مقاله سنگردی های پنجشیر و ترانه های روستایی ایران


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله سنگردی های پنجشیر و ترانه های روستایی ایران دارای ۲۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله سنگردی های پنجشیر و ترانه های روستایی ایران  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله سنگردی های پنجشیر و ترانه های روستایی ایران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله سنگردی های پنجشیر و ترانه های روستایی ایران :

مقاله سنگردی های پنجشیر و ترانه های روستایی ایران که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار و تابستان ۱۳۸۸ در پژوهشنامه ادب غنایی (زبان و ادبیات فارسی) از صفحه ۱۰۵ تا ۱۲۸ منتشر شده است.
نام: سنگردی های پنجشیر و ترانه های روستایی ایران
این مقاله دارای ۲۴ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله سنگردی
مقاله پنجشیر
مقاله فایز دشتستانی
مقاله ترانه
مقاله دوبیتی
مقاله خراسان

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
«سنگردی» ها گونه ای از شعر فارسی است که قرن های متوالی، زمزمه مردمان کوهپایه های پنجشیر، در دامنه های کوه های سر به فلک کشیده هندوکش بوده که بیشتر در قالب دوبیتی و رباعی بر زبان مردم جاری می شده و ناشی از عشق و علاقه و سوز درونی هر پنجشیری است که به زبان و شعر فارسی (دری) دارد.
سنگردی ها غالبا در کوهپایه ها و کوه و کمر و در کناره رودخانه ها خوانده می شده و مفاهیم کوه و کتل، چشمه و دریا، نشیب و فراز، برف و باران، آسمان و زمین، راز و نیاز، وصل و هجران، فقر و غنا و ; نهفته، و درد و رنج درونی مردم را می توان از لابلای واژه های آن اشعار حس کرد.
ترانه های روستایی (دوبیتی ها و رباعی ها) نیز از روزگاران گذشته در فرهنگ و ادبیات ایرانی، از خراسان تا فارس، از شمال تا جنوب واز شرق تا غرب، برجا مانده که همراه با طراوت و شکوفایی وشادابی و سرسبزی زمین، بر زبان مردمان جاری می شده و آنان نیز سوز درون خود را با این ترانه ها و دوبیتی ها بیان می کرده اند. آنچه که در و دوبیتی ها نیز همچون سنگردی ها، نمود بیشتری دارد، راز و نیاز عاشقانه است و غم فراق و سوز دل و فغان از هجرت و جدایی و غربت و بیوفایی معشوق و عهد شکنی و غم از دست دادن جوانی و;. بیشتر خوانندگان آن نیز عاشقانی بوده اند که شاید تنها محل دیدار آنان در همان دامنه کوهستان و در حاشیه چراگاهها و در کنار چشمه سارها بوده است.
در این مقاله، ضمن بررسی اشعار سنگردی در سرزمین پنجشیر، و ترانه های روستایی ایران، ویژگی ها و تفاوت های این دو گونه شعر محلی و روستایی نموده خواهد شد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.