عنوان فارسی: تفسیر تاریخی آیه مرج البحرین (عنوان عربی: تفسیر آیه «مرج البحرین» علی ضوء تاریخی)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 عنوان فارسی: تفسیر تاریخی آیه مرج البحرین (عنوان عربی: تفسیر آیه «مرج البحرین» علی ضوء تاریخی) دارای ۲۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد عنوان فارسی: تفسیر تاریخی آیه مرج البحرین (عنوان عربی: تفسیر آیه «مرج البحرین» علی ضوء تاریخی)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی عنوان فارسی: تفسیر تاریخی آیه مرج البحرین (عنوان عربی: تفسیر آیه «مرج البحرین» علی ضوء تاریخی)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن عنوان فارسی: تفسیر تاریخی آیه مرج البحرین (عنوان عربی: تفسیر آیه «مرج البحرین» علی ضوء تاریخی) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : کتاب قیم

تعداد صفحات :۲۴

چکیده فارسی:مراجعه به معهودات عرب عصر نزول و تفسیر آیات قرآن بر پایه آنها، پرده از مراد الهی در آیات مجمل بر می دارد. یکی از آن آیات، آیه ۱۹ سوره الرحمن است که در این مقاله، از آن به آیه «مرج البحرین» تعبیر می شود. در این آیه و آیات مشابه، از دو دریایی سخن رفته است که به هم تلاقی می کنند، اما بر هم غلبه پیدا نمی کنند. یکی از آنها شیرین و گوارا (فرات) و دیگری شور و تلخ است و از آنها مروارید و مرجان استخراج می شود و در آن کشتی رانی صورت می گیرد. در این آیات، خطاب به عرب عصر نزول گفته شده است که شما از این دریا، حلیه (مرواید و مرجان) و گوشت تازه (ماهی) استخراج می کنید و در آن به کشتی رانی برای کسب روزی می پردازید. تنها دریای شیرینی که در جزیره العرب به صورت دایمی به دریا می ریزد، دریای اروند (شط العرب) است که از به هم پیوستن دو رود دجله و فرات و سپس کارون تشکیل می شود و در کرانه بصره به خلیج فارس می ریزد. از صدر اسلام نام «بحرین» بر منطقه بصره تا عمان اطلاق می شده است. مجمع الجزایر بحرین مرجانی و مروارید بحرین معروف است. مرجان هم واژه ای فارسی است. این قرائن در کنار هم موید این است که مراد از «بحرین» یاد شده در آیات قرآن همین منطقه است.

چکیده عربی:تکشف مراجعه معهودات العرب فتره نزول القرآن والتفسیر المعتمد علیها للآی القرآنیه عن الغرض الإلهی فی الآیات المجمله. منها تأتی الآیه التاسعه عشره من سوره الرحمن، والتی یعبر عنها بآیه «مرج البحرین» فی هذه المقاله. یمضی الحدیث فی هذه الآیه و مثیلاتها عن بحرین یلتقیان معا، إلا أنه لا یتغلب البعض علی بعض آخر. هذا عذب فرات و آخر ملح أجاج یستخرج منهما اللؤلؤ والمرجان، و تتم فیهما الملاحه والإبحار. قیل فی مثل هذه الآیات خطابا إلی العرب، فتره النزول: إنکم تستخرجون منهما الحلیه (اللؤلؤ والمرجان) واللحم الطری (السمک) و تبحرون فیهما طلبا للرزق. هذه من جهه، و من جهه أخری، إنما البحر الوحید الذی ماؤه عذب و هو یجری فی جزیره العرب و یصب فی البحر دوما، هو شط العرب، الذی یتألف من التقاء النهرین: دجله والفرات و ثم «کارون» و یصب فی الخلیج الفارسی مصب شواطئ البصره فی العراق. و کان لفظ «البحرین» یطلق قدیما منذ صدر الاسلام علی امتداد من البصره حتی عمان. إن مجموعه الجزر البحرینیه متکونه من المرجان، و هی التی تعرف بلآلیها. والمرجان هو لفظ فارسی. [إذن] فهذه الشواهد تؤکد، بعضها إلی جانب بعض آخر، علی أن الغرض من لفظ «البحرین» فی الآیه القرآنیه هو هذه المنطقه بعینها.

کلید واژه: کلیدواژه فارسی: بحرین، لولو، مرجان، رود اروند، دجله، فرات، خلیج فارس (کلیدواژه عربی: البحرین، اللؤلؤ، المرجان، شط العرب (اروندرود)، دجله، الفرات، الخلیج الفارسی)

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.