تاثیر بقایای گندم، یونجه، ذرت، سویا و پنبه بر محتوای پتاسیم خاک و جذب آن در گندم (.Triticum aestivum L)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تاثیر بقایای گندم، یونجه، ذرت، سویا و پنبه بر محتوای پتاسیم خاک و جذب آن در گندم (.Triticum aestivum L) دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تاثیر بقایای گندم، یونجه، ذرت، سویا و پنبه بر محتوای پتاسیم خاک و جذب آن در گندم (.Triticum aestivum L)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تاثیر بقایای گندم، یونجه، ذرت، سویا و پنبه بر محتوای پتاسیم خاک و جذب آن در گندم (.Triticum aestivum L)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تاثیر بقایای گندم، یونجه، ذرت، سویا و پنبه بر محتوای پتاسیم خاک و جذب آن در گندم (.Triticum aestivum L) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : بوم شناسی کشاورزی

تعداد صفحات :۱۲

مدیریت بقایای گیاهان زراعی یکی از ارکان اصلی پایدارسازی سیستم های کشاورزی است. به کارگیری بقایای گیاهی در عرصه کشاورزی به عنوان کودآلی، نقش به سزایی بر مقدار عناصر در خاک و قابلیت دسترسی عناصر برای گیاه در خاک و در نهایت افزایش عملکرد محصولات کشاورزی دارد. به منظور بررسی تاثیر مدیریت مختلف بقایای گیاهی در تامین پتاسیم مورد نیاز گندم (Triticum aestivum L.)، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار و هفت تیمار شامل پنج تیمار بقایای گیاهی (پنبه، ذرت، گندم، سویا و یونجه)، کود اوره به میزان ۹۰ کیلوگرم در هکتار و شاهد انجام گرفت. بقایای گیاهی پس از تعیین نسبت کربن به نیتروژن (C:N) به اندازه کوچکتر از پنج میلی متر خرد و با خاک مخلوط شدند. پتاسیم قابل عصاره گیری خاک در فاصله ۴۹، ۸۳، ۹۹، ۱۲۷ و ۱۶۵ روز پس از شروع آزمایش با استفاده از روش عصاره گیری استات آمونیوم استخراج شد. نتایج تحقیق نشان داد که اثر تیمار بقایای مختلف در آزادسازی پتاسیم تنها در مرحله گرده افشانی معنی دار بود. بیشترین غلظت پتاسیم در مرحله خوشه رفتن مربوط به تیمار بقایای یونجه، گندم و ذرت به ترتیب ۱۶۶۳، ۱۶۳۷.۶ و ۱۵۹۲.۳ کیلوگرم در هکتار خاک و کمترین غلظت پتاسیم مربوط به تیمار بقایای پنبه، اوره و شاهد به ترتیب ۱۴۷۲.۶، ۱۴۲۵.۴ و ۱۲۱۵ کیلوگرم در هکتار خاک مشاهده شد. با بررسی روند جذب پتاسیم در گیاه مشخص شد که بیشترین میزان پتاسیم جذب شده در گیاه (۳۶.۶۲ گرم در کیلوگرم ماده خشک) در طی ۸۳ روز اول (مرحله ساقه رفتن) و در تیمار بقایای یونجه که بیشترین آزاد سازی پتاسیم (۲۳۷۵.۷ کیلوگرم در هکتار) نیز از این بقایا صورت گرفت، رخ می دهد. از آن جا که بخش عمده پتاسیم جذب شده توسط گیاه در کاه و کلش باقی می ماند، لذا به نظر می رسد که استفاده از بقایای گیاهی می تواند به عنوان یک نهاده آلی و درون مزرعه ای با قابلیت های متفاوت مدنظر قرار گیرد. به طور کلی، نتایج تحقیق نشان داد که بقایای یونجه در تامین پتاسیم برای گیاه گندم در بین بقایای مورد مطالعه بهتر بوده و بقایای گندم و ذرت (بدون اختلاف معنی دار) در رده بعدی قرار گرفتند.

کلید واژه: استات آمونیوم، کاه و کلش، مرحله رشد، نهاده درون مزرعه ای

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.