ، خورجین و وزن دانه گردید. میانگین دو ساله ماده خشک کل و ماده خشک برگ در تاریخ کاشت ۲۰ آذر و ۲۰ دی نسبت به تاریخ کاشت ۲۰ آبان به ترتیب ۴۱.۶، ۷۴.۲، ۴۷.۲ و ۸۳.۱ درصد کاهش یافت. کاهش ماده خشک ساقه، خورجین و وزن دانه در اثر تاخیر در کاشت به ترتیب ۵۸.۱،۸۷.۵ و ۴۲.۱ درصد بود. دوره رشد رویشی و دوره گل دهی در تاریخ کاشت ۲۰ آذر و ۲۰ دی نسبت به تاریخ کاشت ۲۰ آبان به ترتیب ۱۵.۶، ۲۶.۲، ۲۰.۳ و ۳۵.۲ درصد کاهش یافتند. میانگین دو ساله مجموع درجه روز دوره رشد رویشی، گل دهی و کل دوره رشد در تاریخ های کاشت ۲۰ آذر و ۲۰ دی نسبت به تاریخ کاشت ۲۰ آبان به ترتیب در دوره رشد رویشی ۲۱.۶ و ۲۹.۵ درصد و در دوره گل دهی ۶.۱ و ۱۴.۶ درصد و دوره رسیدگی کامل ۶.۶ و ۱۲.۲ درصد کاهش یافت. بر اساس یافته های به دست آمده در این پژوهش در کشت های تاخیری آذر و دی از یک طرف مرحله سبز شدن و توسعه برگ ها با سرمای دی ماه مواجه شده و سبب کندی رشد گردیده و از طرف دیگر مراحل حساس دوره گل دهی و پر شدن دانه با تنش گرمایی اسفند و فروردین ماه مواجه شده و سبب کاهش شدید ماده خشک کل و دوره رویشی و زایشی می شود، بنابراین از کشت کلزا در ماه های آذر و دی اجتناب نمود.

کلید واژه: کلزا، تاریخ کاشت، ماده خشک، درجه حرارت، درجه روز

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.