شکل های مختلف فسفر در خاک های شالیزاری و روابط آن ها با خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک (مورد مطالعه: خاک های شالیزاری شهرستان صومعه سرا استان گیلان)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 شکل های مختلف فسفر در خاک های شالیزاری و روابط آن ها با خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک (مورد مطالعه: خاک های شالیزاری شهرستان صومعه سرا استان گیلان) دارای ۲۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد شکل های مختلف فسفر در خاک های شالیزاری و روابط آن ها با خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک (مورد مطالعه: خاک های شالیزاری شهرستان صومعه سرا استان گیلان)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی شکل های مختلف فسفر در خاک های شالیزاری و روابط آن ها با خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک (مورد مطالعه: خاک های شالیزاری شهرستان صومعه سرا استان گیلان)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن شکل های مختلف فسفر در خاک های شالیزاری و روابط آن ها با خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک (مورد مطالعه: خاک های شالیزاری شهرستان صومعه سرا استان گیلان) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : پژوهش های حفاظت آب و خاک (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)

تعداد صفحات :۲۴

اثرات درازمدت کاشت گیاه برنج در اراضی شالیزاری و تحت شرایط متفاوتی از مدیریت منابع کودی بر روی شکل های مختلف فسفر از منظر تغذیه ای و زیست محیطی بسیار با اهمیت است. سنجش کمی و کیفی شکل های مختلف فسفر در خاک دیدگاه روشنی از توانایی تامین فسفر برای گیاهان زراعی را پیش روی ما قرار می دهد. در این پژوهش تلاش شده است تا با اندازه گیری کمی شکل های مختلف فسفر در اراضی شالیزاری و یافتن روابط آن ها با ویژگی های مهم فیزیکی و شیمیایی خاک، به تاثیر این شکل های فسفر بر روی میزان فسفر قابل استفاده پرداخته شود. در ۱۰۳ نمونه خاک سطحی (۳۰-۰ سانتی متری) از شالیزارهای شهرستان صومعه سرا در استان گیلان و بر پایه توزیع جغرافیایی یکنواخت، فسفر معدنی با دامنه تغییرات ۱۴۲۷.۵-۶۰ و با میانگین ۳۵۳ میلی گرم در کیلوگرم، در حدود ۶۲.۶ درصد از فسفر کل و فسفر آلی با دامنه تغییرات ۵۲۵-۲۵ و میانگین ۲۱۰ میلی گرم در کیلوگرم، ۳۷.۴ درصد از فسفر کل (با دامنه تغییرات ۱۶۷۷.۵-۲۱۸ و با میانگین ۵۶۳ میلی گرم در کیلوگرم) را در بر می گیرد. در بین شکل های مختلف فسفر معدنی، فسفر پیوندیافته با کلسیم (۶۴ درصد) غالب و به دنبال آن فسفر پیوندیافته با آهن با میانگین (۳۱.۳۴ درصد)، فسفر پیوندیافته با آلومینیوم (۴.۴ درصد) و فسفر محلول (۰.۲۶ درصد) قرار داشتند. فسفر پیوندیافته با کلسیم با pH (0.56**)، فسفر پیوندیافته با آهن و آلومینیم با کربن آلی (**۰.۴)، فسفر آلی با گنجایش تبادل کاتیونی (**۰.۶۶) و فسفر محلول با کربن آلی (*۰.۲۰۵-) دارای بیش ترین همبستگی خطی معنی دار بودند. همچنین گنجایش تبادل کاتیونی و کربنات کلسیم معادل و کربن آلی نسبت به سایر ویژگی های خاک تاثیر بیش تری بر فسفر قابل استفاده از خود نشان می دهند. بر پایه ضریب تبیین شده مدل های رگرسیونی خطی چندمتغیره نشان می دهد که فسفر پیوندیافته با کلسیم در بین خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک بیش ترین تاثیر را به ترتیب از اسیدیته، کربن آلی، مقدار رس، گنجایش تبادل کاتیونی و کربنات کلسیم معادل (Adj.R2=0.455*)، می پذیرد و فسفر پیوندیافته با آلومینیوم تنها از کربن آلی (*۰.۱۵)، و فسفر پیوندیافته با آهن از اسیدیته و کربن آلی (*۰.۲۷۴) و نیز فسفر آلی از گنجایش تبادل کاتیونی و کربن آلی (*۰.۴۷۱) تاثیر می پذیرند. همچنین فسفر قابل استفاده با تمام شکل های فسفر همبستگی معنی داری در سطح ۵ درصد از خود نشان می دهند. اما بیش ترین تاثیر را به ترتیب از فسفر پیوندیافته با آلومینیم، فسفر آلی، فسفر محلول و در نهایت از فسفر پیوندیافته با کلسیم می پذیرند.

کلید واژه: شکل های مختلف فسفر، خاک های شالیزاری، گیلان، خصوصیات خاک

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.