بررسی شیوع نقص آنزیم گلوکز ۶- فسفات دهیدروژناز نوزادان در بیمارستان های رسول اکرم (ص) و حضرت علی اصغر (ع) شهر تهران


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی شیوع نقص آنزیم گلوکز ۶- فسفات دهیدروژناز نوزادان در بیمارستان های رسول اکرم (ص) و حضرت علی اصغر (ع) شهر تهران دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی شیوع نقص آنزیم گلوکز ۶- فسفات دهیدروژناز نوزادان در بیمارستان های رسول اکرم (ص) و حضرت علی اصغر (ع) شهر تهران  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی شیوع نقص آنزیم گلوکز ۶- فسفات دهیدروژناز نوزادان در بیمارستان های رسول اکرم (ص) و حضرت علی اصغر (ع) شهر تهران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی شیوع نقص آنزیم گلوکز ۶- فسفات دهیدروژناز نوزادان در بیمارستان های رسول اکرم (ص) و حضرت علی اصغر (ع) شهر تهران :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : طب جنوب

تعداد صفحات :۱۰

زمینه: نقص آنزیم گلوکز ۶- فسفات دهیدروژناز (G6PD) یک اختلال ژنتیکی می باشد و ارزیابی نوزادان از لحاظ وجود یا عدم وجود این نقص، یکی از اجزای موثر در بررسی سلامت عمومی در کشورهای مختلف محسوب می شود. از همین رو این مطالعه به منظور بررسی شیوع نقص آنزیم G6PD در نوزادان شهر تهران صورت گرفته است.مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی روی ۱۲۲۶ نوزاد (۵۸۵ پسر، ۶۴۱ دختر) در سال ۸۸ در بیمارستان رسول اکرم (ص) و حضرت علی اصغر (ع) صورت گرفت. فعالیت آنزیم G6PD به روش فلئورسنت لکه ای و ارزیابی کمی آنزیم با روش بیوتلر انجام شد. شاخص های وزن، سن، میزان بیلیروبین، نوع گروه خونی، تست کومبس مستقیم و شمارش رتیکولوسیت برای هر یک از نوزادان بررسی و ثبت گردید. اطلاعات حاصله با استفاده از نرم افزارSPSS ویرایش ۱۶ و آزمون (T Student) Tو مربع کای (Chi Square) مورد تحلیل آماری قرار گرفت و (P<0.05) معنی دار در نظر گرفته شد.یافته ها: از ۱۲۲۶ نوزاد ۲۷ نوزاد (۲.۲ درصد) (۱۲ پسر، ۱۵ دختر) کمبود آنزیم داشتند که از این ۲۷ نوزاد ۱۹ نوزاد هیپربیلی روبینمی داشتند. میزان فعالیت آنزیم G6PD در نوزادان نرمال ۱.۱±۱۱.۴ واحد بر گرم هموگلوبین بود اما در نوزادان دارای کمبود ۰.۶۳±۲.۲ واحد بر گرم هموگلوبین تعیین شد که اختلاف بین آنها معنی دار بود .(P=0.027)میزان میانگین بیلی روبین در نوزادان نرمال ۰.۱۱±۷.۷ میلی گرم بر دسی لیتر بود اما در نوزادان دارای کمبود ۱.۱±۱۳.۱ میلی گرم بر دسی لیتر تعیین شد که اختلاف معنی داری نسبت به نوزادان نرمال داشت (P=0.047). از کل نوزادان در ۲۲ نوزاد تعویض خون صورت گرفت که ۸ نوزاد از آنها کمبود آنزیم داشتند.نتیجه گیری: با توجه به شیوع ۲.۲ درصدی کمبود آنزیم G6PD ضرورت ارزیابی نمونه های خونی جفت و آموزش مادران در معرض خطر به منظور جلوگیری از عوارض عصبی هیپربیلی روبینمی (کرنیکتروس) توصیه می گردد.

کلید واژه: گلوکز ۶- فسفات دهیدروژناز، هیپربیلی روبینمی، نوزادان، ایران

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.