مقاله مقایسه اثر سه روش شست و شوی کانال ریشه در برداشت لایه اسمیر بر ریزنشت اپیکالی سیلر توبلیسیل


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله مقایسه اثر سه روش شست و شوی کانال ریشه در برداشت لایه اسمیر بر ریزنشت اپیکالی سیلر توبلیسیل دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مقایسه اثر سه روش شست و شوی کانال ریشه در برداشت لایه اسمیر بر ریزنشت اپیکالی سیلر توبلیسیل  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مقایسه اثر سه روش شست و شوی کانال ریشه در برداشت لایه اسمیر بر ریزنشت اپیکالی سیلر توبلیسیل،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مقایسه اثر سه روش شست و شوی کانال ریشه در برداشت لایه اسمیر بر ریزنشت اپیکالی سیلر توبلیسیل :

مقاله مقایسه اثر سه روش شست و شوی کانال ریشه در برداشت لایه اسمیر بر ریزنشت اپیکالی سیلر توبلیسیل که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار ۱۳۸۹ در مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز – Journal Of Dentistry از صفحه ۲۱ تا ۲۷ منتشر شده است.
نام: مقایسه اثر سه روش شست و شوی کانال ریشه در برداشت لایه اسمیر بر ریزنشت اپیکالی سیلر توبلیسیل
این مقاله دارای ۷ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله لایه اسمیر
مقاله روش های شست و شو
مقاله نفوذ رنگ
مقاله توبلیسیل

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
بیان مساله: مهر و موم کامل کانال ریشه از مهم ترین عوامل در تعیین پیش آگهی درمان های ریشه است. در این زمینه از میان بردن لایه اسمیر نقش بسزایی دارد.
هدف: هدف از این پژوهش، مقایسه ریزنشت اپیکالی سیلر توبلیسیل (Tubliseal) در هنگام برداشتن لایه اسمیر توسط سه محلول شست و شوی اسید سیتریک ۲۰ و ۷ درصد و EDTA 17 درصد بود.
مواد و روش: در این بررسی تجربی- آزمایشگاهی، شمار ۸۰ دندان تک کاناله استفاده گردید. تاج دندان ها از جای اتصال سمان- مینا (CEj) قطع شد. آماده سازی کانال با روش دستی استپ بک (Step-back) انجام گردید. دندان ها به سه گروه ۲۰ تایی و دو گروه ۱۰ تایی (گروه شاهد مثبت و منفی) بخش شد. شست و شوی نهایی در گروه ۱، توسط ۱۷ Ethylene Diamine Tetraacetic Acid (EDTA) درصد و هیپوکلریت سدیم(NaOCl) ، در گروه ۲، توسط اسید سیتریک ۷ درصد و هیپوکلریت سدیم و در گروه ۳ توسط اسید سیتریک۲۰ درصد و هیپوکلریت سدیم انجام گرفت. سپس، گروه ها توسط گوتاپرکا و سیلر توبلیسیل پر شدند. دندان ها برای ۴۸ ساعت در رطوبت ۱۰۰ درصد و دمای ۳۷ درجه سانتی گراد نگهداری گردیدند. سطح ریشه ها به جز ۲ میلی متر انتهای اپیکالی آن ها با دو لایه لاک ناخن پوشانده شد. سپس، دندان ها به مدت ۷۲ ساعت در متیلن بلو ۲ درصد قرار داده شدند و پس از آن برش طولی در همه دندان ها ایجاد گردید و میزان نفوذ رنگ اندازه گیری و یافته ها با آزمون واریانس یک سویه و توکی (Post Hoc Tukey) ارزیابی گردید.
یافته ها: در میان سه محلول شست و شو دهنده، EDTA 17 درصد کمترین میانگین نفوذ رنگ را نشان داد (۵۹/۲ میلی متر) و بیشترین میانگین نفوذ رنگ مربوط به گروه اسید سیتریک ۲۰ درصد (۵۹/۳ میلی متر) بود. تفاوت آماری معنادار میان سه گروه دیده شد.(p<0.05)
نتیجه گیری: نتایج این بررسی آزمایشگاهی نشان داد، که وقتی یک سیلر با بیس ZOE برای پر کردن کانال ریشه به کار رود، برای برداشتن لایه اسمیر، EDTA پیشنهاد می گردد. افزون بر این می توان نتیجه گرفت، که مهم ترین هدف از میان بردن لایه اسمیر نه تنها پاک کردن توبول های عاجی از دبری های ارگانیک و غیر ارگانیک است، بلکه ایجاد یک ساختار سطحی عاجی است، که بتواند هماهنگی خوب و مطلوبی با سیلر به کار رفته در کانال ریشه به دست آورد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.