تاثیر سطح سرمی مس و آهن مادران باردار بر پیامد مادری بارداری و ارتباط این عناصر با یکدیگر در خون مادر و بند ناف


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تاثیر سطح سرمی مس و آهن مادران باردار بر پیامد مادری بارداری و ارتباط این عناصر با یکدیگر در خون مادر و بند ناف دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تاثیر سطح سرمی مس و آهن مادران باردار بر پیامد مادری بارداری و ارتباط این عناصر با یکدیگر در خون مادر و بند ناف  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تاثیر سطح سرمی مس و آهن مادران باردار بر پیامد مادری بارداری و ارتباط این عناصر با یکدیگر در خون مادر و بند ناف،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تاثیر سطح سرمی مس و آهن مادران باردار بر پیامد مادری بارداری و ارتباط این عناصر با یکدیگر در خون مادر و بند ناف :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : حیات

تعداد صفحات :۱۳

زمینه و هدف: با توجه به شواهد مبنی بر تاثیر عناصر کمیاب بر پیامد بارداری، این مطالعه با هدف تعیین میزان تاثیر سطح سرمی مس و آهن مادران باردار بر پیامد مادری بارداری و ارتباط این عناصر با یکدیگر در خون مادر و بندناف انجام گرفته است.روش بررسی: این مطالعه مقطعی-تحلیلی در مورد ۳۷۰ مادر باردار که در بخش زایمان بیمارستان های مریم، ولی عصر (عج) و اکبرآبادی در سال ۱۳۸۹ زایمان نموده اند و نوزادان آن ها انجام گرفته است. غلظت سرمی مس خون مادر و بند ناف با دستگاه جذب اتمی و آهن توسط کیت با دستگاه اتوآنالایزر مورد ارزیابی قرار گرفت. اطلاعات به صورت پرسشنامه جمع آوری و با استفاده از آزمون c2 و رگرسیون لجستیک در نرم افزار SPSS n.15 تجزیه و تحلیل شد و p<0.05 معنادار تلقی گردید.یافته ها: میانگین مس در سرم خون مادری و بند ناف به ترتیب ۳۷.۴±۱۱۴.۵۲ و ۱۱.۶±mg\dl) 22.4) و برای آهن ۶۴±۱۱۹.۲ و ۶۵.۳±۱۶۴.۳ (mg\dl) بود. ۵۴.۳% مادران هنگام زایمان دچار کمبود مس و ۱.۱% دچار کمبود آهن بودند. با استفاده از Spearman Correlation، ارتباط مستقیم معناداری بین سطح سرمی هر عنصر در خون مادر با همان عنصر در خون بندناف دیده شد (آهن: r=0.436، مس: r=0.248). همچنین بین سطح سرمی مس و آهن مادر (r=0.151) و آهن مادر و مس بندناف (r=0.121) ارتباط مثبت معناداری وجود داشت. بر اساس آزمون ۲c بین کمبود مس مادر و فشارخون بارداری ارتباط معناداری (p<0.001) وجود داشت. اما بین سطوح عناصر مادری با پارگی زودرس پرده های جنینی و زایمان زودرس ارتباط معناداری پیدا نشد. نتایج رگرسیون لجستیک نشان داد که یک ارتباط معکوس معنادار بین سطح سرمی مس مادر و وقوع فشارخون بارداری (۰.۹۹-%۹۵CI: 0.97، ۰.۹۸ OR:) وجود داشته است.نتیجه گیری: در این مطالعه کمبود مس مادری نسبتا شایع و در ایجاد فشارخون بارداری موثر بوده است. با توجه به عدم توجه مناسب به این عنصر ضروری در مادران باردار، لازم است با توصیه های مناسب تغذیه ای در دوران بارداری از عوارض ناشی از کمبود آن جلوگیری شود.

کلید واژه: مس، آهن، فشار خون بارداری، زایمان زودرس، پارگی زودرس پرده های جنینی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.