بررسی برخی ابعاد اقتصادی و اکولوژیکی تعاونی‌ های کشاورزی: مطالعه موردی استان مرکزی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی برخی ابعاد اقتصادی و اکولوژیکی تعاونی‌ های کشاورزی: مطالعه موردی استان مرکزی دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی برخی ابعاد اقتصادی و اکولوژیکی تعاونی‌ های کشاورزی: مطالعه موردی استان مرکزی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی برخی ابعاد اقتصادی و اکولوژیکی تعاونی‌ های کشاورزی: مطالعه موردی استان مرکزی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی برخی ابعاد اقتصادی و اکولوژیکی تعاونی‌ های کشاورزی: مطالعه موردی استان مرکزی :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)

تعداد صفحات :۱۲

مطالعه حاضر به‌ منظور بررسی برخی ابعاد اقتصادی (هزینه‌ های تولید، رشد مکانیزاسیون، تغییر عملکرد در واحد سطح، تغییر سطح زیرکشت محصولات و بازدهی منابع تولید) و اکولوژیکی (حفظ محیط‌ زیست با جلوگیری از تخریب و فرسایش خاک و استفاده مناسب از سم وکودهای شیمیایی) ناشی ‌از تاسیس تعاونی ‌های تولید روستائی استان مرکزی بر اعضاء و نیز محیط حوزه عمل آنها، با روش پیمایشی ‌- پس رویدادی (با استفاده از پرسشنامه با ضریب پایایی ۷۸ درصد و مقایسه وضعیت تولید محصول توسط بهره‌ برداران عضو قبل و بعد از عضویت در تعاونی ‌ها) انجام شده است. نتایج مطالعه نشان داد: تشکیل ‌تعاونی ‌ها،‌ موجب افزایش سطح بهره‌ گیری اعضاء از ادوات مکانیزه (آماده‌ سازی ۵.۸۹، کاشت ۰.۷۷، داشت ۱.۸۶ و ادوات تکمیلی ۴.۶۳ هکتار)، افزایش سطح زیرکشت محصولات اعضاء به‌ خصوص چغندرقند، سیب ‌زمینی، لوبیا و جوآبی از ۱.۳۸-۸.۰۵ برابر (در مقایسه با سایر نقاط استان)، افزایش عملکرد محصولات اعضاء تعاونی ‌ها (گندم آبی ۰.۶، گندم دیم ۰.۹۷، لوبیا ۰.۳۷، جوآبی ۰.۱۸ و علوفه ۱.۶ تن در هکتار) شده است. ولی در افزایش بازدهی آب مزارع و کاهش فرسایش آبی خاک اراضی اعضاء، موفقیت لازم را نداشته ‌اند. متوسط مصرف کود ازته اعضاء در گندم آبی، جوآبی، سیب ‌زمینی، کلزا و چغندرقند از متوسط توصیه آزمایشگاه کمتر، ولی در لوبیا بیش از دو برابر بوده است. متوسط مصرف کودهای فسفاته در گندم آبی، سیب‌ زمینی، لوبیا و کلزا به ‌ترتیب ۲، ۳.۵، ۲ و ۱.۳ برابر توصیه آزمایشگاه و مصرف کودهای پتاسه در گندم و جوآبی، سیب زمینی، لوبیا، کلزا و چغندرقند به ‌ترتیب کمتر از ۰.۲۵، ۰.۱۳، ۰.۵، ۰.۱، ۰.۱۳ و ۰.۲ برابر مقدار توصیه آزمایشگاه بوده است. متوسط مصرف سموم شیمیایی در مزارع اعضاء نیز از مقدار توصیه علمی کمتر بوده است. بنابراین گرچه تعاونی های مورد مطالعه در افزایش عملکرد محصولات و درآمد اعضاء موثر بوده اند؛ ولی در استفاده بهینه از منابع تولید و نهاده‌ ها مانند سموم و کودهای شیمیایی و همچنین حفظ محیط زیست نقش موثری نداشته ‌اند؛ که توسعه آموزش ‌های مهارتی بهره ‌برداران عضو تعاونی‌ ها برای استفاده بهینه از منابع و نهاده ‌های تولیدی، افزایش مشارکت اعضاء در فعالیت‌ های مختلف تعاونی و ارئه خدمات پشتیبانی بیشتر به اعضاء از پیشنهادات محققین است.

کلید واژه: تعاونی تولید، منابع تولید، استفاده بهینه و آموزش های مهارتی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.