مقاله بررسی مبانی اخلاق پزشکی در اندیشه شیعی با تکیه بر آیات قرآن کریم و احادیث نهج البلاغه


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی مبانی اخلاق پزشکی در اندیشه شیعی با تکیه بر آیات قرآن کریم و احادیث نهج البلاغه دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی مبانی اخلاق پزشکی در اندیشه شیعی با تکیه بر آیات قرآن کریم و احادیث نهج البلاغه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی مبانی اخلاق پزشکی در اندیشه شیعی با تکیه بر آیات قرآن کریم و احادیث نهج البلاغه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی مبانی اخلاق پزشکی در اندیشه شیعی با تکیه بر آیات قرآن کریم و احادیث نهج البلاغه :

مقاله بررسی مبانی اخلاق پزشکی در اندیشه شیعی با تکیه بر آیات قرآن کریم و احادیث نهج البلاغه که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در آبان ۱۳۸۸ در دانشور از صفحه ۶۷ تا ۷۶ منتشر شده است.
نام: بررسی مبانی اخلاق پزشکی در اندیشه شیعی با تکیه بر آیات قرآن کریم و احادیث نهج البلاغه
این مقاله دارای ۱۰ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله اخلاق
مقاله اخلاق پزشکی
مقاله مبانی
مقاله اندیشه شیعی
مقاله قرآن کریم
مقاله نهج البلاغه
مقاله انسان
مقاله اختیار

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
مقدمه و هدف: گرایش به اخلاق و ارزش های اخلاقی از امور فطری بشری است. از اینرو، تعالیم انبیا و رسولان عرف پزشکی و مجامع مربوطه الهی همواره بر محور مسایل اخلاقی بوده است. دانش اخلاق (Ethics) که مسوولیت طبابت نفوس و عقول را بر عهده دارد، در این راستا شکل گرفته است. این علم در یک تقسیم بندی به اخلاق توصیفی، اخلاق هنجاری و اخلاق تحلیلی تقسیم می شود. اخلاق هنجاری زیرمجموعه هایی دارد که یکی از آن ها اخلاق کاربردی است و شامل اخلاق حرفه ای نیز می شود. اخلاق پزشکی از انوع اخلاق حرفه ای است. از مهم ترین مباحث حوزه اخلاق پزشکی، بررسی مبانی این دانش است، پژوهش حاضر به بررسی این مبانی در اندیشه دینی و شیعی با محوریت قرآن کریم و نهج البلاغه می پردازد.
مواد و روش ها: با توجه به هدف تحقیق و ماهیت آن، مواد پژوهش شامل، بررسی مهم ترین منابع اسلامی و شیعی، یعنی قرآن کریم و نهج البلاغه است و روش آن روش تحلیل محتوایی (content analysis)بصورت تحلیل کیفی داده ها است.
نتایج: از مراجعه، شناسایی و بررسی آموزه های منابع دینی (قرآن کریم و نهج البلاغه) مرتبط با مبانی اخلاق پزشکی، مبانی زیر به دست آمد.
۱- توحید و حاکمیت مطلق خداوند ۲- هدفمندی جهان آفرینش
۳- هدفمندی انسان در بعد اندیشه و عمل ۴- انسان موجودی طبیعی و فراطبیعی
۵- برخورداری انسان از اراده و اختیار ۶- ارتباط زندگی دنیوی با زندگی اخروی
نتیجه گیری: بررسی مبانی اسلامی و شیعی در حوزه اخلاق و اخلاق پزشکی حاکی از توجه جدی دین اسلام و آیین شیعه به اخلاق و اخلاق پزشکی است. بررسی ها نشان داد، تفاوت جوهری مبانی اخلاق پزشکی در اندیشه اسلامی و شیعی با سایر دیدگاه ها در نوع نگرش و جهان بینی است. اخلاق پزشکی در اندیشه اسلامی و شیعی بر پایه اصل توحید، مسوولیت و اختیار انسان و تاثیر افکار و رفتار اخلاقی انسان در نحوه زندگی اخروی او (تجسم عمل) پی ریزی شده است. تبیین این مبانی، نقش بسیار مهمی در تحلیل چرایی آموزه های اخلاق اسلامی شیعی در حوزه پزشکی دارد و می تواند در نهادینه کردن آن در مجامع پزشکی کشورمان و ارایه الگوی جهانی موثر باشد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.