مقاله بررسی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان و دندان در کودکان ۱۱ تا ۱۴ ساله ایرانی به وسیله شاخص Child-OIDP: قسمت اول – روایی و پایایی شاخص، شیوع و شدت اختلال در عملکردهای روزانه


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان و دندان در کودکان ۱۱ تا ۱۴ ساله ایرانی به وسیله شاخص Child-OIDP: قسمت اول – روایی و پایایی شاخص، شیوع و شدت اختلال در عملکردهای روزانه دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان و دندان در کودکان ۱۱ تا ۱۴ ساله ایرانی به وسیله شاخص Child-OIDP: قسمت اول – روایی و پایایی شاخص، شیوع و شدت اختلال در عملکردهای روزانه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان و دندان در کودکان ۱۱ تا ۱۴ ساله ایرانی به وسیله شاخص Child-OIDP: قسمت اول – روایی و پایایی شاخص، شیوع و شدت اختلال در عملکردهای روزانه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان و دندان در کودکان ۱۱ تا ۱۴ ساله ایرانی به وسیله شاخص Child-OIDP: قسمت اول – روایی و پایایی شاخص، شیوع و شدت اختلال در عملکردهای روزانه :

مقاله بررسی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان و دندان در کودکان ۱۱ تا ۱۴ ساله ایرانی به وسیله شاخص Child-OIDP: قسمت اول – روایی و پایایی شاخص، شیوع و شدت اختلال در عملکردهای روزانه که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در زمستان ۱۳۸۸ در مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از صفحه ۱۸۷ تا ۱۹۶ منتشر شده است.
نام: بررسی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان و دندان در کودکان ۱۱ تا ۱۴ ساله ایرانی به وسیله شاخص Child-OIDP: قسمت اول – روایی و پایایی شاخص، شیوع و شدت اختلال در عملکردهای روزانه
این مقاله دارای ۱۰ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله شاخص Child-OIDP
مقاله کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان و دندان
مقاله روایی
مقاله پایایی
مقاله شیوع

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
سابقه و هدف: شاخص Child-OIDP ابزاری قابل استفاده جهت سنجش کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان و دندان کودکان می باشد که در این مطالعه پس از تهیه نسخه فارسی، اعتبار و پایایی آن مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس با استفاده از این ابزار میزان شدت، شیوع و طول دوره تاثیر مشکلات دهان و دندان بر عملکردهای روزانه کودکان ۱۴-۱۱ ساله ایرانی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی پس از ترجمه Child-OIDP، به زبان فارسی ابتدا این پرسشنامه از طریق مصاحبه با ۳۸۴ کودک تکمیل و سپس کودکان تحت یک معاینه دهانی ساده قرار گرفتند. بر اساس اطلاعات بدست آمده، ویژگی های سایکومتریک پرسشنامه شامل روایی (ساختار، ظاهری و محتوا) و پایایی (آزمون – پس آزمون و پایایی درونی) بر اساس روش اعتبار سنجی و تطابق میان فرهنگی بدست آمد. برای ارزیابی روایی ساختار، ارتباط اعداد شاخص Child-OIDP با متغیرهای سلامت دهان و دندان و سلامت عمومی خوداظهار کودک توسط آزمون غیرپارامتریک Spearman سنجیده شد. شیوع اختلالات دهانی از نقطه نظر جنس توسط آزمون Chi-square مقایسه شد، در حالی که میزان اعداد شاخص Child-OIDP از لحاظ جنس توسط آزمون Mann-Whitney مقایسه شد.
یافته ها: پس از انجام آنالیز آماری لازم، پایایی و روایی نسخه فارسی شاخص Child-OIDP مورد تایید قرار گرفت. رابطه میان Child-OIDP با سلامت دهان و سلامت عمومی خود اظهار (self report)، میزان رضایت از ظاهر دهان و درد در دندان ها در سه ماه گذشته معنی دار بود (P<0.001). مقادیر cronbach’s alpha و ICC به ترتیب ۰۵۹ و ۰۷۸ به دست آمد. ۵۳% از کودکان اختلال عملکرد را به واسطه مشکلات دهانی خود ابراز نمودند. بیشترین اختلال در تمیز کردن دهان یا خوردن غذا گزارش شد (به ترتیب ۳۰۷% و ۲۹۶%). همچنین خون آمدن از لثه (۲۸۸%)، دندان های حساس (۲۱۱%) و دندان درد (۹۳%) شایعترین مشکلاتی بودند که به عنوان دلایل ایجاد اختلال در عملکرد روزانه ذکر شدند.
نتیجه گیری: نسخه ترجمه شده Child-OIDP یک ابزار پایا با روایی قابل قبول جهت اندازه گیری کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان می باشد به نحوی که می تواند در کودکان ۱۱تا ۱۴ ساله ایرانی مورد استفاده قرار گیرد. میزان شیوع کودکان با اختلال عملکرد روزانه به واسطه مشکلات دهانی، در حد متوسط بود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.