مقاله بررسی بالینی و آسیب شناختی کیست ها و تومورهای ادنتوژنیک در یک جمعیت ایرانی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی بالینی و آسیب شناختی کیست ها و تومورهای ادنتوژنیک در یک جمعیت ایرانی دارای ۱۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی بالینی و آسیب شناختی کیست ها و تومورهای ادنتوژنیک در یک جمعیت ایرانی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی بالینی و آسیب شناختی کیست ها و تومورهای ادنتوژنیک در یک جمعیت ایرانی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی بالینی و آسیب شناختی کیست ها و تومورهای ادنتوژنیک در یک جمعیت ایرانی :

مقاله بررسی بالینی و آسیب شناختی کیست ها و تومورهای ادنتوژنیک در یک جمعیت ایرانی که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار ۱۳۸۹ در مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز – Journal Of Dentistry از صفحه ۷۵ تا ۸۳ منتشر شده است.
نام: بررسی بالینی و آسیب شناختی کیست ها و تومورهای ادنتوژنیک در یک جمعیت ایرانی
این مقاله دارای ۹ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله کیست های ادنتوژنیک
مقاله تومورهای ادنتوژنیک
مقاله شیوع
مقاله آسیب های دهان

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
بیان مساله: کیست ها و تومورهای ادنتوژنیک آسیب هایی هستند، که تنها در فک بالا و پایین و بافت های نرم محیطی دهان یافت می شوند. این آسیب ها یکی از عوامل اصلی تخریب استخوان فک هستند، اما متاسفانه در ایران اطلاعاتی ناچیز از فراوانی نسبی این آسیب ها وجود دارد.
هدف: هدف از پژوهش کنونی، بررسی بالینی و آسیب شناختی کیست ها و تومورهای ادنتوژنیک در استان کرمان در رابطه با سن، جنس و جای بروز در یک بررسی ۱۲ ساله و مقایسه آن با بررسی های انجام شده در دیگر نواحی دنیا بود.
مواد و روش: این بررسی توصیفی- مقطعی بر روی ۱۳۲۰ نمونه فک و دهان در فاصله سال های ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۶ انجام گرفت. اطلاعات مربوط به سن و جنس بیمار و جای آسیب از گزارش های آسیب شناسی استخراج شد و داده ها با استفاده از نمایه های مرکزی و پراکندگی و آزمون مجذور کای و با کمک نرم‌افزار آماری SPSS واکاوی گردیدند.
یافته ها: از ۱۳۲۰ نمونه مورد بررسی، ۲۲۱ نمونه مربوط به کیست های ادنتوژنیک و ۲۴ نمونه مربوط به تومورهای ادنتوژنیک بود. کیست ها و تومورهای ادنتوژنیک در دو دهه آغازین زندگی شایع‌تر بوده و در مندیبل بیشتر دیده می‌شدند. همچنین، فراوانی کیست‌ها در مردان بیشتر از زنان بود. کیست رادیکولر شایع ترین کیست ادنتوژنیک بود (۹/۳۳ درصد) و پس از آن کیست دنتی‌ژور (۱/۲۷درصد) در مرتبه دوم و کراتوسیست (۴/۱۵ درصد) در مرتبه سوم قرار داشتند. آملوبلاستوما نیز فراوان‌ترین تومور ادنتوژنیک بود (۴/۴۱ درصد).
نتیجه گیری: در پژوهش کنونی اطلاعات مردم شناختی در مورد کیست ها و تومورهای ادنتوژنیک در استان کرمان به دست آمده است و نشان داده شده که کیست های ادنتوژنیک در جنس، سن و جاهای ویژه ای بیشتر دیده می‌شوند. برای تعیین فراوانی نسبی واقعی تومورهای ادنتوژنیک باید بررسی های بیشتری به ویژه در ایران توسط آسیب شناس های با تجربه در زمینه تومورهای ادنتوژنیک انجام شود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.