بررسی مقایسه ‌ای وضعیت گذشته و حال فعالیت‌ های اقتصادی زنان روستایی در خانواده (مطالعه موردی: روستای میانده از توابع شهرستان صومعه‌ سرا – استان گیلان)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی مقایسه ‌ای وضعیت گذشته و حال فعالیت‌ های اقتصادی زنان روستایی در خانواده (مطالعه موردی: روستای میانده از توابع شهرستان صومعه‌ سرا – استان گیلان) دارای ۳۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی مقایسه ‌ای وضعیت گذشته و حال فعالیت‌ های اقتصادی زنان روستایی در خانواده (مطالعه موردی: روستای میانده از توابع شهرستان صومعه‌ سرا – استان گیلان)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی مقایسه ‌ای وضعیت گذشته و حال فعالیت‌ های اقتصادی زنان روستایی در خانواده (مطالعه موردی: روستای میانده از توابع شهرستان صومعه‌ سرا – استان گیلان)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی مقایسه ‌ای وضعیت گذشته و حال فعالیت‌ های اقتصادی زنان روستایی در خانواده (مطالعه موردی: روستای میانده از توابع شهرستان صومعه‌ سرا – استان گیلان) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : توسعه روستایی (نامه علوم اجتماعی)

تعداد صفحات :۳۵

در پژوهش حاضر، زنان روستایی به ‌عنوان نیمی از نیروی انسانی مولد در بخش کشاورزی مورد مطالعه قرار گرفته‌ اند. روستای مورد مطالعه، روستای میانده از توابع استان گیلان است. هدف این تحقیق، بررسی تفاوت ‌های موجود در وضعیت فعالیت ‌های زنان روستایی در خانواده، در زمان گذشته و حال (در بین گروه‌ های سنی مختلف) و کشف عمده‌ ترین دلایل تحول میزان فعالیت ‌های اقتصادی آنها است. در این مطالعه، با استفاده از رهیافتی کیفی، تلاش شد به سوال‌ های اساسی تحقیق پاسخ داده شود، به ‌طوری‌ که در ابتدا با استفاده از روش ارزیابی سریع روستایی، به مدت یک سال زراعی، وضعیت فعالیت زنان روستایی مورد مطالعه قرار گرفت. یافته‌ های حاصل از این مطالعه، نشان داد میزان کار کشاورزی زنان، در مقایسه با گذشته کاهش یافته است. پس از کشف این موضوع، با استفاده از روش نظریه بنیانی، تلاش شد به عمده ‌ترین دلایل بروز این پدیده در بین گروه‌ های سنی مختلف پی برده شود. عمده‌ ترین دلایل، «تاثیرپذیری از جامعه شهری»، «تمایل به شهری بودن»، «مقایسه خود با دختران و زنان شهرنشین»، «بروز این نگرش که ادامه تحصیل، تنها راه دستیابی به پایگاه اقتصادی – ‌اجتماعی بهتر است»، «نگرش منفی والدین روستایی نسبت به روستانشینی فرزندان و انجام فعالیت کشاورزی توسط آنها»، «تفاوت شهر و روستا به لحاظ برخورداری از برخی امکانات زندگی» بودند که همگی موجب ظهور پدیده «دگرگونی ارزشی – ‌هنجاری» در بین دختران و زنان روستایی نسل دوم و به‌ ویژه سوم شده ‌اند. در این وضعیت، روستاییان با اتخاذ راهبردهایی مانند «عدم تمایل به انجام فعالیت کشاورزی»، «جایگزین کردن نیروی کارگر روزمزدی»، «تلاش دختران و زنان روستایی در مشابهت نحوه زندگی خود با شیوه زندگی دختران و زنان شهرنشین»، «توصیه کشاورزان به فرزندان در مورد ادامه تحصیل، کشاورز نبودن و زندگی در شهر» و «مهاجرت خانوارها به شهر»، به تعامل با پدیده مذکور می ‌پردازند. پیامدهای به‌ کارگیری این راهبردها در روستای مذکور، «اتمام سریع کار در شالیزار»، «کاهش ساعات کار زنان»، «ضرورت پذیرایی از کارگران و نظارت بر کار آنها»، «افزایش میزان دستمزد کارگران به‌ دلیل بالا رفتن تقاضا»، «افزایش هزینه کاشت، داشت و برداشت»، «بدهکار شدن برخی روستاییان به علاف»، «ادامه تحصیل فرزندان، عدم تمایل آنها به انجام فعالیت کشاورزی و زندگی در روستا»، «فروش، اجاره و نصفه ‌کاری زمین یا کشت زمین توسط کارگر در بین خانوارهای مهاجر»، «فروش خانه روستایی به شهرنشین ‌ها، اجاره به مستاجران روستایی یا خالی ماندن خانه و …»، «افزایش حضور افراد غیربومی در روستا» و «تمایل سایر روستاییان به مهاجرت» است.

کلید واژه: زنان روستایی، روش نظریه بنیانی، فعالیت اقتصادی، شکاف نسلی، دگرگونی ارزشی – ‌هنجاری

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.